Wspolczynnik komfortu - rola zamoznosci, muzyki i alkoholu.
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- w.w.g.d.w
- domeq
"Narvego nie zrażaj się. Włożyłeś dużo sił w ten topic i ja cię zachęcam do dalszej twórczości niezależnie od tego że nie wszystko się przyjmie."
Nie pisalem kolejnych postow w tym temacie, poniewaz napisalem wszystko co moglem napisac w kwestii Komfortu
A ze ludziom sie nie spodobalo, to nie chcialem nawet pomyslu bronic. Czemu wprowadzac cos, co wiekszosci sie nie spodoba? :>
A co do simsow - raz tylko dane mi bylo w nie zagrac, jednak nie sugerowalem sie w ogole nimi podczas opracowywania mojego pomyslu, i nawet nie od nich pomysl ten nadszedl. Glowna potrzeba byla chec sprawienia, aby bogacenie sie w Cantr stalo sie przymusem dla kazdego, w koncu jest to potrzeba psychiczna, i nie mozna udac, ze kogos w ogole to nie interesuje. Nawet mnie, kompletnego estete, ucieszylby widok pokaznej sumki na koncie
nie powiem jednak, ze specjalnie do tego daze. Dlatego przywiazania do komfortu powinno stac sie losowe, i jedna postac przywiazana bylaby bardziej do wartosci materialnych, a inna nie., albo nawet wcale. Zgadzam sie jednak, ze nie wszystkie mechanizmy psychiki postaci warto zamieniac na skrypty, i moze lepiej nie wprowadzac komfortu w takiej formie, jak zaproponowalem.
Nie pisalem kolejnych postow w tym temacie, poniewaz napisalem wszystko co moglem napisac w kwestii Komfortu

A co do simsow - raz tylko dane mi bylo w nie zagrac, jednak nie sugerowalem sie w ogole nimi podczas opracowywania mojego pomyslu, i nawet nie od nich pomysl ten nadszedl. Glowna potrzeba byla chec sprawienia, aby bogacenie sie w Cantr stalo sie przymusem dla kazdego, w koncu jest to potrzeba psychiczna, i nie mozna udac, ze kogos w ogole to nie interesuje. Nawet mnie, kompletnego estete, ucieszylby widok pokaznej sumki na koncie

- mocny92
Co ja myślę... To jest wspaniały pomysł, i większość gier powinna takie coś mieć...
Ale nie w Cantr... Bo tu jest więcej rp niż we wszystkich kompowych rpg'ach w jakie grałem...
Jednak jak ktoś już powiedział... Każdemu przyjemność sprawia co innego...
Mam postać której przyjemność sprawa to że pracuje, a od sześciu lat gołym tyłkiem świeci... (choć teraz to chyba ma "zwyczajne ubranie")
Mam też postać która póki nie zaszpanuje, póty jest smutna...
Ale nie w Cantr... Bo tu jest więcej rp niż we wszystkich kompowych rpg'ach w jakie grałem...
Jednak jak ktoś już powiedział... Każdemu przyjemność sprawia co innego...
Mam postać której przyjemność sprawa to że pracuje, a od sześciu lat gołym tyłkiem świeci... (choć teraz to chyba ma "zwyczajne ubranie")
Mam też postać która póki nie zaszpanuje, póty jest smutna...
Wszystko można co nie można - byle z lekka i z ostrożna!
- ActionMutante
- Elm0
- mocny92
W sumie to myślę że wy na to patrzycie od innej strony, niż on chciał to pokazać...
Dwa przykłady...
Bogaty, znudzony życiem ziutek - willa, luksus i bajer... Ale nie jest on happy
Ubogi człowieczyna, mały domek, wierna żona i dwójka kochających dzieci...
Praca która daje niewiele więcej niż potrzeba na utrzymanie... A jednak jest on szczęśliwy, mimo tego iż nie ma osiemdziesięcio-calowej plazmówy, sauny, basenu, mona lizy w przedpokoju...
No zresztą, sami pomyślcie...
pozdrawiam
ooc: ŁOooo... Śnieg!
Dwa przykłady...
Praca która daje niewiele więcej niż potrzeba na utrzymanie... A jednak jest on szczęśliwy, mimo tego iż nie ma osiemdziesięcio-calowej plazmówy, sauny, basenu, mona lizy w przedpokoju...
pozdrawiam
- ActionMutante
mocny92 wrote:W sumie to myślę że wy na to patrzycie od innej strony, niż on chciał to pokazać...
Dwa przykłady...
pozdrawiam
Nic mi nie wytlumaczyles... Mozna jasniej? To chyba od tego prawa cywilnego...(w koncu kazdy cywil powinien byc pozbawiony praw

OOC: Brawo za refleks...

All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
- mocny92
w skrócie: dobrze "żyte
" życie w warunkach niekoniecznie luksusowych może być fajniejsze niż źle "żyte
" życie w warunkach zdecydowane luksusowych...
ooc: mnie cieszą proste rzeczy, lecąca piłka, choroba wrednej nauczycielki, czy zimny, perfidne roztapiający się, utrudniający ruch śnieg...
Szkoda, pozabija roślinki, które już zaczynały się wiosną cieszyć...

ooc: mnie cieszą proste rzeczy, lecąca piłka, choroba wrednej nauczycielki, czy zimny, perfidne roztapiający się, utrudniający ruch śnieg...

- Elm0
mocny92 wrote:w skrócie: dobrze "żyte" życie w warunkach niekoniecznie luksusowych może być fajniejsze niż źle "żyte

I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
- ActionMutante
Elm0 wrote:mocny92 wrote:w skrócie: dobrze "żyte" życie w warunkach niekoniecznie luksusowych może być fajniejsze niż źle "żyte
Od kilku stron próbujemy to udowodnić aby pokazać bezsens rzeczonego wskaźnika komfortu (jak by go tam zwali)
No wlasnie i dlatego nie rozumiem o co chodzi mocnemu...
PS AAAA Ty szarlaczku, chciales kolejny temat zamordowac...

All my friends are dead.
- mocny92
- Elm0
ActionMutante wrote:PS AAAA Ty szarlaczku, chciales kolejny temat zamordowac...
Ja tam złych intencji nie mam, a tematy jakoś takoś same umierają po moim zjawieniu się

BTW Spam.
mocny, jeśli dobrze zromiałem to chodzi ci o to że komfort w twoim ujęciu nie odwzorowuje węwnetrznego odczucia postaci co do sytuacji życiowej tylko np. to czy mu ciepło w pupcię, ma dobre ubranie itp. Może i masz rację, ale to nie zmienia faktu że taki wskaźnik po prostu nie ma sensu. Niemozliwe oddanie wpływu takich zewnętrznych czynników na postać.
Ktoś zrozumiał?

I don't know but I've been told,
- ActionMutante
-
- suchy
- Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light