Wyglad postaci

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

co wy na to?

Za
30
61%
Przeciw
19
39%

Total votes: 49
domeq

Postby domeq » Thu Aug 10, 2006 8:42 pm

Za wszystkim - poza rasą.

Oraz - duzo cwiczen fizycznych (pracy) powodowało by to, ze postaci bylyby chude. A... duzo...siedzenia i nic nie robienia :] skutek odwrotny.
AUTO

Postby AUTO » Thu Aug 10, 2006 8:59 pm

Lepiej zamiast "chudy" użyć określenia "szczupły" lub "wysportowany"
Bziur

Postby Bziur » Fri Aug 11, 2006 9:12 am

No więc muszę przyznać, że losowy wygląd nie byłby zły. szczególnie dla nowych postaci. Możnaby w przypadku gdy mam na przykład postać odgrywaną jako głupiego mięśniaka. i dostałbym nie taki wygląd jaki bym chciał, poprosić w departamencie (i tu nie wiem jakim) o zmienienie wyglądu. Tyle że podejrzewam że taki departament byłby zasypywany tysiącami próśb. Kolejna rzecz, to możnaby postaciom które nie mają opisanego wyglądu (starym) dać możliwość dobrania sobie wyglądu.
Ponadto jestem przeciw rasom.
JAk najbardziej jestem za możliwością częściowej zmiany wyglądu - ścięcie włosów, farbowanie. Maseczki na cerę ^^
Aha, i wracając do dyskusji toczonej przed chwilą. to wyglądu nie trzeba odgrywać. Wystarcza że odpowienio odgrywasz swoją postać i już wszyscy wiedzą jakiej postury jesteś itd. i tu bym przytoczył przykład bandy Marka Twajna. A takich przykładów jest więcej.
Image
ActionMutante

Postby ActionMutante » Fri Aug 11, 2006 9:28 am

To zalezy... Mozesz byc wynioslym, szlachetnym, pieknie przemawiajacym i wladczym karlem... i nikt sie tego nie domysli. A opis towarzyszacy plomiennemu przemoowieniu doda komizmu grze... Albo pyszalkowaty grubas ( w zamysle gracza) moze byc odebrany jako zwykly pyszalek, mimo, iz jego tusza duzo moglaby dodac kolorytu... I moglbym tak wymieniac... Odgrywanie bylooby lepsze... Do jasnej cholery chce miec swoje postacie, a nie losowane!!!
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
AUTO

Postby AUTO » Fri Aug 11, 2006 11:56 am

ActionMutante wrote:Do jasnej cholery chce miec swoje postacie, a nie losowane!!!

Wiesz, przecież ty też urodziłeś się nie z wyglądem jaki sobie wybrałeś, ale jak wyszło, więc jestem za tym, aby wygląd był losowy i nie możnaby było go zmienić (tzn.. kroś wysoki nie mógłby się stać niski i na odwrót, choć z innymi niedogodnościami wyglądu dałoby się walczyć tak jak w realnym życiu).
Elm0

Postby Elm0 » Fri Aug 11, 2006 11:59 am

Losowy wygląd dla nowych postaci - TAK, MOŻE BYĆ...
Losowy wygląd dla starych postaci - W ŻYCIU! :evil:
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Fri Aug 11, 2006 12:15 pm

Jestem za, jednak bez jakiś bzdurnych ras (nawet typu murzyni, żółtki i czerwonoskórzy). Ktoś kiedyś na tym forum powiedział że Cantr ma być wolne od konfliktów rasowych i ja się z tym zgadzam. Mało Wam konfliktów rasowych w życiu? Pewien ktoś też powiedział że nie powinniśmy przesadnie dążyć do urealnienia Cantr do naszej rzeczywistości. Z tym też się zgadzam - bo przecież chyba sięgamy do Cantr właśnie po to żeby uciec z RL, prawda?

A wracając do wyglądu...
Prawdą jest przecie, że sami sobie wyglądu nie wybieramy prawda? Jednak trzeba by jeszcze dobrze się zastanowić co wtedy ze starymi postaciami... Bo to będzie głupie jeżeli nowe postacie będą mieć jakiśtam wygląd a u starych będą to nadal tylko ubrania i nic więcej. Choć należy też spojrzeć z drugiej strony - pewien silny strażnik portowy swego czasu przeciągnął pewnego typka przez wszystkie budynki w mieście miałby się okazać chudym, niskim brunetem z mistrzowskim skilem walki i ze sporą siłą fizyczną? Trochę to dziwne... No Panowie, Panie i Bast ;) bierzemy się do kreatywnej dyskusji.
"ImageCzlonek Federacji RP - odgrywaj z nami"

Image
Artur

Postby Artur » Fri Aug 11, 2006 12:29 pm

moim zdaniem rasy powinny byc, cantr to symulator spoleczenstwa, a spoleczenstwo jest z gory podzielone na urodzenie, kolor skory, jak ktos urodzi sie w slumsach to ma gorszy start, kiedys jak bylo sie czarnym to bylo sie skazanym na bycie niewolnikiem, a cantr pod tym wzgledem jest piekny i cudowny, zadnych podzialow w nim nie ma narzuconych z gory, mysle ze kolor skory jest potrzebny, bo w cantrze wszyscy sa tak rowni ze az mam tego dosyc :twisted: cantr powinien dawac nam mozliwosc robienia czegos czego w zyciu nigdy nie zrobimy, a ja chce zlapac czarnucha w siatke 8)
magicek

Postby magicek » Fri Aug 11, 2006 1:02 pm

Artur Twoja wypowiedz jest rasistowska i idiotyczna, dotychczas bylem za rasami ale zmieniles moje zdanie... przeciw rasom za losowym wygladem...
Bziur

Postby Bziur » Fri Aug 11, 2006 1:15 pm

Wogóle uważam dyskusję o rasach za niepotrzebną i zamkniętą. - PRZECIW

No więc. możnaby zrobić taki myk, by może wygląd postaci był w pewnym sensie dostosowywany do umiejętności. choć i to miałoby małe powodzenie, ponieważ wiele postaci jest grana niezależnie od skilli. Tak więc możnaby zrobić by np mistrze drwale, kowale, (ewentualnie walka, ale nie jest z nią tak do końca) byli mięśniakami i tak dalej.

A tak wogóle to najlepszm wyjściem by było utworzenie specjalnego skryptu, który by przy wejściu w postać gdzie $wygląd == '' pokazywało panel tworzenia wyglądu (wybór kolorów włosów, budowy, kolor oczu, itd.) i wtedy po zaakceptowaniu ustawiałoby się $wygląd == '1'. Postacie nowe zaś by startowały od razu z $wygląd == '1'.

To tak dla wtajemniczonych w programowanie ^^.
Image
AUTO

Postby AUTO » Fri Aug 11, 2006 1:20 pm

Jestem przeciw rasom, choć np. murzyńskie powstania mogłyby być ciekawe
Artur

Postby Artur » Fri Aug 11, 2006 1:21 pm

rasy to oglonie bzdura, przeciez i tak ich nie wprowadza :wink: , ale nie mowcie ze nie chcieliscie nigdy mieć wlasnego niewolnika, bo w to nie uwierze :twisted:
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Fri Aug 11, 2006 2:26 pm

To sa znaczne ograniczenia. Odbije to duze pietno na gre (wrecz bardzo duze). W calym swiecie cantr wybuchna nagle roznego rodzaju konflikty i watki spowodowane tymi zmianami. Trzeba bylo to zrobic zanim cantr ruszyl kilka lat temu. Jak dla mnie to zbyt duza zmiana ktora zepsuje smak gry. Jestem w 100% za nie.
Bziur

Postby Bziur » Fri Aug 11, 2006 2:34 pm

znaczy się masz na myśli całość (wygląd) czy rasy?
Image
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Fri Aug 11, 2006 2:47 pm

Wyglad moglby ewentualnie byc ale ograniczony, co do "szczuply" "przy sobie", kolory oczu i wlosow. A poco opisywac czy ktos jest niski czy ktos jest wysoki, dla niektorych moze byc niski a dla drugich normalny chyba ze podawaloby sie wysokosc w jakiejs jednostce ale to by bylo jeszcze gorsze.

Jak dla mnie jest dobrze tak jak jest bo wszyscy sa mlodzi ee... no moze nie koniecznie ale za to wszyscy sa pikni :D

I to nie prawda ze cantryjki sa brzydkie :P

Return to “Sugestie”