Bron palna

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Co sądzicie o takiej koncepcji broni palnej?

Genialna
12
17%
Dobra
15
22%
Slaba
7
10%
Do niczego
31
45%
Nie mam zdania
4
6%

Total votes: 69
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Tue May 09, 2006 2:56 pm

No 2,5lata temu gralem w "Pirates of the Caribean" i uwazam do dzis ze to najlepsza gra. Szkoda tylko ze jak zakonczy sie ostatnia misje to juz nie da sie dalej grac :(

Ale czekam teraz wieczyscie juz na nastepna czesc gry tymr azem jako MMO :D Pod nazwa "Pirates of the Burning Sea". To bedzie po prostu zajebiste. I pewnie nie ebde mial czasu na Cantra 8)
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Tue May 09, 2006 4:01 pm

OktawiaN :) wrote:Albo by byla mozliwosc produkowania roznego rodzaju nabojow??
Nikektore bardziej zwalniaja i niej robia szkod niektore rozwalaja od razu a ni ktore zadaja najwieksze uszkodzenia zalodze co byly by najdrozsze

W Cantr nie ma czegos takiego jak naboje inaczej musialbys produkowac strzaly do lukow.

EDIT:
Mysle ze bron palna jest do zaakceptowania,musialo by to byc cos w rodzaju pistoletow skalkowych lub muszkietow znaczy mialoby nieco ograniczona celownosc a sile mniejsza nieco od najlepszych broni bialych chociaz bylabyb jakas szansa na obrazenia o wiele powazniesze,taka ryzykowna zabawka-zabojcza ale dosyc zadko.To w sumie taka mniejsza wersja tych planowanych armat,mozna by wprowadzic mozliwosc przestrzeliwania budynkow z drewna,blota i trzciny i trafienia losowo wybranego celu w srodku,oczywiscie nie zawsze by sie to udawalo.
Last edited by w.w.g.d.w on Wed May 10, 2006 10:38 am, edited 3 times in total.
Wilk

Postby Wilk » Tue May 09, 2006 7:50 pm

Wogóle mi to nie pasuje do koncepcji tej gry. Z jednej strony budowanie cywilizacji, a z drugiej strony bron palna. Nie wogóle mi to nie pasuje i jestem stanowczo na nie. Chyba że byłaby to broń w rodzaju rohatyw zadająca maksymalnie 30% obrazem. Wtedy jeszcze można by nad tym pomysleć, ale raczej jak o broni podwyzszajacej prestiż postaci, rzecz piekielnie trudną do stworzenia.
Matix

Postby Matix » Thu May 11, 2006 6:34 pm

in vitro... wrote:W Cutthroats nie grałeś albo innych Pirates!-ów? W Cut. są zwykłe kule, małe kulki, działające jak śrut, siejąc spustoszenie wśród załogi, kule z łańcuchmi niszczące żagle i 2 kule na raz dewastujące kadłub.

Małe kulki to kartacze,
kule z łańcuchami do obalania żagli, chociaż i tak nie ma co obalać,
podgrzewane kule armatnie podpalające statek,
zwykłe kule,
rozprykówki (nie kartacze!)

Broń palna! *płacze ze szczęścia* Od tak dawna na to czekam! Musi być musimusimusi! *tupie nogą*
Odnośnie górek trupów to raczej słabo będzie. Przy tym co się dzieje teraz w grze? Nieee... Wy jesteście na to za słabi gracze...

Armaty! *płacze żewnie ze szczęścia* Już nie mogę się doczekać!
http://www.matix.salon24.pl
PRUT

Postby PRUT » Thu May 11, 2006 6:47 pm

Chciałbym zwróicic uwage, że strzał z kuszy w zasadzie nie rózni się od strzału z muszkietu - nie wiem nawet czy nie niesie wiekszej energii.
Dlatego bron palna byłaby fajnym pomysłem ale tylko dla kolekcjonerów.
Armaty jak i katapulty czy balisty to by dopiero była fajna broń :)
Połaczenie pojazdów z bronia a jak sieknie to juz sieknie.
Tetro:)

Postby Tetro:) » Fri May 12, 2006 10:37 am

A dla mnie bron w cantr2 to głupota :twisted: Policzcie ile trupow by padlo ,zlodzieje i mordercy zapewne cieszyli by sie bardzo.
A po drugie proch to nie taka latwa sprawa stworzyc juz nie mowie o broni
skladniki prochu :
Azotan potasu KNO3 - inaczej saletra potasowa
Siarka S
węgiel C
Wiec sami widzicie ile to pracy musieli by wlozyc nasi programisci.A moim zdaniem sa wazniejsze rzeczy do zrobienia, takie jak zagrody dla zwierzat itp...
Susel

Postby Susel » Fri May 12, 2006 11:48 am

A przepraszam cie bardzo... Po co proch jak nie ma czm strzelac?? Dla huku?
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
Tetro:)

Postby Tetro:) » Fri May 12, 2006 11:55 am

Tetro:) wrote:A po drugie proch to nie taka latwa sprawa stworzyc juz nie mowie o broni

Mam rozpisac jak robi sie bron ? Podalem tylko przyklad? A proch mozna uzywac na rozne sposoby :)
Susel

Postby Susel » Fri May 12, 2006 2:26 pm

Przepraszam bardzo, do trudnosci w robieniu broni zastrzezen nie mam, tylko sie pytam po co proch jesli nie ma pociskow...
A w Cantrze proch nie mialby juz tylu zastosowan...
ImageImage

Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
Artur

Postby Artur » Fri May 12, 2006 3:22 pm

ale przydao by sie coś wybuchowego do wysadzania zamków i statków :wink:
marshall

Postby marshall » Fri May 12, 2006 4:55 pm

Artur wrote:ale przydao by sie coś wybuchowego do wysadzania zamków i statków :wink:

... pól marchewek (wydobycie dzienne marchewki jeśli masz proch 10kg), zwierząt (zabijanie słonia jednym ciosem), pojazdów (riksze-pułapki), ludzi, budynków. Tak wspaniały pomysł, ile nowych możliwości RP. Prawie jak ogame :twisted:

;) :P

PS. Lepiej zostawmy ten proch, przecież nie wszystkie elementy świata rzeczywistego musimy wciskać na siłę naszym postaciom. :?
\m/,
Nicka nie podaje

Postby Nicka nie podaje » Fri May 19, 2006 10:18 am

Riksza-pulapka... wyobrazilem to sobie :D A co do broni palnej, to jestem za- ale musialaby byc trudna do wykonania i NA NABOJE. W rzeczywistosci pierwsze bronie palne byly slabe, ale to tylko gra, wiec przydaloby sie, zeby zadawala 80-90% obrazen, ale zeby wystrzelic, trzebabybylo naladowac (miec proch, naboj i bron palna). Watpie zeby pojawily sie "gory trupow", z prostych powodow- najlepsze bronie juz i tak zabijaja po dwoch atakach, a z broni palnej korzystaliby tylko najbardziej rozwinieci (a wiec doswiadczeni) gracze. Mimo ogromnej sily i tak bron ta bylaby "kolekcjonerska", bo moc nie rekompensowalaby trudu wykonania.
Wilk

Postby Wilk » Fri May 19, 2006 10:39 am

a z broni palnej korzystaliby tylko najbardziej rozwinieci (a wiec doswiadczeni) gracze.

Poprawka. Gracze nalezący do najlepiej rozwiniętych osad, bedą mieli taką broń.
Nicka nie podaje

Postby Nicka nie podaje » Fri May 19, 2006 10:50 am

Nie wyobrazam sobie, zeby rozwiniete osady dawaly bron, ktora robiono przez X lat, "szalonym nowym" :D
Forien

Postby Forien » Wed Sep 20, 2006 6:16 pm

co do armat, to obowiazkowo trzy (moze cztery) rodzaje (jesali nie naboi, to armat):

kule armatnie (wielkie, okrągłe. Niszczą kadłub)
kule łańcuchowe (połączone łąńcuchem dwie kule armatnie. zdzierają żagle, spowalniając statek)
kartacze bądź szrapnele (nazwa obojętna.. wiele malutkich kulek wytstrzeliwanych jednocześnie dziesiątkujących załoge)

i ewentualnie:
bomby (Jak kule armatnie, ale wydrążone i wypełnione prochem. Służą do wrzucenia na pokład, po czym wybuchają i zapalają okręt)

odległość byłaby różna... np:

kule armatnie: 60j.
kule łańcuchowe: 40j.
kartacze: 20j.
bomby: 15j.
Image
"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)

Return to “Sugestie”