Wyglad postaci

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

co wy na to?

Za
30
61%
Przeciw
19
39%

Total votes: 49
Susel

Postby Susel » Tue Aug 08, 2006 6:41 pm

robin_waw wrote:Ja to bym wolal zeby mozna by sobie avatar do postaci przypisac, oczywiscie postacie jednego gracza nie mogly by miec takich samych avatarow.
I jak wchodzimy w liste ludzi to kolo kazdego avatar bt byl widoczny chyba ze w menu glownym by uzytkownik wybral opcje zeby avatary sie nie pokazywaly.

Taaa, z pewnoscia. (To znaczy NIE)

A co do wygladu ogolnie:
Bylo ze sto razy, i kiedys ostro sie o to tluklismy z Gnomem, a ze nie chce mi sie tluc tego samego poraz drugi - TUTAJ macie te dyskusje.

Rasy jak dla mnie odpadaja.

Innymi slowy:

BYLO! :P
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
magicek

Postby magicek » Tue Aug 08, 2006 6:52 pm

Ula wrote:Niektórzy gracze tworza swoja postac wedlug swojego planu - z gory okreslaja charakter, a takze po czesci wyglad. Trudno sobie wyobrazic jesli gracz chcialby miec amanta, a dostalby przytlustawego, lysego czlowieczka o wzroscie siedzacego psa ;)

Ale umiejetnosci postaci dostajesz losowo i to Ci nie przeszkadza ? Ja zaplanowalem sobie postac typowego idioty silacza, a okazalo sie ze walczy niezrecznie... Tak samo powinno byc z wygladem, jak Ci sie trafilo to jestes Miss Vlotryan jak nie to przezywana od czarownicy uciekasz do pobliskiego lasu by sie ukryc... Charakter powinien byc kreowany glownie poprzez wydarzenia w grze...
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Tue Aug 08, 2006 8:11 pm

Absolutna nieprawda. Postac jest tym, czym gracz chce zeby byla. Nie losowo jakastam, bo takie odgrywanie nie jest wcale atrakcyjne. Moze ja nie chce takiej postaci odgrywac? Charakter i wyglad musza pasowac do koncepcji gracza, chyba, ze chcesz miec wiecej trupow wlasnie z powodu losowego wygladu. A juz teraz postacie z gotowym charakterem musieliby miec losowy wyglad wiec cala koncepcja czasem budowana latami by im sie przewrocila.
magicek

Postby magicek » Tue Aug 08, 2006 8:19 pm

Poki nie bylo umiejetnosci to kazdy mogl odgrywac kogo chcial silacza, slabeusza lub kogo tylko wyboraznia wymyslila, nagle przyszly umiejetnosci(powtarzam sie) i co piraci niegdys trzesacy okolica stali sie slabi... Ludzie sie z tym pogodzili i uznali ze ciekawiej bedzie jak beda umiejetnosci moim zdaniem tak samo bedzie z wygladem...
Loc

Postby Loc » Tue Aug 08, 2006 8:20 pm

Wyglad moze byc, ale tylko ustalany przez gracza...
raist wrote: Jesli nie mowisz po chinsku to nie wypowiadaj sie u nich na forum. Chyba, ze chcesz podzielic los Saszy.

Pozdrawiam,

GyGy 6471298
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Tue Aug 08, 2006 8:27 pm

Jak dla mnie w ogole. Nie ma co porownywac wygladu do umiejetnosci. Nawet ja bym od razu usmiercal postac, ktora wygladem by mi do koncepcji nie pasowala. A z umiejetnosciami jest tak, ze moze byc slabo walczacy pirat. A odkrywa sie to po jakims czasie, gdy do postaci juz jest jakies przywiazanie.
magicek

Postby magicek » Tue Aug 08, 2006 8:36 pm

Nie przemawiaja do mnie Twoje argumenty Agnecie... Jakby mi sie trafila postac z ewidentnie nie pasujacym wygladem to stanowilaby dla mnie jako dla gracza wyzwanie w sposobie jej prowadzenia. Z pewnoscia nie porzucalbym postaci za wyglad tak samo jak nie porzucam za umiejetnosci. W realnym zyciu wygladu sobie rowniez nie wybieramy...(juz slysze glosy ze cantr to nie jest odzwierciedlenie realnosci)
Loc

Postby Loc » Tue Aug 08, 2006 8:37 pm

I dobrze slyszysz... Tylko, jak chce zagrac postac uwodziciela, jak masz krotkie rude wlosy, piegowata twarz, jestes maly i gruby ??
raist wrote: Jesli nie mowisz po chinsku to nie wypowiadaj sie u nich na forum. Chyba, ze chcesz podzielic los Saszy.

Pozdrawiam,

GyGy 6471298
magicek

Postby magicek » Tue Aug 08, 2006 8:40 pm

Jak masz krotkie rude wlosy, piegowata twarz, jestes maly i gruby nigdy nie bedziesz uwodzicielem... jak bedziesz niezreczny w walce to nie bedziesz straznikiem to chyba logiczne ?
Loc

Postby Loc » Tue Aug 08, 2006 8:42 pm

Walke da sie szkolic...

Pozdrawiam,

GyGy 6471298
magicek

Postby magicek » Tue Aug 08, 2006 8:44 pm

Po pierwsze to trwa i wymaga systematycznosci... a co wygladu nie da sie poprawic wlosow pofarbowac, troche zrzucic nadwagi... a moze niski i z piegami znajdzie i swoje wielbicielki...
EDIT: Chodzi mi o to zeby wyglad tez mozna bylo w pewnym stopniu zmieniac...
Susel

Postby Susel » Tue Aug 08, 2006 8:49 pm

Pozwole sobie przytoczyc slowa Gnoma z poprzedniej dyskusji...

Gnom wrote:Nie, jestem przeciw dokladniejszemu okreslaniu wygladu postaci. To w koncu gra tekstowa i najwazniejsze jest to co sie mowi. Reszta jest polem do poisu, miejscem gdzie ujawnia sie najbardziej RP charakter tej gry. (...) Zostawmy tu miejsce do zabawy. Wlasnie dlatego tez wole Cantra, niz MMORPG ubrane w grafike 3D. Bo wiecej miejsca zostaje tu na swobodna interpretacje kazdego gracza. I tak byc powinno. Zostawmy troche swobody.

Jak dla mnie te slowa oddaja wszystko.
ImageImage

Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
belin

Postby belin » Tue Aug 08, 2006 9:06 pm

magicek wrote:Jak masz krotkie rude wlosy, piegowata twarz, jestes maly i gruby nigdy nie bedziesz uwodzicielem...

Nawet nie wiesz jak bardzo sie mylisz :-) (tak sobie wspominam pewnego znajomego co wyglad mial hmmm... slaby a zadziwiajaco latwo mu przychodzilo uwodzenie... i to skuteczne).

Dla mnie ta dyskusja jest jedna wielka bzdura - z obu stron. O wygladzie decyduje hmm... powiedzmy los (no... geny niby ale w sumie to czesto ciezko tak prosto wyprowadzic). Wiec losowo przyznawany wyglad jak i umiejetnosci jest w sumie dobrym i naturalnym pomyslem. Bzdura jest na pewno wybieranie sobie wygladu. Jak i bzdura jest dla mnie odgrywanie koloru oczu czy wlosow (juz o tym parokrotnie pisalem i argumenty w stylu "mozna to mowic w ** mnie nie przekonaja bo sa po prostu zalosne - wystarczy, ze pojawi sie nowa osoba w lokacji i nie bedzie wiedziala, ze jakas panna przed chwila sie opisala jako rudowlosa... i zacznie od "witaj blond pieknosci" :-) - po prostu zenada *smieje sie*).
A mam wrazenie, ze czesc grajacych to jakies totalne bezplciowce. Wlasnie poniekad dlatego, ze ciezko uzyc wielu opisowych zwrotow w stosunku do innych jak ich tak naprawde nie widac.
Ale co tam... i tak niestety wiekszosc zalogi tego tak nie widzi a jak ostatnio przeczytalem, ze wizja Cantr jest glownie ekonomiczna to coz... az zal 4-litery sciska. Bo na cholere wtedy cale odgrywanie?

no... to sobie pomarudzilem :-)
magicek

Postby magicek » Tue Aug 08, 2006 9:17 pm

Widocznie mial dobra gadke :D Ale zawsze trudniej to przychodzi niz wysokiemu ciemnokiemu brunetowi :) I taka roznica powinna byc widoczna w opisie postaci... I zgadzam sie w 100% ze odgrywanie wygladu daje mizerne efekty...
Elm0

Postby Elm0 » Wed Aug 09, 2006 9:29 am

Ekhm... nie zgodzę się - patrz Esdragon. :lol:
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!

Return to “Sugestie”