glowy w solance

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Yossarian

Postby Yossarian » Tue Mar 07, 2006 11:39 pm

"4. Głowa zakonserwowana powinna chyba też się psuć choć wolno by na końcu stać się nierozpoznawalnym przedmiotem o nawie czaszka, który to przedmiot jest całkowicie bezużyteczny..."

Jak to - bezużyteczna?! A teatr? A statki pirackie? A, wreszcie, głowa jako małe kości?! ;-)
Tak byc nie może. :-D
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
ushol

Postby ushol » Tue Mar 07, 2006 11:45 pm

Naramienniki z czaszek gdzieś widziałem... hyba Warhammer, albo cuś... też mogłyby być niezłe... :twisted:
Image
Image
Federacja RP
Acutus

Postby Acutus » Wed Mar 08, 2006 12:02 am

Żeby tylko nasz kochany cantr nie stal sie diablo-podobny... sie mi akurat przypomniały te bandy killerow latające z uszami innych graczy :twisted: My bedziemy mieli głowy 8) ... Moja pierwsza myśl była "czemu nie!? fajnie bedzie:)" ale jak sie chwilke zastanowiłem to... no właśnie. Diablo:P. Doświadczeni gracze faktycznie mogliby z tego zrobic "klimatyczny użytek"... gorzej z tymi, ktorzy z ogame i innych cudownych światów do nas przybywają...
ushol

Postby ushol » Wed Mar 08, 2006 12:16 am

Doświadceni gracze nie zabijają bez powodu, a powodem raczej ie stanie się chęć zdobycia głowy... Pozatym człoweik wkrczający do jakiejś osady z bęczkiem głów raczej dobreo wrażeni nie będzie robił... mogły by być popularne w jakimś kraju barbarzyńców, lecz w naszym cywilizowanym świecie Cantr dodadzą ów głowy jedynie smaczku... i to jest dobre...

EDIT... Wypowiedź nieważna, źle zrozumiałem co kolega chciał przekazać...
Last edited by ushol on Wed Mar 08, 2006 9:35 am, edited 1 time in total.
Image

Image

Federacja RP
Susel

Postby Susel » Wed Mar 08, 2006 7:14 am

Acutus wrote:Doświadczeni gracze faktycznie mogliby z tego zrobic "klimatyczny użytek"... gorzej z tymi, ktorzy z ogame i innych cudownych światów do nas przybywają...

Nie będzie z tym problemu... Nie sądze żeby nowi gracze przybywający z Ogame i reszty badziewia, byli w stanie dobrać się do czyjejś głowy... Coprawda ciało można znaleźć w wielu miejscach,szcególnie jak w duzym promieniu nie ma możliwości zdobycia nieprzetworzonego jedznia, ale takie "ziomy" długo w Cantrze nie goszczą...
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Wed Mar 08, 2006 12:09 pm

Kiedys byl post by po ubiciu cantryjczyka tez wysypywalo sie mieso,kosci i tym podobne.
Widze nawrot tej ideii,wtedy bylem ZA i teraz tez jestem :)
ushol

Postby ushol » Wed Mar 08, 2006 12:22 pm

To lekka przesada... Nie byłoby co chować... Zjesz ciało i grabarze będą bezrootni...
Image

Image

Federacja RP
AUTO

Postby AUTO » Wed Mar 08, 2006 1:45 pm

Świetny pomysł. Jedna z moich postaci bardzo chce zostać płatnym zabójcą, ale problem jest z udowodnieniem wykonania zadania.
ushol

Postby ushol » Wed Mar 08, 2006 2:47 pm

No właściwie... jak przyniesiesz uwędzone mięso z człowieka to ci uwierzą... hehe :twisted:
Image

Image

Federacja RP
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Wed Mar 08, 2006 2:55 pm

No to niektorzy sami beda sobie obcinac glowy jesli mieli by na tym zarobic :P
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
Gin

Postby Gin » Wed Mar 08, 2006 3:04 pm

Ja Tylko nie rozumiem jednego: dlaczego zaraz głowy. a nie na przykład uszy (przecież są lżejsze). A tu niektórzy chcieli po 100 szt dźwigać! Uszy są zdecydowanie bardziej wygodne, łatwiej je obciąć i łatwiej wysuszyć. Wiele czasu zaoszczędziłoby się na procesach mumifikacyjnych.... Zdecydowanie jestem za USZAMI...
Elm0

Postby Elm0 » Wed Mar 08, 2006 3:19 pm

Po odciętych uszach raczej nie zidentyfikujesz ich poprzedniego 'posiadacza' :)
Vivaldii

Postby Vivaldii » Wed Mar 08, 2006 4:02 pm

Elm0 wrote:Po odciętych uszach raczej nie zidentyfikujesz ich poprzedniego 'posiadacza' :)

Dokladnie, tu nie chodzi o trofea i robienie Diablopodobnego klimatu. Jestem calkowicie przeciwny temu by glowy mialy jakakolwiek wartosc surowcowa typu male kosci itp. Chodzi tylko i wylacznie o udowodnienie czyjejs smierci w sposob jednoznaczny i brutalny...
Susel

Postby Susel » Wed Mar 08, 2006 5:46 pm

Vivaldii wrote:Chodzi tylko i wylacznie o udowodnienie czyjejs smierci w sposob jednoznaczny i brutalny...

No no... Nie tak wyłącznie... Ja już mam pomysł na inne, ciekawe wykorzystanie głowy :) , Ale szcegóły zostawie dla siebie... :wink:

Elm0 wrote:Po odciętych uszach raczej nie zidentyfikujesz ich poprzedniego 'posiadacza'

Zidentyfikujesz, zidentyfikujesz... Ale nie na oko, i nie na tym poziomie rozwoju technologicznego... Tak więc obcinaniu uszu mówimy NIE

A tak bajdełej to... Z głowy zostaje czaszka... A co potem? Bo sie okaże że będziemy mieli stosy bezużytecznych (no mozna je conajwyżej wykorzystac do dekoracji lochu, czy innego miejsca. :wink: ) czaszek... I co z nimi?
ushol

Postby ushol » Wed Mar 08, 2006 6:03 pm

pokruszyć i do jedzenia dodawać...
Image

Image

Federacja RP

Return to “Sugestie”