Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

myszaq

Postby myszaq » Tue Sep 05, 2006 5:00 pm

Artur wrote:acha, czyli ze w tarpicie mozna by bylo robic i rope z tarcicy i smole z tarcicy i ropy, tak? jak tak to moze byc, na poczatku pomyslalem ze wogle nie dalo by sie w tarpicie ropy robic, tylko sama smole :wink:

co zreszta byloby rozsadne, gdyz w realu tarpit sluzy do wytwarzania smoly :P
Artur

Postby Artur » Tue Sep 05, 2006 5:02 pm

no w sumie tak, ale skoro da sie juz rope robic to lepiej tego nie zmieniajcie, bo nie mam innego zrodla ropy jedna postacia... chyba ze by pojazdy na propan byly;) albo na piardy po jedzeniu surowych ziemniakow :D
Snake

Postby Snake » Tue Sep 05, 2006 5:47 pm

na kackupe :twisted:

a żeby pozostać w temacie, to chętnie bym zobaczył w Cantr zegary miejskie, zegary sloneczne i zegary :D
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)
Sasza

Postby Sasza » Tue Sep 05, 2006 11:34 pm

TAk.
Każdy się 'budzi' ze świadomością aktualnego czasu.
Ktoś ma jakiś pomysł na rzeczy, które odmierzają czas i date?
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
NiKnight

Postby NiKnight » Wed Sep 06, 2006 11:06 pm

Mogą być jako dodatki (nie niezbędne), po prostu zaakceptujmy to, że Cantryjczycy mają idalny zegar wewnętrzny, który nigdy ich nie zawodzi.

Same jednak zegary (i dzwony na wieżach) na pewno urozmaiciłyby grę. Można nawet pokusić się o budowę wielkiego zegara, który możnabyłoby ustawić na określoną godzinę. A jego bicie byłoby słyszalne w całej osadzie (również w budynkach).

A z prostych to oczywiście klepsydra, ale raczej jako gadżet niż funkcjonalne urządzenie :wink:
Ni Ni Ni Ni!
Rusalka

Postby Rusalka » Wed Sep 06, 2006 11:12 pm

No i zaraz będą dzwony bijące 5 minut przed końcem tury jako informacja, że zabierz się szybko za jakiś projekt/ruszaj w drogę itp.

Tak właśnie się obawiam. :/
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
NiKnight

Postby NiKnight » Wed Sep 06, 2006 11:15 pm

To może ustawianie zegara musiałoby być projektem, na przykład jednogodzinnym? Albo ustawiać jedynie na pełne godziny.

Wielu ludzi tuż przed przeliczeniem (turą) bierze się za różne projekty. Wystarczy na przykład przyjrzeć się ludziom w większych osadach. W niektórych jest wzmożony ruch przed turą. Zwłaszcza wieczorem.
Ni Ni Ni Ni!
ActionMutante

Postby ActionMutante » Wed Sep 06, 2006 11:50 pm

Mysle, ze taki dzwon zwolujacy narade wioski bylby dobrym pomyslem... Ale nie dzwon w zegarze, ale dzwonnica, ktora musialby ktos obsluzyc... ot wieza z dzwonkim na sznureczku ;)
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
Maxthon

Postby Maxthon » Wed Sep 06, 2006 11:56 pm

Hahaha, jest coś takiego jak CantrClock :D Link jest gdzieś na forum. Ładnie pokazuje, która jest godzina w Cantr w Tray'u i alarmuje parę chwil przed kolejną turą....
Większość moich postaci to pracusie i nie lubią nic nie robić :wink:
Rusalka

Postby Rusalka » Thu Sep 07, 2006 12:09 am

NiKnight wrote:Wielu ludzi tuż przed przeliczeniem (turą) bierze się za różne projekty. Wystarczy na przykład przyjrzeć się ludziom w większych osadach. W niektórych jest wzmożony ruch przed turą. Zwłaszcza wieczorem.

W porządku, ale wprowadzanie elementu wspomagającego to, który byłby IC jest moim zdaniem drogą do zesztucznienia gry. Jak Maxthon dobrze zauważył - ściągnijcie sobie CantrClock. Naprawdę fajna sprawa!

Link:

http://yigit.sdf-eu.org/cantrclock
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Sasza

Postby Sasza » Thu Sep 07, 2006 8:06 am

CantrClock jest dla graczy, a przecież była mowa o zegarku dla postaci

"No i zaraz będą dzwony bijące 5 minut przed końcem tury jako informacja, że zabierz się szybko za jakiś projekt/ruszaj w drogę itp. "- właściwie to wystarczy sprawdzić godzine i zrobić teraz tak.

A właściwie to czy robią coś w sprawie pogody/pory dnia?
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
in vitro...

Postby in vitro... » Thu Sep 07, 2006 3:24 pm

Rusalka wrote:No i zaraz będą dzwony bijące 5 minut przed końcem tury jako informacja, że zabierz się szybko za jakiś projekt/ruszaj w drogę itp.

Tak właśnie się obawiam. :/
Może ustawić dingdong przy projektowaniu np na 12 lub 24 i potem nie można zmienić
cantr się posypał
As Kalash

Postby As Kalash » Thu Sep 07, 2006 4:17 pm

Ja jestem za dzwonnic, zegarem słonecznym i klepsydrą. Do zbudowania zegara np. na wieży potrzebny jest m. in. kwarc, a w cantr go nie widziałem :?: :roll:
NiKnight

Postby NiKnight » Thu Sep 07, 2006 4:25 pm

Można by go uzyskać w piecu z piasku :wink:
Ni Ni Ni Ni!
Fafkulce

Postby Fafkulce » Sun Sep 10, 2006 1:18 pm

Co powiecie na możliwość kasowania bezpańskich projektów w których nie są włożone wszystkie surowce ?

PS.
Mój pierwszy post :D

Return to “Sugestie”