Narkotyki, uzywki i uzaleznienie

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Czy jestes za uzywkami w Cantr?

Tak
13
42%
Nie
14
45%
Jest mi to obojetne
4
13%

Total votes: 31
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Mon Aug 13, 2007 2:42 pm

JA poparłem tę sugestie i mysle że znajdzie sie ktos kto wprowadzi ja ze smakiem i wiedza gdzie sa pewne granice.
Narkotyki można znaleść w grach RPG i wiele innych "dorosłych" spraw,np. taki Fallout i jakos nikt poważnie nie protestuje. :?
Danio

Postby Danio » Mon Aug 13, 2007 2:44 pm

iuytr wrote:
Danio wrote:Super, może jeszcze dorzucimy prawdopodobieństwo AIDS do zaakceptowanego pomysłu rodzenia dzieci? :?

nie rozumiem :roll:

jesli rodzica beda chorzy na jakas cantryjska chorobe to dzieci tez moga sie zarazic, ale dlaczego aids? i co to ma do tematu?

[ironia mode on]
Co to ma do tematu? A wiesz jakie skutki dla młodej psychiki cantryjskiego gracza miałaby rozwiązłość seksualna? Przecież trzeba temu zaradzić! I jeszcze wprowadzić od tego uzależnienie, żeby gracze mieli możliwość zagrania prostytutki!
[ironia mode off]
iuytr

Postby iuytr » Mon Aug 13, 2007 3:36 pm

masz racje uczynmy z cantra ostoje czystosci i wstrzemiezliwosci, moze zareklamujemy sie na www.katolik.pl? :lol:

"Cantr realistyczna symulacja krolestwa bozego na ziemi"
Image Federacja RP
Danio

Postby Danio » Mon Aug 13, 2007 3:40 pm

W Cantr nie ma Boga. W Cantr jest Bug! :D
MattKaro

Postby MattKaro » Mon Aug 13, 2007 11:11 pm

Avx wrote:
MattKaro wrote:Nie będzie się podobać, jeśli to mu zabije postać. Za to będzie się podobać, jeśli będzie mógł przez kilkadziesiąt Cantryjskich lat pisać w gwiazdkach, że skręca sobie konopie i je podpala i częstuje innych i wszyscy się cieszą. :)

:roll:

Litości...

Lepiej tu już rzeczywiście nie mieszać mechaniki, jeśli ktoś ma ochotę zrobić z Cantra propagandę... Antynarkotykową.

Eerm... Czy ktoś tu mówił o propagandzie? o_O Jak dotąd rzucaliście się, że to może być jakiś rodzaj demoralizacji, więc wyjaśniam, że to będzie raczej na odwrót... >_>

w.w.g.d.w wrote:Narkotyki można znaleść w grach RPG i wiele innych "dorosłych" spraw,np. taki Fallout i jakos nikt poważnie nie protestuje. :?

Znaleźć. ;P To nie słyszałeś, że ktoś ostatnio próbował wymusić na jakichś tam producentach powstającej (powstałej?) gry o wiedźminie z Sapka, żeby w każdym pokoju był krzyżyk nad drzwiami? :lol: Może zróbmy w Cantrze ołtarzyki maryjne przy drogach, tak na przyszłość, kiedy Cantr będzie nadzwyczaj popularny i znany? ^_^
Image
Kiedy jest się bogiem, nie trzeba się tłumaczyć.
Szopen

Postby Szopen » Mon Aug 13, 2007 11:32 pm

*kreci glowa* Dziwna rzecz... Dalej sobie nie zdajecie sprawy, ze ten topic nie ma zadnego sensu? Czy chcecie sobie porozmawiac o narkotykach ogolnie, ale to odsylam do zupelnie innego dzialu. Sugestia nie ma szans przejscia, dla mnie temat do zamkniecia.
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Tue Aug 14, 2007 6:22 am

Zgadzam się z przed mówcą. Tym bardziej, że Jos nie do końca zgadzał się z alkoholem bo nie chciał, żeby było propagowane pijaństwo. A jeżeli chodzi o narkotyki to nie macie poprostu na co liczyć. :twisted:
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
Danio

Postby Danio » Tue Aug 14, 2007 1:22 pm

Mattkaro wrote:Eerm... Czy ktoś tu mówił o propagandzie? o_O Jak dotąd rzucaliście się, że to może być jakiś rodzaj demoralizacji, więc wyjaśniam, że to będzie raczej na odwrót... >_>

Jak dotąd jednym z głównych argumentów za pomysłem uzależnień było pokazanie szkodliwości narkotyków. Niektórzy przeciwnicy pomysłu jak ja i Robaczek zgadzają się na używki, ale w formie wspomagaczy RP. I kto tu robi propagandę?

Zgadzam się, temat do zamknięcia.
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Tue Aug 14, 2007 1:53 pm

MattKaro wrote:Znaleźć. ;P To nie słyszałeś, że ktoś ostatnio próbował wymusić na jakichś tam producentach powstającej (powstałej?) gry o wiedźminie z Sapka, żeby w każdym pokoju był krzyżyk nad drzwiami? :lol: Może zróbmy w Cantrze ołtarzyki maryjne przy drogach, tak na przyszłość, kiedy Cantr będzie nadzwyczaj popularny i znany? ^_^

Nie słyszałem.Zresztą co ma krzyżyk do Wiedzmina?W tamtym świecie nie ma chrześcijaństwa.Za to w Cantrze po cichutku powstaje sobie sporo religii. :roll:
OktawiaN :) wrote:Zgadzam się z przed mówcą. Tym bardziej, że Jos nie do końca zgadzał się z alkoholem bo nie chciał, żeby było propagowane pijaństwo. A jeżeli chodzi o narkotyki to nie macie po prostu na co liczyć. :twisted:

Oj a to pech.Ja już buduję browar i wkrótce moja postać będzie chronicznie pijana. :wink:
Nie będzie to jednak propagowanie pijaństwa a raczej przestroga przed tym.
MattKaro

Postby MattKaro » Tue Aug 14, 2007 4:56 pm

Danio wrote:
Mattkaro wrote:Eerm... Czy ktoś tu mówił o propagandzie? o_O Jak dotąd rzucaliście się, że to może być jakiś rodzaj demoralizacji, więc wyjaśniam, że to będzie raczej na odwrót... >_>

Jak dotąd jednym z głównych argumentów za pomysłem uzależnień było pokazanie szkodliwości narkotyków. Niektórzy przeciwnicy pomysłu jak ja i Robaczek zgadzają się na używki, ale w formie wspomagaczy RP. I kto tu robi propagandę?

Zgadzam się, temat do zamknięcia.

Nie, jak dotąd jednym z argumentów była "demoralizacja dzieci", które mogłyby grać w Cantr, a odpowiedzią na to było to, że to prędzej zniechęci, niż zachęci.
Image

Tetro

Postby Tetro » Tue Aug 14, 2007 5:35 pm

A ja jestem za ale tylko za używkami typu:
-Kawa
-Ciepłe kakao :P
-Piwo
-No i może tytoń, nie raz mam ochote zasiąść na ławeczce i odpalić fajke...
dika2

Postby dika2 » Tue Aug 14, 2007 6:27 pm

tytoń nie!! kawusia owszem przydałaby się eh.. poranek bez kawy to coś strasznego
pipok

Postby pipok » Tue Aug 14, 2007 6:31 pm

dika2 wrote:tytoń nie!! kawusia owszem przydałaby się eh.. poranek bez kawy to coś strasznego
No jak - kawa bez papierosa? To pół przyjemności...
Tetro

Postby Tetro » Tue Aug 14, 2007 7:00 pm

chodziło mi o tyton nie papierosy, tyton sie zuje i pali w fajkach.
MattKaro

Postby MattKaro » Tue Aug 14, 2007 8:26 pm

I jeszcze tabaka! xD

Code: Select all

Wciągasz 0,5 grama tabaki.
Kichasz.

A piwo mogłoby "znikać" siłę osoby, która je notorycznie pije (mięsień piwny). :lol:
Image

Return to “Sugestie”