Najemnicy/Zabojcy(czyli o obcinaniu glow slow kilka itp)

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

robin_waw

Postby robin_waw » Tue Jun 12, 2007 11:19 am

w.w.g.d.w wrote:A co będzie gdy postać będzie miała kilka nieśmiertelników????Jak rozpoznamy który jest który? :wink:

Tak samo jak z pojazdami, ludźmi, budynkami możesz sobie zapamiętać pod swoją nazwą.
A jak zabita postać będzie miała garść nieśmiertelników, to tak jak z ubraniami trzeba nieśmiertelnik zdjąć z ciała przed pochowaniem. Zdjętego nieśmiertelnika nie da się założyć.
Inwentarz się rozsypuje na ziemi a ubrania nie.
Jawor

Postby Jawor » Tue Jun 12, 2007 11:54 am

w.w.g.d.w wrote:Oczywiście ten niesmiertelnik powinien niszczeć jak narzędzia ale bez możliwości naprawy inaczej będziemy musieli budować pomieszczenia specjalnie na składowanie ich.

A to, ze przy opcji "obcinanie glów" robilyby sie magazyny o nazwach: "Skladzik glów" to Wam nie przeszkadza?

A co, jesli ktos caly czas przedstawia sie falszywym imieniem? Jak bedzie wygladal niesmiertelnik?

Przypuscmy, ze moja postac o imieniu Kunegunda caly czas przedstawia sie jako Ziuta. Ktos ja zabije, to niesmiertelnik bedzie mial napis "Ziuta" czy "Kunegunda"? Albo jak zmienie imie swojej postaci? Bo przeciez mozna. To dostane; nowy niesmiertelnik? Czy stary bedzie poddany boskiej mocy zwanej "edycja"?
Mars

Postby Mars » Tue Jun 12, 2007 11:59 am

Niesmiertelnik ma sie zwac tak, jak zapamietales postac.
NiKnight

Postby NiKnight » Tue Jun 12, 2007 12:15 pm

Po co ucinanie? Może transport zwłok jest kłopotliwy ale tak tylko się wydaje. Nie spotkałem w grze odmowy przeciągnięcia zwłok zwykłych ludzi a co dopiero przestępców. Jeśli jakaś postać poprosiłaby inne o pomoc w przeniesieniu zwłok kryminalisty na statek lub do pojazdu to każdy pomoże. A zwłoki chyba zabiera się w jednym celu: jako dowód zabicia przestępcy, który potrzebny jest do odebrania nagrody.

A jak postać nie ma pojazdu to trudno, musi sobie załatwić... ale pojawia się pytanie: w jaki sposób taka postać mogła zabić dobrze uzbrojonego przestępce (bo za nimi są głównie listy gończe)? Osoba taka powinna mieć na tyle dużo surowców by móc wynająć sobie transport (albo zapłacić rzeczami, które miał przy sobie przestępca).

Lepszym rozwiązaniem według mnie byłaby możliwość robienia zdjęć (tak jak to było zasugerowane na forum), wtedy wystarczyło by pstryknąć zdjęcie na którym znalazły by się zwłoki i to wystarczyłoby jako dowód.
Ni Ni Ni Ni!
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Tue Jun 12, 2007 12:31 pm

Jawor wrote:A to, ze przy opcji "obcinanie glów" robilyby sie magazyny o nazwach: "Skladzik glów" to Wam nie przeszkadza?

Tak,przeszkadzałby więc głowę pewnie będzie sie zakopywało tak jak reszte ciała.
NiKnight wrote:Lepszym rozwiązaniem według mnie byłaby możliwość robienia zdjęć (tak jak to było zasugerowane na forum), wtedy wystarczyło by pstryknąć zdjęcie na którym znalazły by się zwłoki i to wystarczyłoby jako dowód.

Ja to mam fajne pomysły,szkoda że raczej trudne do implementacjii.
A zdjęcia można robić nie tylko martwym przestępcom ale też osobom nam bliskim lub ogólnie miejscu,na pamiątke.To główny powód tego że po raz któryś przypominam ten pomysł.Kiedyś będę musiał przejrzeć część angielska i zobaczyć czy już ktoś na to wpadł.
Arucard

Postby Arucard » Tue Jun 12, 2007 12:47 pm

Tak ale nikt przy zdrowych zmysłach nie prosłby o pomoc przy przewozie ciała jakiegoś polityka.
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Rekin

Postby Rekin » Tue Jun 12, 2007 3:26 pm

A myśleliście już nad pośmiertnymi maskami?
Po śmierci postaci przykładałoby się do jej twarzy błoto i czekało aż zastygnie (krótki projekt), a następnie powstawałby z tego przedmiot o nazwie:

"Maska twarzy XXX" gdzie XXX byłoby imieniem postaci dla tych którzy ją znali. Przedmiot ten byłby widoczny w inwentarzu tak jak bronie i niektóre narzędzia (żeby nie trzeba było go podawać każdemu niedowiarkowi).
Moim zdaniem to dobre rozwiązanie. Niezbyt makabryczne i dosyć logiczne.
Arucard

Postby Arucard » Tue Jun 12, 2007 3:36 pm

No i właśnie o takie propozycje mi chodzi....cokolwiek co może potwierdzić trupa(poza ciałem delikwenta oczywiscie)

Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Eresan

Postby Eresan » Tue Jun 12, 2007 6:39 pm

Dlaczego zamiast zmniejszać lagi ciągle robi się rzeczy, które je zwiększają?

Może po prostu zapowiedzieć z góry że grać można na przykład tylko w środy i piątki od 12:00 do 15:00 i tyle. Nikt nie będzie się czepiał ani siedział przed komputerem godzinami licząc na jakąś chwilę by coś można było zrobić. Gra będzie pewnie szła lepiej niż teraz i coś się będzie działo.

No tak, ale pewnie w tedy poza tymi godzinami gry nie będzie a w trakcie nich będą lagi...

He he he! - ERROR: The game is locked - you can access the website, but not your character pages.=

Znowu coś "poprawiają"? :shock:

Pozdrawiam.
Arucard

Postby Arucard » Tue Jun 12, 2007 8:04 pm

Mam nadzieje że próbują cofnąć to co zepsuli

in vitro...

Postby in vitro... » Tue Jun 12, 2007 10:40 pm

na pewno dodanie takiej pierdółki zwiększy lagi. juz to widzę.

lagi powodowane są w większości przez przeliczenie zwierzaków, projektów itp.
myszaq

Postby myszaq » Wed Jun 13, 2007 1:09 am

przez przeliczanie zwierzakow. projekty to raczej pikus. a pomysl rekina z maska posmiertna bardzo, bardzo mi sie podoba. wybaczcie, ale w temacie bzdury z niesmiertelnikiem opini nie zmienilem - dalej traktuje to jako bzdure. aparat bylby jakas opcja, ale implementacja tego bylaby zapewne malym bagnem. ale takie maski... mmm... jestem w stanie nawet od glow w slojach odstapic (chociaz wygladalyby zdecydowanie lepiej na regale :P).
Arucard

Postby Arucard » Wed Jun 13, 2007 6:27 am

Maska to dobry pomysł i podoba mi się on :)

w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Wed Jun 13, 2007 11:55 am

Tak to ciekawa alternatywa.Tylko jedna uwaga:błoto jest może i tanie ale bardzo kruche i raczej nie nadaje się na maske.Radze zamiast tego zrobić maske ze złotej lub miedzianej blachy(bo to miękkie metale),przy pomocy jakiegos młotka i obcążków(taki przykład).Widziałem takie pośmiertne maski na jakieś fotografii..
bast

Postby bast » Wed Jun 13, 2007 11:59 am

maska ze zlota i miedzi mi sie bardzo podoba, zwlaszcza ze i inne ciekawe zastosowania dla niej widze. Z tym ze wykonywac sie ja powinno dopiero z tego blotnego wzoru, a nie na samej twarzy. Blotna maska moglaby sie szybko niszczyc a zlota byc trwala.

And the light of a fading star
Is what you were, is what you are
Like the glow that christens the moon
You shone too soon, you shone too soon

Return to “Sugestie”