Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Artur
- w.w.g.d.w
Maxthon wrote:w.w.g.d.w wrote:A ta ogolnie to powiem tylko tyle ze w takim Ogame (i jemu podobnych) sa 3 surowce(czasem 4) i styka.W HoMM4 sa np. 6 surowcow i tez jest dobrze.A wiecie czemu?Bo sa jak najbardziej potrzebne i dostepne.
A żeś wymyślił... To proponuję w Cantr II zrobić 4 surowce: drewno, kamień, jedzenie i wódkę, żeby postacie miały co robić z nudów.... Jak można porównywać tak prymitywną grę jak OGame (w sensie gospodarki) do tak rozbudowanej gry jak Cantr....
Ilosc surowcow pasuje do gry ta wiec nie ma nic przeciwko tego ze jest duzo surowcow w Cantr ale na cholere tyle tego zrobili jak do niczego niektore rzeczy sa niepotrzebne?Zeby sobie ot tak zbierac?No ile tak mozna?W koncu juz sie to znudzi.
- marshall
- Aravat
Tak sie zastanawiam...Czy jest mozliwe wprowadzenie do gry rzeczy, dzieki ktorym mozna by polepszac umiejetnosci postaci. Nie wiem, np. jesli chcesz poprawic umiejetnosci wojenne to idziesz do specjalnego budynku (Akademia wojskowa), zamykasz sie tam na jakis czas, np. na rok i po wyjsciu masz umiejetnosci wyzsze...Nie wiem tylko czy to nie za duza ingerencja w kod gry...
Taki luzny pomysl, co wy na to?
pozdr.
Taki luzny pomysl, co wy na to?
pozdr.
Wszystko nalezy robic w sposob tak prosty jak to tylko mozliwe i ani troche prosciej....
- dstankiewicz
Trenowanie bylo juz omawiane wiele razy
Ogolnie im dluzej cos robisz tym lepiej Ci to wychodzi
WojD gdzies pisal jak to jest. Jak znajde to dam linka
EDIT:
O masz
: http://www.cantr.net/forum/viewtopic.ph ... 955#162955

EDIT:
O masz

- Rydygier
- ActionMutante
- Rydygier
-
- BZR
Tak szczerze to armat nie popieram, ale abordaż i "ostrzeilawanie zalogi z luków mi się bardziej podoba;)
Bardziej czekam na większe zróżnicowanie zdolności walki np.
zdolnosc poslugiwania się:
tarczami
toporami
mlotami
itp.
Postacie nie chciały by mieć broni która jest najlepsza, ale z którą się najlepiej czuja.
.... zaraz zaczną się krzyki że to Cantr a nie Diablo.
Bardziej czekam na większe zróżnicowanie zdolności walki np.
zdolnosc poslugiwania się:
tarczami
toporami
mlotami
itp.
Postacie nie chciały by mieć broni która jest najlepsza, ale z którą się najlepiej czuja.
.... zaraz zaczną się krzyki że to Cantr a nie Diablo.
- Rusalka
to Cantr a nie Diablo!
Takie różnicowanie to kolejna zmora dla programistów, a moim osobistym zdaniem, jest to próba rozbudowywania tego, co nie jest w tej grze najważniejsze

Takie różnicowanie to kolejna zmora dla programistów, a moim osobistym zdaniem, jest to próba rozbudowywania tego, co nie jest w tej grze najważniejsze

Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Artur
hmm, zawsze to samo, cantr to nie walka, nie bedziemy rozwijac, wiekszosc nie chce... wymordujmy dobre postacie i jak zostana te zle tylko , to juz bedzie trzeba nas sluchac i wprowadzac zmiany ktore chcemy
ja jestem za umiejetnosciami do rodzajow broni, moze nie kazdy nosilby stalowy topor bojowy dzieki temu...

- dstankiewicz
Eee tam to Cantr a nie Diablo
A tak serio, to jakos mi sie to nie podoba. Tak samo moglibysmy rozbudowac umiejetnosci odpoowiedzialne za kazda czynnosc. Tak wiec jesli do budowy maszyn zaliczamy budowanie motorow i aut, to moznaby to rozbudowac na 2 oddzielne umiejetnosci. I ze wszystkimi innymi tak samo. A po co? No wlasnie...

A tak serio, to jakos mi sie to nie podoba. Tak samo moglibysmy rozbudowac umiejetnosci odpoowiedzialne za kazda czynnosc. Tak wiec jesli do budowy maszyn zaliczamy budowanie motorow i aut, to moznaby to rozbudowac na 2 oddzielne umiejetnosci. I ze wszystkimi innymi tak samo. A po co? No wlasnie...
- Artur
po to... zeby bylo realniej? jak ktos umie zrobic motor to nie znaczy ze umie tez samochod zrobic... mozna umiec poslugiwac sie mieczem, a toporem juz slabiej, a w cantr wszystko zalezy od jednej umiejetnosci walki... mozna by troche bardziej namieszac;) taka zmiana wyszla by na dobre wg. mnie, i ta z motorami i samochodami tez...
- Jawor
ja sadze, ze mozna to chociazby zroznicowac do walki strzeleckiej i wrecz. ale to z toporami etc. tez popieram. ale to by wprowadziło bardzo duze zamieszanie, bo mogloby to doprowadzic do klotni typu: "Jak ktos umie zrobic noz, to nie znaczy, ze umie zrobic srobokret"
EDIT: CO JA PISZE?! Nie popieram toporow etc, BO to by wprowadzilo zbyt duze zamieszanie...
EDIT: CO JA PISZE?! Nie popieram toporow etc, BO to by wprowadzilo zbyt duze zamieszanie...