Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Artur

Postby Artur » Fri Aug 25, 2006 2:40 pm

chyba ze zbudujesz wielka hale, wstawisz do niej fortepian, rozeslesz po swiecie plakaty o koncercie wielkiego pianisty z dokladna data i miejscem, i ulozysz jakies porzadne kawalki... wtedy to ja rozumiem, ale wstawiac pianinko lub organy do budynku po to tylko zeby staly to gupota ;)
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Fri Aug 25, 2006 2:47 pm

Maxthon wrote:
w.w.g.d.w wrote:A ta ogolnie to powiem tylko tyle ze w takim Ogame (i jemu podobnych) sa 3 surowce(czasem 4) i styka.W HoMM4 sa np. 6 surowcow i tez jest dobrze.A wiecie czemu?Bo sa jak najbardziej potrzebne i dostepne.

A żeś wymyślił... To proponuję w Cantr II zrobić 4 surowce: drewno, kamień, jedzenie i wódkę, żeby postacie miały co robić z nudów.... Jak można porównywać tak prymitywną grę jak OGame (w sensie gospodarki) do tak rozbudowanej gry jak Cantr.... :evil:

Ilosc surowcow pasuje do gry ta wiec nie ma nic przeciwko tego ze jest duzo surowcow w Cantr ale na cholere tyle tego zrobili jak do niczego niektore rzeczy sa niepotrzebne?Zeby sobie ot tak zbierac?No ile tak mozna?W koncu juz sie to znudzi.
marshall

Postby marshall » Fri Aug 25, 2006 2:52 pm

hmm... w niektórych lokacjach są domy sztuk, teatry itd. Jako akompaniament do przedstawień może się przydać. Pozatym mojej postaci marzy się na starość własny drewniany domek z kominkiem i jakaś nimfa u boku grająca na harfie ;)
\m/,
Aravat

Postby Aravat » Fri Aug 25, 2006 7:16 pm

Tak sie zastanawiam...Czy jest mozliwe wprowadzenie do gry rzeczy, dzieki ktorym mozna by polepszac umiejetnosci postaci. Nie wiem, np. jesli chcesz poprawic umiejetnosci wojenne to idziesz do specjalnego budynku (Akademia wojskowa), zamykasz sie tam na jakis czas, np. na rok i po wyjsciu masz umiejetnosci wyzsze...Nie wiem tylko czy to nie za duza ingerencja w kod gry...
Taki luzny pomysl, co wy na to?

pozdr.
Wszystko nalezy robic w sposob tak prosty jak to tylko mozliwe i ani troche prosciej....
dstankiewicz

Postby dstankiewicz » Fri Aug 25, 2006 7:28 pm

Trenowanie bylo juz omawiane wiele razy ;) Ogolnie im dluzej cos robisz tym lepiej Ci to wychodzi ;) WojD gdzies pisal jak to jest. Jak znajde to dam linka ;)

EDIT:

O masz :) : http://www.cantr.net/forum/viewtopic.ph ... 955#162955
Rydygier

Postby Rydygier » Tue Aug 29, 2006 12:02 pm

Ktoś coś wie, jak tam sprawa dział i bitew morskich? Powiem, że mam na nie coraz większą chrapkę.

Image

Image
ActionMutante

Postby ActionMutante » Tue Aug 29, 2006 12:37 pm

Zdaje mi sie, ze armaty sa w rejected... Pozostaje wiec tylko abordaz...
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
Rydygier

Postby Rydygier » Tue Aug 29, 2006 12:40 pm

To pewne? To by było totalnie do-ba-ni! Narobili apetytu a teraz... ech.
As Kalash

Postby As Kalash » Wed Aug 30, 2006 5:51 pm

Najpierw trzeba by zrobić broń palną (najlepiej kałasznikowy :twisted: ) do własnego użytku i cośco by przeniosło armatę na statek :idea:
BZR

Postby BZR » Wed Aug 30, 2006 6:51 pm

Tak szczerze to armat nie popieram, ale abordaż i "ostrzeilawanie zalogi z luków mi się bardziej podoba;)

Bardziej czekam na większe zróżnicowanie zdolności walki np.

zdolnosc poslugiwania się:
tarczami
toporami
mlotami
itp.

Postacie nie chciały by mieć broni która jest najlepsza, ale z którą się najlepiej czuja.

.... zaraz zaczną się krzyki że to Cantr a nie Diablo.
Rusalka

Postby Rusalka » Wed Aug 30, 2006 6:54 pm

to Cantr a nie Diablo!

:)

Takie różnicowanie to kolejna zmora dla programistów, a moim osobistym zdaniem, jest to próba rozbudowywania tego, co nie jest w tej grze najważniejsze ;)
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Artur

Postby Artur » Wed Aug 30, 2006 7:07 pm

hmm, zawsze to samo, cantr to nie walka, nie bedziemy rozwijac, wiekszosc nie chce... wymordujmy dobre postacie i jak zostana te zle tylko , to juz bedzie trzeba nas sluchac i wprowadzac zmiany ktore chcemy :twisted: ja jestem za umiejetnosciami do rodzajow broni, moze nie kazdy nosilby stalowy topor bojowy dzieki temu...
dstankiewicz

Postby dstankiewicz » Wed Aug 30, 2006 7:40 pm

Eee tam to Cantr a nie Diablo :P
A tak serio, to jakos mi sie to nie podoba. Tak samo moglibysmy rozbudowac umiejetnosci odpoowiedzialne za kazda czynnosc. Tak wiec jesli do budowy maszyn zaliczamy budowanie motorow i aut, to moznaby to rozbudowac na 2 oddzielne umiejetnosci. I ze wszystkimi innymi tak samo. A po co? No wlasnie...
Artur

Postby Artur » Wed Aug 30, 2006 8:09 pm

po to... zeby bylo realniej? jak ktos umie zrobic motor to nie znaczy ze umie tez samochod zrobic... mozna umiec poslugiwac sie mieczem, a toporem juz slabiej, a w cantr wszystko zalezy od jednej umiejetnosci walki... mozna by troche bardziej namieszac;) taka zmiana wyszla by na dobre wg. mnie, i ta z motorami i samochodami tez...
Jawor

Postby Jawor » Thu Aug 31, 2006 8:06 am

ja sadze, ze mozna to chociazby zroznicowac do walki strzeleckiej i wrecz. ale to z toporami etc. tez popieram. ale to by wprowadziło bardzo duze zamieszanie, bo mogloby to doprowadzic do klotni typu: "Jak ktos umie zrobic noz, to nie znaczy, ze umie zrobic srobokret"

EDIT: CO JA PISZE?! Nie popieram toporow etc, BO to by wprowadzilo zbyt duze zamieszanie...

Return to “Sugestie”