glowy w solance

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

KilDar

Postby KilDar » Thu Mar 09, 2006 2:23 pm

Lucja wrote:
Yossarian wrote:Nieśmiertelnik? O, nie. Nie jesteśmy psami! ;-)

A mnie się zawsze wydawało, że nieśmiertelniki wynalazła wojna.

chodziło mu pewnie o to, że to się nazywa w oryginale dog tags :)
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Lucja

Postby Lucja » Thu Mar 09, 2006 2:29 pm

Susel wrote:Loch usłany nieśmiertelnikami?

Nareszcie można byłoby rozwiązać problem pamięci po wybitnych jednostkach.

Susel wrote:Z nieśmiertelnikiem postać obłąkana nie pogada.

Postać obłąkana będzie umiała pogadać nawet z kamiennym młotkiem. :wink:

Wiem, czepiam się. To dlatego, że nie lubię takich klimatów. :)
Last edited by Lucja on Thu Mar 09, 2006 2:31 pm, edited 1 time in total.
Yossarian

Postby Yossarian » Thu Mar 09, 2006 2:30 pm

Lucja wrote:A mnie się zawsze wydawało, że nieśmiertelniki wynalazła wojna.

Chcesz wiedziec jak są teraz wykorzystywane? Na pewno zdajesz sobie z tego sprawę. Psio.
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
in vitro...

Postby in vitro... » Thu Mar 09, 2006 2:37 pm

A może niech wprowadzą i głowy i nieśmiertelniki?? Chociaż te nieśmiertelniki to nie taki dobry pomysł... Zawsze można podrobić.
cantr się posypał
Yossarian

Postby Yossarian » Thu Mar 09, 2006 2:40 pm

Główki są klimaciarskie. :D

A Ty, Lucja, się nie czepiaj. :-)

Susel

Postby Susel » Thu Mar 09, 2006 2:46 pm

Lucja wrote:
Susel wrote:Pozatym czy normalne istoty rodzą sie z kawałkiem żelaziwa na szyi?

Oczywiście, że nie. Ale w ciągu dwudziestu lat życia jest mnóstwo okazji, aby coś takiego się tam znalazło.

Lucja wrote:Może niech każdy z Cantryjczyków ma nieśmiertelnik z którym się rodzi.

No comment

Lucja wrote:Nareszcie można byłoby rozwiązać problem pamięci po wybitnych jednostkach.

A głowy nie zachowują? A przede wszystkim czy nie zachowują tej pamięci notatki i postaci?

Lucja wrote:Postać obłąkana będzie umiała pogadać nawet z kamiennym młotkiem.

Kamienny Młotek? Taki gośc na forum był.(a raczej jest) :D
A tak na serio to spierał sie nie będe, ale lepiej wygląda rozmowa z gnijącą głową... :)
KilDar

Postby KilDar » Thu Mar 09, 2006 3:08 pm

in vitro... wrote:Chociaż te nieśmiertelniki to nie taki dobry pomysł... Zawsze można podrobić.

kto ci powiedział że można je podrobić? jeszcze nie zaimplementowano...
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Susel

Postby Susel » Thu Mar 09, 2006 3:12 pm

in vitro... wrote:A może niech wprowadzą i głowy i nieśmiertelniki?

Ja tez myślałem żeby to zaproponowac, ale...
...Po dłuższym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że na jedno wychodzi a tylko dokładałoby to programistom roboty...
Yossarian

Postby Yossarian » Thu Mar 09, 2006 3:13 pm

KilDar wrote:kto ci powiedział że można je podrobić? jeszcze nie zaimplementowano...

Polak? I takie rzeczy rozpowiada? :-D

Lucja

Postby Lucja » Thu Mar 09, 2006 3:28 pm

Wygląda na to, że muszę się bronić. :)
Susel wrote:
Lucja wrote:

Oczywiście, że nie. Ale w ciągu dwudziestu lat życia jest mnóstwo okazji, aby coś takiego się tam znalazło.

Lucja wrote:Może niech każdy z Cantryjczyków ma nieśmiertelnik z którym się rodzi.

No comment

Nie zdarzyło Ci się w trakcie dyskusji modyfikować swojego zdania pod wpływem argumentów rozmówcy? I jeżeli przytaczasz cytaty rób to chronologicznie.

Jeżeli zaś chodzi o wybitnych i zasłużonych to widzę jak każdy z nich się stara odegrać jak najlepszą rolę wiedząc, że w nagrodę oberwą mu głowę i zostawią sobie na pamiątkę. :wink:
Susel

Postby Susel » Thu Mar 09, 2006 3:42 pm

Lucja wrote:Wygląda na to, że muszę się bronić. :)
Susel wrote:
Lucja wrote:

No comment

Nie zdarzyło Ci się w trakcie dyskusji modyfikować swojego zdania pod wpływem argumentów rozmówcy? I jeżeli przytaczasz cytaty rób to chronologicznie.

Jeżeli zaś chodzi o wybitnych i zasłużonych to widzę jak każdy z nich się stara odegrać jak najlepszą rolę wiedząc, że w nagrodę oberwą mu głowę i zostawią sobie na pamiątkę. :wink:

Oczywiście że musisz się bronić, :wink: w tym momencie zaczyna się faza walki na argumenty.

Co do chronologicznego układania cytatów to przytoczyłem twoje słowa w takiej kolejności a nie innej ponieważ pierwszy cytat był słowami do których sie odnosiłem, a drugim odpowiedziałem na pierwszy, mimo że napisałaś te słowa wcześniej.

Zdarzyło mi się zmieniać poglądy podczas dyskusji, ale w tym wypadku nie wyglądało mi to na zmiane poglądów...

A co do zasłużonych postaci to nie do końca o to mi chodziło. :wink: Ale byłoby miło jakbys zauważyła też że główny nacisk kładłem na "notatki i postaci". :)
rc

Postby rc » Thu Mar 09, 2006 5:20 pm

Niesmiertelnik noszony zawsze przez kazdego - moim zdaniem troche dziwne i naciagane, choc z pewnoscia nie tak makabryczne i kontrowersyjne rozwiazanie jak odciete glowy. Ale glowy za to maja swoj klimat i nie sa naciaganym rozwiazaniem, tak jak niesmiertelnik. Ja jednak wroce do posta, ktorego napisalem: http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?p=152071#152071 - czyli do aparatu fotograficznego.

Aparat fotograficzny nie jest tak klimatycznym rozwiazaniem jak odcieta glowa, ale jest to rozwiazanie zdecydowanie mniej makabryczne i duzo bardziej naturalne niz niesmiertelnik. Ponadto aparat moze miec wiecej zastosowan, niz tylko robienie zdjec umrzykom (o czym pisalem wczesniej).

Susel wrote:Aparat fotograficzny - nie pasuje mi do Cantra... Pozatym miałby za mało zastosowań
Aparat fotograficzny nie pasuje do Cantr tak samo jak nie pasuje do niego... Nie, moze powiem to inaczej: Aparat fotograficzny pasuje do Cantr tak samo jak pasuje do niego radio i samochod. Skoro te rzeczy sa - to znaczy, ze jest miejsce i na aparat fotograficzny
A o innych zastosowaniach juz pisalem...
in vitro...

Postby in vitro... » Thu Mar 09, 2006 6:13 pm

podrobić nieśmiertelnik można tworząc postać, która będzie się nazywała tak jak ścigana osoba. Pozostaje tylko kwestia daty i miejsca narodzin
cantr się posypał
Susel

Postby Susel » Thu Mar 09, 2006 6:24 pm

rc wrote:Niesmiertelnik noszony zawsze przez kazdego - moim zdaniem troche dziwne i naciagane, choc z pewnoscia nie tak makabryczne i kontrowersyjne rozwiazanie jak odciete glowy. Ale glowy za to maja swoj klimat i nie sa naciaganym rozwiazaniem, tak jak niesmiertelnik. Ja jednak wroce do posta, ktorego napisalem: http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?p=152071#152071 - czyli do aparatu fotograficznego.

Aparat fotograficzny nie jest tak klimatycznym rozwiazaniem jak odcieta glowa, ale jest to rozwiazanie zdecydowanie mniej makabryczne i duzo bardziej naturalne niz niesmiertelnik. Ponadto aparat moze miec wiecej zastosowan, niz tylko robienie zdjec umrzykom (o czym pisalem wczesniej).

Susel wrote:Aparat fotograficzny - nie pasuje mi do Cantra... Pozatym miałby za mało zastosowań
Aparat fotograficzny nie pasuje do Cantr tak samo jak nie pasuje do niego... Nie, moze powiem to inaczej: Aparat fotograficzny pasuje do Cantr tak samo jak pasuje do niego radio i samochod. Skoro te rzeczy sa - to znaczy, ze jest miejsce i na aparat fotograficzny
A o innych zastosowaniach juz pisalem...

Innych zastosowaniach? czyli robieniu zdjęć żywym osobom? (Jakoś niczego innego w twoim poście nie zauważyłem) Ale strasznie inne zastosowanie... W ostateczności moznaby robic zdjęcia krajobrazowe... (lokacji w której jestesmy - tak żeby ktoś mógł ją poźniej rozpoznać) W sumie mozna by też ten aparat wprowadzić jakby jeszce wymyslić parę innych zasosowań... Ale jak już mówiłem... To nie jest to samo co głowa na podłodze...

in vitro... wrote:podrobić nieśmiertelnik można tworząc postać, która będzie się nazywała tak jak ścigana osoba. Pozostaje tylko kwestia daty i miejsca narodzin

To by było łamanie najważniejszej zasady... Więc może już nie przesadzajmy...
in vitro...

Postby in vitro... » Thu Mar 09, 2006 7:05 pm

I tak wolę głowę niż nieśmiertelnik. Głowa bardziej wymowna.
cantr się posypał

Return to “Sugestie”