Luneta
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- in vitro...
-
a ja mam takie nietypowe pytanie, czy tą postacią, która już DŁUGO płynie w kierunku zachodnim mam szansę gdzieś dopłynąć? oczywiście nie mam zamiaru zawracać, czy coś, nie wpłynie to na moją postać
chodzi mi tylko, czy w końcu ujrzę coś przed sobą, czy ta postać po prostu jest skazana już na śmierć?
chodzi mi tylko, czy w końcu ujrzę coś przed sobą, czy ta postać po prostu jest skazana już na śmierć?
- Artur
- Loc
- Khe
- Quijo
- Rusalka
w.w.g.d.w wrote:Rusalka wrote:Luneta... A co powiecie na soczewki z kamieni szlachetnych - diamentow, rubinow, szafirow itd?
Ciekawe ale przeciez mamy rowniez szklo,prawda?Jako jedna z opcjii to moze byc.
Forien wrote:soczewki sie robi podobnie do szkla (mozecie wcisnac kamienie szlachetne, ale realistyczniej byloby ze jak szklo), a lunete z czterech takich soczewek, oraz aluminium, lub stali.
Oczywiscie bedzie to jedna z opcji, poniewaz bedziemy mieli klika rodzajow lunet. Tak samo bedzie z obudowami - beda sie skladac z roznych materialow. Problem tylko lezy w tym, jakiech materialow uzyc, aby luneta nie byla zbyt trudna do wykonania.
BTW luneta na 100% bedzie dzialac tak, ze bedzie po prostu zwiekszac srednice okraglej mapki.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
-
Rusalka wrote:Oczywiscie bedzie to jedna z opcji, poniewaz bedziemy mieli klika rodzajow lunet. Tak samo bedzie z obudowami - beda sie skladac z roznych materialow. Problem tylko lezy w tym, jakiech materialow uzyc, aby luneta nie byla zbyt trudna do wykonania.
BTW luneta na 100% bedzie dzialac tak, ze bedzie po prostu zwiekszac srednice okraglej mapki.
rusalku, wreszcie jakies konkretne wiesci! chwala niech ci bedzie! do lunety napewno szklo, napewno drewno, napewno stal. teoretycznie moznaby wrzucic skore lub gume w malej ilosc (obicie wizjera), jakas zywice do zlepienia tego. soczewki z kamieni szlachetnych raczej nie - albo kolorowe (czyli zaburzajace widzenie), albo diamenty (niech mnie ktos wyprowadzi z bledu - diamenty maja chyba mocna siec krystaliczna, oszlifowac je mozna tyko w fasetki. czy nie?).
a luneta wcale nie powinna byc dostepna pierwszemu lepszemu lapserrdakowi z dinghy moim zdaniem... wiec imo jej wykonanie raczej powinna stanowic wyzwanie...
kiedy bede mogl ja sobie zrobic? :>
- Mapokl
- Artur
Mapokl wrote:A może po prostu najprostrza luneta będzie niezwykle prosta ndo uzyskania. A najtrudniejsza lunetę będą mogli mieć tylko najbogatsi.
dobry pomsyl, i zeby ta prosta prawie nic nie dawala a z tej lepszej to zeby pol swiata bylo widac

- marshall
- in vitro...
- Forien
nie wiem czy ktos mnie poprze, ale mam taki pomysl, aby luneta latwo wykonalna miala malyt zasieg (troche wiekszy od 'normalnego'), a ta najtrudnijesza, droga itd miała zasięg największy ze wszystkich... zeby nie bylo, ze kapitan marynarki wojennej Vlotryan (czy jak ta flota sie zwie) biegał z drewnianą lunetą zrobioną za pomocą kościanego noża, podczas gdy jakiś pirat np. na Nomadzie miał piękną brylantową lunetę, a mimo to zobacza sie w tym samym momencie... to troche bezsensu... drozsza luneta to wg mnie lepsza luneta... to rozwiaze problemy zeby nie byla ani za trudna do wykonania, ani za latwa 

"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
- dstankiewicz
Albo mi sie zdaje, albo Forien powiedzial to samo tylko ze troche inaczejArtur wrote:Mapokl wrote:A może po prostu najprostrza luneta będzie niezwykle prosta ndo uzyskania. A najtrudniejsza lunetę będą mogli mieć tylko najbogatsi.
dobry pomsyl, i zeby ta prosta prawie nic nie dawala a z tej lepszej to zeby pol swiata bylo widaci zeby na ladzie tez dzialaly, ale mogly by widok zaslaniac np. gory... chociaz to juz pewnie trudne do zrobienia...

- Loc