Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- rd1988
- Location: Piękne miasto smogu, korków, dziurawych ulic i kiboli.
Re: Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Uniemożliwić ludziom atakowanie much za pomocą broni konwencjonalnych, wprowadzić nową - packa na muchy. Problem rozwiązany.

- mru
Dlaczego wełniany czepek jest czepkiem? Beanie to po prostu czapka. Wełnianej alternatywy nie ma, a w czepku jakoś tak głupio pomykać 

cudne manowce
- Felixis
Mam ten sam problem z krótką bawełnianą sukienką która nazywa się "halka". Mi jednoznacznie kojarzy się z czymś pod ubranie.
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
-
Nie zauważyłem tego wcześniej, mimo, że się już tym bawiłem... Doszły nowe kostki: k4, k10, k12 i k20... A gdzie jest k8? Dopiero teraz zauważyłem, że mimo to, że doszły zestawy kostek, to nie ma kostki ośmiościennej!
- pomoor
Apropo kostek
fajnie byłoby, gdyby postaci mogły grać w kości np przy pomocy kubków: tak, żeby tylko postać rzucająca widziała wynik, ale nie mogła go zmienić bez stosownego komunikatu widocznego dla innych w pomieszczeniu.
jest sporo gier, w które postaci mogłyby grać przy pomocy takiego rozwiązania. Między innymi jedna z moich ulubionych, którą znam pod nazwą Blef, a która pojawia się na przykład w 2(?) części filmu 'piraci z karaibów', a którą Will wykorzystuje do poznania lokalizacji klucza do skrzyni umarlaka.
Generalnie możliwość wykonania rzutu, którego wynik byłby widoczny tylko dla jednej postaci (dopóki sama nie stwierdzi, że trzeba 'odkryc karty'), mogłaby poszerzyć wachlarz aktywności, które postaci mogą wykonać przy pomocy kostek. Obecnie kostki służa jako generator liczb losowych, ale nie spotkałem się, żeby ktokolwiek chciał nimi grać (choć znalazłem stare gry planszowe, jednak to nie to samo)
fajnie byłoby, gdyby postaci mogły grać w kości np przy pomocy kubków: tak, żeby tylko postać rzucająca widziała wynik, ale nie mogła go zmienić bez stosownego komunikatu widocznego dla innych w pomieszczeniu.
jest sporo gier, w które postaci mogłyby grać przy pomocy takiego rozwiązania. Między innymi jedna z moich ulubionych, którą znam pod nazwą Blef, a która pojawia się na przykład w 2(?) części filmu 'piraci z karaibów', a którą Will wykorzystuje do poznania lokalizacji klucza do skrzyni umarlaka.
Generalnie możliwość wykonania rzutu, którego wynik byłby widoczny tylko dla jednej postaci (dopóki sama nie stwierdzi, że trzeba 'odkryc karty'), mogłaby poszerzyć wachlarz aktywności, które postaci mogą wykonać przy pomocy kostek. Obecnie kostki służa jako generator liczb losowych, ale nie spotkałem się, żeby ktokolwiek chciał nimi grać (choć znalazłem stare gry planszowe, jednak to nie to samo)
pass the kutchie pon a left hand side
-
Nikt nie chce grać? W Wilczych Wzgórzach nawet swego czasu był turniej w kości.
-
We Vlo na festynie też był turniej.
A moja postać grała na statku.
Klara Madara (czy jak jej tam było) również grała kośćmi z Imrą i tym gościem.
Nie, nikt nimi nie gra.
A moja postać grała na statku.
Klara Madara (czy jak jej tam było) również grała kośćmi z Imrą i tym gościem.
Nie, nikt nimi nie gra.
Its a mystery...
Anthropology!
Anthropology!
-
1. Trzeba wprowadzić low-ridery, pistolety (najlepiej glocki) i maki-10, żeby można było robić drive-by'e. No dobra, same lowridery wystarczą. Byleby były z hydrauliką.
2. Uderzanie z dyńki, czyli z Zidane'a. W zależności od siły (zupełnie niezależnie od umiejętności walki) uderzenie z dyńki zadawałoby 1-3% obrażeń, jeśli atakująca postać jest pijana 2-6%. Obrażenia niezależne od posiadanej tarczy. Zmęczenie w wysokości 6% na trzeźwo i 3% po pijaku. Możliwe 2 (powinny być 3, ale i tak będzie ktoś narzekał, że za dużo) ataki na jedną postać w ciągu dnia. Można by za to wprowadzić ograniczenie do jednego uderzenia w jednej turze. Tylko nie piszcie, że można uderzyć pięścią i napisać w gwiazdkach, że walnęło się kogoś z Zidane'a, bo to zupełnie co innego.
2. Uderzanie z dyńki, czyli z Zidane'a. W zależności od siły (zupełnie niezależnie od umiejętności walki) uderzenie z dyńki zadawałoby 1-3% obrażeń, jeśli atakująca postać jest pijana 2-6%. Obrażenia niezależne od posiadanej tarczy. Zmęczenie w wysokości 6% na trzeźwo i 3% po pijaku. Możliwe 2 (powinny być 3, ale i tak będzie ktoś narzekał, że za dużo) ataki na jedną postać w ciągu dnia. Można by za to wprowadzić ograniczenie do jednego uderzenia w jednej turze. Tylko nie piszcie, że można uderzyć pięścią i napisać w gwiazdkach, że walnęło się kogoś z Zidane'a, bo to zupełnie co innego.
"[...] I tylko fotel MG stoi boleśnie pusty..."
"Weźmiecie go i wyhodujecie sobie drugiego Raynusa."
"żartuję, nie ma w Cantr trudnych misji, nic się nie chce i nic się nie da"
-
Rafal3920 wrote:Nikt nie chce grać? W Wilczych Wzgórzach nawet swego czasu był turniej w kości.
Chyba każde większe miasto ma swoją wersję kościanego pokera.
- rd1988
- Location: Piękne miasto smogu, korków, dziurawych ulic i kiboli.
Telefon wrote:1. Trzeba wprowadzić low-ridery, pistolety (najlepiej glocki) i maki-10, żeby można było robić drive-by'e. No dobra, same lowridery wystarczą. Byleby były z hydrauliką.
I Czołgi Mark IV/V, mogące rozdeptać twojego low-ridera. Można też zaimplementować system opancerzenia i wprowadzić prawdziwe zbroje, a dla fanów pływania montowane armaty na statki*. Wprowadźmy też sterowce, oczywiście sterowane przez jedną osobę. Cantrburgi dodawałyby taktyczne wsparcie w bitwie z zamordkami, pokazując pozycję każdej postaci na określonym obszarze. Wyobrażacie sobie epickość takiej bitwy z zamordkami w ilości 3 postaci? Bo ja tak. A żeby zachęcić osady do ich budowy i anihilacji sąsiadów, można zaprogramować system który w trakcie zniszczenia sterowca zamieni wszystkie zwierzęta w pieczone mięso na obszarze 500 pikseli. Później można pomyśleć o pancerzach wspomaganych i bombach kasetowych, ale nie wybiegajmy za bardzo w przyszłość.
* - Ale zbroje i armaty to bym w cantrze naprawdę chciał. To znaczy kiedyś chciałem. Teraz mi już wszystko jedno.

-
Make muffins, not war.
Serio. Dodajcie muffinki.
Serio. Dodajcie muffinki.
Its a mystery...
Anthropology!
Anthropology!
-
rd1988 wrote:zbroje i armaty to bym w cantrze naprawdę chciał
Popieram.
rd1988 wrote:Teraz mi już wszystko jedno.
Nie popieram.
"[...] I tylko fotel MG stoi boleśnie pusty..."
- witryna
Możliwość wyrzucania ludzi za burtę. <3
- Uninstall Cantr, play Tetris.
YOU NOOB.
- Marian10
Już jest, wystarczy wcześniej ich zabić.
-
Musiałaby istnieć możliwość pływania czy czegoś takiego. Żeby wyrzucony nie znikał nagle z systemu.