Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Elm0
Obsydian maiłby rację bytu wtedy, gdyby wykonana z niego broń była lepsza od kościanej, ale oczywiście gorsza od żelaznej. Atutem takiej broni byłoby łatwe pozyskanie surowca do jej prodkucji. Nie to co z brązem...
*woła głośno* Używał ktoś kiedykolwiek brązu?
*woła głośno* Używał ktoś kiedykolwiek brązu?
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
- CzerwonyMag
Elm0 wrote:Obsydian maiłby rację bytu wtedy, gdyby wykonana z niego broń była lepsza od kościanej, ale oczywiście gorsza od żelaznej.
Nie żebym się czepiał ale nie ma broni żelaznej

Tak BTW można by wprowadzić jakieś żelazne topory służące do walki. Żelazo nie jest aż tak słabo wytrzymałym metalem żeby nie mogło do tego celu służyć.
Co do obsydianu się zgadzam. Nawet widziałem obsydianowe toporki - takie prawie kamienne...
- Artur
- Rusalka
Z tego co się orientuję, system brązu będzie przerobiony tak aby opłacało się go w ogóle używać. Nie wiem co z tego wyniknie. A broni to mamy w Cantr za duzo i zamiast dodawać nowe, pomyślałbym raczej na przycięciu wymagań niektórych istniejących. Nie oszukujmy się - jak już mamy stal, to rąbiemy topory i tyle.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
-
- Artur
woda powinna byc jako sorowiec do wydobycia w wiekszosci lokacji... moze oprocz pustynnych i czesci gorskich... i powinno sie ja rozrozniac na slona i slodka... slona do robienia blota a slodka do blota i picia, do tego mozliwosc odparowania wody slonej... i oczywiscie wprowadzenie pragnienia... i operacje na niewielkich ilosciach wody, zeby nie obciazac zbytnio plecakow, np. 10g wody dziennie konieczne zeby przezyc, umieramy z pragnienia tak jak z glodu po 20 dniach... a recznie zbieramy dziennie zapas wody na jakies 30 dni, to wszystko raczej nie zaburzy gospodarki i planowania dlugiej podrozy, a wprowadzilo by sie wreszcie upragnione pragnienie
i do tego alkohol , np. pifko to 8g dziennie, balanda 6g, bimber 5g, taka cantryjska picdziesiatka
do tego jakis skutek uboczny picia alkoholu, np. postac automatycznie atakuje losowa osobe w miescie raz dziennie
dobra, to juz zakrawa na spam i beda zaraz wszyscy krzyczec, ale wode mozna by wreszcie wprowadzic...

-
- OktawiaN :)
Moze bedziemy hartowac bron za pomoca obsydianu?
Last edited by OktawiaN :) on Thu Aug 24, 2006 1:11 pm, edited 1 time in total.
- Artur
zawsze myslalem ze cantryjskie gory to sam kamien i zloto
wiem ze woda jest, ale chodzi mi o wprowadzenie pragnienia, a jak wode mozna bedzie tylko pompa wydobywac to pol swiata zginie z pragnienia... a jezeli bedzie ja mozna wszedzie wydobywac bez problemu to tez niezadobrze, bo mozna jej rownie dobrze wogle nie wprowadzac...

- OktawiaN :)
- Artur
- CzerwonyMag
- Rusalka
Pragnienie jest po prostu nieaktywne w tej chwili, ekipa chce najpierw solidnie przygotować świat Cantra na jej włączenie, aby im połowa populacji nie padła. Wszystko jest jeszcze w fazie "testów" i pojawią się nowe metody pozyskiwania wody i/lub obecne ulegną modyfikacji. To nie taka prosta sprawa.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Artur