Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

BZR

Postby BZR » Thu Aug 31, 2006 8:44 am

Marudzicie;)

Moje posacie może całego świata nie zwiedziły, ale żadna nie spotkała jeszcze postaci typowo złej, za wyjątkiem newspawnów.

Wreszacie miałoby sens trenowanie, ktos kto przez cale zycie machał szabelką lepiej wlaczy na szable niż ktoś, kto od urodzenia zbiera ziemniaki 8)
kid29A

Postby kid29A » Thu Aug 31, 2006 10:22 am

hmmm ale na przyklad ktos kto cale zycie pracowal ciezko w kamieniolomie napewno bedzie lepiej walczyl bo jest silniejszy... moim zdaniem dobrym pomyslem byloby wprowadzenie jakichs bardziej ogolnych fizycznych wspolczynnikow (ale widocznych niewprost dla gracza) np. sila, wytrzymalosc, gibkosc, refleks, tusza, pojemnosc pluc.. etc. i czysto umyslowych: wiedza o samochodach, o narzedziach... heh... a znich dopiero jakimis ukrytymi tajemniczymi rownaniami wyliczac inne zdolnosci...

heh... ;]
Lamper

Postby Lamper » Thu Aug 31, 2006 10:24 am

kid29A wrote:hmmm ale na przyklad ktos kto cale zycie pracowal ciezko w kamieniolomie napewno bedzie lepiej walczyl bo jest silniejszy... moim zdaniem dobrym pomyslem byloby wprowadzenie jakichs bardziej ogolnych fizycznych wspolczynnikow (ale widocznych niewprost dla gracza) np. sila, wytrzymalosc, gibkosc, refleks, tusza, pojemnosc pluc.. etc. i czysto umyslowych: wiedza o samochodach, o narzedziach... heh... a znich dopiero jakimis ukrytymi tajemniczymi rownaniami wyliczac inne zdolnosci...

heh... ;]

Pomyliłeś gry... To nie Simsy :D
kid29A

Postby kid29A » Thu Aug 31, 2006 10:28 am

nie pomylilem bo nie mialem przyjemnosci grac w Simsy ;]
Wydaje mi sie ze takie rozwiacanie jest bardziej naturalne. Tak jak w Karate Kidzie :D Miyagi uczyl goscia karate każąc mu myć i woskować samochody :D
ActionMutante

Postby ActionMutante » Thu Aug 31, 2006 5:05 pm

Karate kid... Film godny nasladowania... :P Ktos bardzo silny wcale nie musi byc dobry w walce... Wystarczy, ze zle trzyma bron (miecz np.) i nawet chudzielec wycwiczony w szermierce potrafi mu go wybic z dloni, albo bez problemu sparowac i typa zaszlachtowac...
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
Regis

Postby Regis » Fri Sep 01, 2006 10:40 am

Ja moze przywroce ten temat na wlasciwe tory. Nie wiem czy propozycja juz nie padla, ale jak wyszukiwalem slowo'kompostownik' to nic nie znalazlem. Otoz moja postac w pewnej sympatycznej wiosce zajela sie ogrodnictwem i stwierdzila jedna niedogodnosc tego zajecia. A mianowicie to, ze kompostowanie zajmuje ogrodek, co znacznie spowalnia prace i mocno ogranicza ilosc osob zajmujacych sie ogrodkiem. Czy na prawde nie dalo rady zrobic osobnego kompostownika, tak zeby nie zajmowac ogrodka projektami ktore z uprawa zwiazane sa tylko posrednio? Taki kompostownik musialby byc robiony z kamienia (jakies 4kg pewnie), bo drewno by zgnilo. Umozliwialby zakladanie trzech projektow, tak jak to sie robi w ogrodku: kompostowanie lajna, trawy, lub obu naraz. Co wiecej - umozliwiloby to handlowanie miedzy osadami. Sa osady, gdzie nie ma trawy, ale mozna zbudowac ogrodek, a sa tez takie (np. las na innej wyspie w ktorym jest moja inna postac) gdzie ogrodek powstac nie moze, ale jest trawa, ktora wielu innych popularnych zastosowan chyba raczej nie ma.
Replay

Postby Replay » Fri Sep 01, 2006 11:29 am

Całkiem dobry pomysł. Tylko jak by to wyglądało? Wrzucamy wszystko do kompostownika i po X dniach otrzymujemy kompost? Bo raczej nikt nie powinen uczestniczyć w tym procesie... Tzn. proces powinien postępować bez udziału człowieka... No, wiecie o co mi chodzi :wink:. Hmm... I taki kompost skracałby czas uprawy. Fajne :]
Image
Image
Rusalka

Postby Rusalka » Fri Sep 01, 2006 11:48 am

Replay wrote:Wrzucamy wszystko do kompostownika i po X dniach otrzymujemy kompost? Bo raczej nikt nie powinen uczestniczyć w tym procesie... Tzn. proces powinien postępować bez udziału człowieka...

Tak samo jak wędzenie, uprawa i pełno innych rzeczy. Nie ma opcji na projekty "samoczynne" ktoś musiłaby to robić.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Mattan

Postby Mattan » Fri Sep 01, 2006 11:53 am

Myślę że można zbudować drugi ogródek. :)
Kompostuje sie udeptując nogami trawę. Nogami miażdzy się źdźbła trawy no i równocześnie dostarcza się składników przyśpieszających fermetacje. :D
in vitro...

Postby in vitro... » Fri Sep 01, 2006 12:38 pm

może poprostu przyśpieszyć ten projekt? tzn zwiększyć "Output per day of labour"
cantr się posypał
Regis

Postby Regis » Fri Sep 01, 2006 12:38 pm

To ze ktos musi sie zajmowac tym projektem to wiadome. A co do drugiego ogrodka - marnotrawstwo surowcow. Czy zeby przygotowac sobie troche miesa bedziesz budowal kuchenke, czy moze wystarczy Ci prosty fire pit? Analogicznie z ogrodkiem i kompostownikiem.
Mattan

Postby Mattan » Fri Sep 01, 2006 5:01 pm

Regis wrote:A co do drugiego ogrodka - marnotrawstwo surowcow.
Regis wrote:Taki kompostownik musialby byc robiony z kamienia (jakies 4kg pewnie), bo drewno by zgnilo.

Materiały na ogród to 3000g kamienia i 900g drena. To gdzie tu marnotrastwo surowców. No chyba że mieszkasz że twoja postać mieszka tam gdzie jest kamień i nie ma drewna. Tylko co z tymi co nie maja pod reką kamienia.
T34.

Postby T34. » Fri Sep 01, 2006 5:09 pm

A może wprowadzić armaty, którymi dałoby sie niszczyć przepływające statki.
EDIT:
I czołgi - połączenie środka transportu z bronią :twisted:
Bziur

Postby Bziur » Fri Sep 01, 2006 5:28 pm

Taak 8) Już to widzę jakby jakaś osada na Devrazopolis rozpoczęłaby ostrzał wszystkich przepływających statków.

Krótko mówiąc. Nie dopóki nie będzie dział na okrętach
Image
Loc

Postby Loc » Fri Sep 01, 2006 5:48 pm

Wogule ich nie bedzie. Takie tematy byly juz nieraz poruszane. Kazdy ma wiadomy skutek...
raist wrote: Jesli nie mowisz po chinsku to nie wypowiadaj sie u nich na forum. Chyba, ze chcesz podzielic los Saszy.

Pozdrawiam,

GyGy 6471298

Return to “Sugestie”