Ubrania, ciuszki, fatalszki

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Fri Jul 07, 2006 9:03 am

NiKnight wrote:Jeszcze medale, które możnaby było nazywać. Czyli tak jak domy :D

Przeciez jest prasa do monet [medali] 8)
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
Panna Mao

Postby Panna Mao » Fri Jul 07, 2006 9:19 am

Najwazniejsze, zeby nie dalo sie usunac tej nazwy (mowie o metkach i sygnaturach), tylko jak zachowac prawa autorkie? Jesli bede miala jakies sprytne cos tam, do wyszywania tych metek o okreslonej tresci, to skad bede miala pewnosc, ze nikt tego nie podrobi? W koncu kazdy bedzie mogl sobie wyszywac i grawerowac co bedzie chcial. Chyba nie ma na to rady :(
Susel

Postby Susel » Fri Jul 07, 2006 10:09 am

A w RL nie ma podrobek? Oczywiscie ze sa... I to jeszcze ile...
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
Panna Mao

Postby Panna Mao » Fri Jul 07, 2006 10:24 am

No tez fakt....ale patrzac z marketingowego punktu widzenia, to tez reklama :) bo chlamu nikt nie podrabia, a tak mamy abibasy i reebotki :)
Yossarian

Postby Yossarian » Fri Jul 07, 2006 10:29 am

Wystarczy maszynka do wyrabiania metek o jednej, 'zastrzeżonej w bazie danych', nazwie - ustalanej podczas produkcji tego urządzenia.
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
Panna Mao

Postby Panna Mao » Fri Jul 07, 2006 10:38 am

Tylko wtedy jesli robisz filie firmy, to nie mozesz tam robic metek, no ale to sie jeszcze da wytrzymac.
bast

Postby bast » Fri Jul 07, 2006 10:41 am

Panna Mao wrote:Tylko wtedy jesli robisz filie firmy, to nie mozesz tam robic metek, no ale to sie jeszcze da wytrzymac.

czemu nie moze? wystarczy dopisać do nazyw "filia w...." ;)

And the light of a fading star
Is what you were, is what you are
Like the glow that christens the moon
You shone too soon, you shone too soon
Yossarian

Postby Yossarian » Fri Jul 07, 2006 10:45 am

Panna Mao wrote:Tylko wtedy jesli robisz filie firmy, to nie mozesz tam robic metek, no ale to sie jeszcze da wytrzymac.

No, nie przesadzaj już, Panna. :-) Wyobrażasz sobie takie coś w CII ? ;-)

Panna Mao

Postby Panna Mao » Fri Jul 07, 2006 11:26 am

no co? :D jak biznes to biznes

ale faktycznie mozna dopisac filia w... :D nie pomyslalam o tym :)
Yossarian

Postby Yossarian » Fri Jul 07, 2006 11:48 am

Wtedy będzie można podrabiać. ;-) Jeśli uznacie filię, znaczy się. Albo będzie tylko jedna filia. Pierwsza, jedyna i oficjalna. :-)

Panna Mao

Postby Panna Mao » Fri Jul 07, 2006 2:00 pm

no jesli ktos bedzie na tyle sprytny, ze na metce uzyje nazwy miasta w ktorym nie ma w ogole filii, a mieszkancy zupelnie nie wiedza o co chodzi, to tez w ich interesie bedzie wyjasnic to, zeby nikt ich o kradziez marki nie oskarzyl :) Juz nie bedzie wojen o ostatniego dzika, tylko o ostatnia metke :)

Problem nie rozwiazywalny, bo tak zle i tak niedobrze. Mimo to i tak jestem za metkami :) Chyba jednak najlepiej, zeby nazwa byla zapisana w bazie i przydzielona tylko jednej metkownicy
Echo

Postby Echo » Sun Jun 17, 2007 12:55 pm

Kilkakrotnie byłam zła zaglądając do spisu odzieży.
A dzisiaj znów.
Kobieta w cantr może na siebie założyć bawełnianą koszulę, podkoszulek lub gorset. Straszne, bo w tej grze, w kwestii odzieży jesteśmy tak daleko od rl. To mężczyźni mogą się tu stroić, wybierając spośród wielu prostych części odzieży. Kobieta może wyglądać jak dzikuska w skórze, albo jak dama w jedwabiach. No są konopie i wełna.
Może to tylko kwestia języka. Być może bawełniana koszula, może być uznana za bawełnianą bluzkę. Wg. mnie, nie. :P

A, bawełniany podkoszulek - No zupełnie, jakbym z faceta ściągnęła. :?
A może bawelniana koszulka z krótkim rękawem.
Czepiam się?
Czy tylko mi to przeszkadza?
Może panowie, nie zdziwiliby się, gdyby zobaczyli kobietę w bawełnianej koszuli, albo bawełnianym podkoszulku... :D
Już nie wspominam o bieliźnie! :wink:
nemo49

Postby nemo49 » Sun Jun 17, 2007 7:17 pm

"Haftowana bawełniana koszula
(Embroidered cotton shirt)

Opis
Delikatna bawełniana koszula, z pięknym jedwabnym haftem na przodzie. Jej rękawy sięgają nadgarstków, gdzie rozwijają się w szerokie od łokci dzwony. Zapinana jest na kościane guziki. Zdobią ją ponadto piękne szklane paciorki, przypominające zatopione w jedwabiu kropelki".

Przecież to zdecydowanie nie jest dla facetów. Obejrzyj jeszcze rysunek. No, może odrobinę staroświeckie
:D
Arucard

Postby Arucard » Sun Jun 17, 2007 7:45 pm

Zgadzam się z Echo powinno być więcej ubrań dla kobiet o bieliznie nie wspominajac :twisted:
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
keisha

Postby keisha » Mon Jun 18, 2007 8:41 am

Też zawsze mi brakowało jakiś bluzek dla kobiet. Spódnic jest duży wybór ale nie ma za bardzo co do nich założyć. Koszule i podkoszulki są dobre dla mężczyzn, a tuniki też nie pasują. A jak ubrałam moją postać w gorset, to była pytana czemu chodzi w samej bieliźnie...

Ale poza tym ubrań jest teraz duży wybór i nie ma na co narzekać. Bardzo mnie ucieszyło wprowadzenie pasków, ich brakowało mi jeszcze bardziej.

Return to “Sugestie”