Narzedzia natychmiastowej(_no coment_) smierci

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Artur

Postby Artur » Tue Oct 24, 2006 5:23 pm

tak, zasiec kolesia to jest najlatwiej, ale wieszanie i scinanie glowy maja swoj klimat :twisted: i ja bym chcial posmakowac tego klimatu, a jeszcze dobrze odegrane i bedac ofiara to wogle bylo by genialne... i zeby w ostatniej chwili ktos mnie uratowal :twisted:
Mapokl

Postby Mapokl » Tue Oct 24, 2006 5:47 pm

Odgrywanie takie wymagaloby udzialu odgrywajacego...

Jestem pewien ze prawdziwy rolepleyowy pirat przeszedl by do historii Cantr, i "grał do końca".

Ale przeciez nie problem cos takiego zrobic:

111.1 Widzisz jak Cezary przeciaga Pirat z Wiezienie do Miejskiewo
111.1 Cezary mowi: "Zostales oskarzony (...) za co zostaniesz sciety na miejscu
111.1 Cezary mowi: *podchodzi do oskrazonego i prowadzi go na srodek polany*
111.2 Pirat mowi: *kleka spokojnie, spoglada na wszystkich obecnych*
111.2 Cezary mowi: Czy skazany pragnie cos powiedziec?
111.1 Pirat mowi: A żeby was wszystkich <cenzura> *kladzie glowe na pienku pod naciskiem reki kata*
111.3 Widzisz jak Cezary zabija Pirat przy pomocy Stalowy Topór Bojowy

Loc

Postby Loc » Wed Oct 25, 2006 11:11 am

Przeciw.
raist wrote: Jesli nie mowisz po chinsku to nie wypowiadaj sie u nich na forum. Chyba, ze chcesz podzielic los Saszy.

Pozdrawiam,

GyGy 6471298
Sasza

Postby Sasza » Wed Oct 25, 2006 11:28 am

Mam pomysł. Można by takiego delikwenta zaciągnąć na samą górę latarni i zrzucić go w morze...
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
RadioActive

Postby RadioActive » Wed Oct 25, 2006 6:11 pm

Joke? :?:

No, może i pacyfistyczni drinkerzy herbaty będą mieli coś przeciwko...
Co można zrobić, żeby takie narzędzie (śmiertelnej) presji nie znalazło się w rękach szaleńca, miało rozsądny koszt, i żeby był dostępny w jakichś większych mieścinach, które w wypadku wspomnianego ataku piratów mogłyby się bronić? Wymagania...?

Może to nowość, ale możnaby zrobić wymaganie..aby tylko miejsce, gdzie są 4 budynkui możnaby zbudować takie cudo. Albo obecność conajmniej 20 osób - albo żeby conajmniej 15 charów brało udział w projekcie...
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Thu Oct 26, 2006 8:05 am

RadioActive doceniamy twoją kreatywność i chęć tworzenia współtworzenia gry ale...
Moim zdaniem zdaniem oczywiste jest to że urządzenie to wykańczałoby nie tylko morderców czy złodziei, ale bardzo często służyłoby jako najlepsza broń obronna. Moim zdaniem trudność wykoniania czy też czas po jakim delikwent by tracił życie nie robi najmniejszej różnicy. W bogatszych osadach możnaby to postawić praktycznie postawić od razu bo co niby potrzebne jest do tej szubienicy? Chyba że by zapodali że szybienicę możnaby zrobić z brązu to wtedy może faktycznie byłyby one rzadkością :P Co do czasu to czy to są 2 godziny czy 13 godziny nie robi. Ważne że koleś zgnie od razu. Moim zdaniem jest to przegięcie bo faktycznie wystaryczyłoby 5 szubienic i każdy strażnik mający do nich klucze a każdy atak zostałby odparty w mgnieniu oka i w cantr nigdy byśmy nie zobaczyli jakiejś ładnej bitewki a znakiem prestiżu w osadzie byłaby liczba szubienic czy czegoś tam podobnego... To spowodowałoby że dosłownie wszyscy jak leci mogliby lądować na szubienicy. A tak to przynajmniej trzeba się postarać żeby kogoś ubić i dlatego nie jest to aż tak czesto praktykowane.

Teraz puszczę kilka kontrargumentów do Twojego pierwszego posta:
I co z nimi zrobc? Glodzic? Maja zapasy.

Zapasy kiedyś się skończą a jeżeli nawet mają ich sporo to do tego czasu padną pod naciskiem bełtów czy stali.
Ranic? Albo maja leki, albo uciekna, kiedy straznik bedzie wchodzil do pomieszczenia

Leki podobniej jak jedzenie też się kończą. A jeżeli boisz się że uciekną kiedy strażnik wejdzie to daj strażnikowi klucz i po kłopocie. Zaraz pójdzie stwierdzenie że jeden strażnik nie załatwi sprawy... To zrób więcej kluczy albo niech aktywne postaci klucze przekazują sobie wzajemnie.
No i, kazdy z nich ma kilkaset gram roznych surowcow, bron, narzedzia... U jednego delikfenta znalezlismy lom, wiec wkrotce moznabylo sie spodziewać proby ucieczki...

Wniosek: zabij jak najszybciej. Zakładając że w osadzie jest pięć aktywnych postaci i jedna dzida na wymianę (nawet kościana) to nie daje kolesiowi więcej jak 2-3 dni. Nawet jeśli ma łom to musi poświęcić 8 godzin na wyłamywanie zamka. Poza tym nie zawsze to się udaje.

Jak coś mi jeszcze przyjdzie do głowy to dopisze...
Acha... Zaraz się posypie że w małych osadach nie ma dobrych broni a są przestępcy i nie ma jak się przed nimi bronić. No i co z tego? To tylko składnia osadę to szybszego rozwoju by się przed takimi ludźmi zabezpieczyć. A prymitywni dzikusi w naszych czasach jak nie mogli zrobić broni to budowali sobie szubienicę? O ile znam historię to nie...

A tak BTW już lepszy jest pomysł kajdan czy tych kul u nogi o których już wiele razy była mowa.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu Oct 26, 2006 8:24 am

Jakby to wprowadzić np z gilotyną albo tasakiem to można by było wtedy kolekcjonować głowy Image
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Thu Oct 26, 2006 8:45 am

KeVes ty chyba nigdy nie dorośniesz... *wzdycha*
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu Oct 26, 2006 8:50 am

CM, nie off-tpopuj :P

EDIT: Jakbym był dorosły, to bym nie grał w to zielone COŚ. :P Od tego zacznijmy :P
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
AUTO

Postby AUTO » Thu Oct 26, 2006 9:51 am

Czerwony Mag ma słuszne wątpliwości, ale moja propozycja rozwiązuje te problemy
Mattan

Postby Mattan » Thu Oct 26, 2006 10:33 am

KeVes wrote:CM, nie off-tpopuj :P

Co to jest offtop. To moje pierwsze forum i naprawdę do końca nie wiem.
KeVes wrote: Jakbym był dorosły, to bym nie grał w to zielone COŚ. :P Od tego zacznijmy :P

No zgadzam się absolutnie z tobą KeVes.

A zbieranie głów super. :D Proszę o szklane gablotki do zasolonych główek. :D Trochę szkla i żelaza.

EDIT: Dzięki Rusałek. :D *ostentacyjnie macha ogonkiem*
Last edited by Mattan on Thu Oct 26, 2006 11:17 am, edited 2 times in total.
Rusalka

Postby Rusalka » Thu Oct 26, 2006 10:54 am

Mattan wrote:Co to jest offtop. To moje pierwsze forum i naprawdę do końca nie wiem.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Offtopic
*wzdycha ciężko i oscentacyjnie*
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
in vitro...

Postby in vitro... » Fri Oct 27, 2006 3:20 pm

mam super pomysł na natychmiastową śmierć - podać komuś 200 kilo kamienia (albo łajna, jeśli się ma czarny charakter)
cantr się posypał
Szynszyl

Postby Szynszyl » Fri Oct 27, 2006 9:59 pm

Rusalka wrote:*wzdycha ciężko i oscentacyjnie*

Nie zagłebiając sie w sytuacje, nie rozumiem twojej reakcji Rusałka dziwisz sie Mattonowi że nie wie co to jest Offtop, a mam pytanie ty sie urodziłes wszech wiedzący?? tez kiedys nie wiedziałes co to jest więc troche wyrozumiałosci dla mniej doświadczonych...
suchy
Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light

Postby suchy » Fri Oct 27, 2006 10:05 pm

Szynszyl wrote:Nie zagłebiając sie w sytuacje, nie rozumiem twojej reakcji Rusałka dziwisz sie Mattonowi że nie wie co to jest Offtop, a mam pytanie ty sie urodziłes wszech wiedzący?? tez kiedys nie wiedziałes co to jest więc troche wyrozumiałosci dla mniej doświadczonych...

Myślę raczej, że chodziło o to, że na przykład takie Google urodziło się wszechwiedzące i każdy może korzystać z jego wiedzy...
You still stood there screaming
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!

Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.

Return to “Sugestie”