Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

notized

Re: Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Postby notized » Sun Oct 11, 2015 6:36 pm

dekalina wrote:
Berya wrote:W życiu widziałam traktory, ale nie widziałam żadnych interakcji z nimi związanych.

Bo nie byłaś w Łące. Tamtejszy traktor jest obdarzony platoniczną miłością właścicielki.

Łąka w ogóle jest mistrzowska pod tym względem. Pomysłowi, nie na zasadzie "zgromadźmy wszystkie surowce w ilościach niesamowitych!" tylko "mamy surowce, dlaczego by czegoś z nich nie zrobić?" - dzięki temu ciągle jest coś nowego.
I'm an agent of Chaos.
dekalina

Postby dekalina » Sun Oct 11, 2015 9:58 pm

No akurat z traktorem to było "Ja chcę traktor." "Ale nie mamy z czego go zrobić." "Ale ja chcę!". Szczęście, że cantr nie zna rdzy, to podwozie mogło przeleżeć 5 lat na placu, zanim zabrali się za resztę :P
Mariposa

Postby Mariposa » Mon Oct 12, 2015 12:37 am

No akurat z traktorem to było "Ja chcę traktor." "Ale nie mamy z czego go zrobić." "Ale ja chcę!". Szczęście, że cantr nie zna rdzy, to podwozie mogło przeleżeć 5 lat na placu, zanim zabrali się za resztę :P

Jakoś nie kojarzę.
Felixis

Postby Felixis » Fri Oct 16, 2015 9:25 pm

Wiem że była już propozycja worka treningowego, ale może coś innego w tym stylu? Kukła treningowa. Zrobiona z drewna/siana/skóry, stawiana w budynku lub na placu. Można by na niej trenować umiejętności walki. Żeby sprawę utrudnić, każdy cios mógłby ją psuć coraz bardziej, przez co wymagałaby naprawy (jak narzędzia) lub w ostateczności postawienia nowej. Z mocowaną tarczą lub bez (mocowanie tarczy mogłoby być jednodniowym projektem, tak samo jak demontaż. Zmniejszałoby to szybkość niszczenia kukły, ale dzięki temu ktoś mógłby ją "ograbić" z tarczy). Ogólnie taka odmiana dla tych, co nie mają na kim ćwiczyć i ćwiczą na sobie oraz alternatywa dla wszelakich wojsk, straży, szkół walk czy nawet bandytów. Umiejętności w tym wypadku mogłyby rosnąć wolniej niż w przypadku treningu z człowiekiem.
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
Raynus

Postby Raynus » Sun Oct 18, 2015 6:57 am

Dla mnie w sumie bez różnicy. Treningi w C leżą i kwiczą pod względem odgrywania i będą leżeć dalej przy kukłach.
Sasza

Postby Sasza » Sat Oct 24, 2015 4:04 pm

Przydałaby się klatka na kółkach, którą można sobie wziąć na statek lub może przyczepić do traktora; ew. smycz/kajdanki/łańcuchy z kulą u nogi dla ludzi 8)
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
gala

Postby gala » Sat Oct 24, 2015 4:26 pm

O kajdanki/kulę u nogi prosimy już od niepamiętnych czasów. Tak samo jak o trofea (ucięte głowy czy też uszy). Kula u nogi lepsza, bo nadal pozwala na pracę przy projektach. Handel niewolnikami by się rozwinął, a i rozwinęłoby się RP porwań, aresztowań i zatrzymań. W końcu coś więcej niż tylko "zamknijmy go w areszcie".
Alutka wrote:Zielony świat jest opanowany przez śpiące Smaugi, które budzą się tylko i wyłącznie wtedy, gdy ktoś chce się zainteresować ich skarbami.

https://www.reddit.com/r/Cantr/
dekalina

Postby dekalina » Sat Oct 24, 2015 5:03 pm

Możliwość przerwania projektu odpoczynku, nad którym pracuje ktoś inny. Temu komuś wyświetlałby się komunikat "XYZ zepchnął Cię z krzesła/ławki". Mnie to bawi
gala

Postby gala » Sat Oct 24, 2015 7:14 pm

dekalina wrote:Możliwość przerwania projektu odpoczynku, nad którym pracuje ktoś inny. Temu komuś wyświetlałby się komunikat "XYZ zepchnął Cię z krzesła/ławki". Mnie to bawi

Ee... przecież już można odciągnąć kogoś od takiego projektu.
Alutka wrote:Zielony świat jest opanowany przez śpiące Smaugi, które budzą się tylko i wyłącznie wtedy, gdy ktoś chce się zainteresować ich skarbami.

https://www.reddit.com/r/Cantr/
Buka

Postby Buka » Sat Oct 24, 2015 9:24 pm

gala wrote:
dekalina wrote:Możliwość przerwania projektu odpoczynku, nad którym pracuje ktoś inny. Temu komuś wyświetlałby się komunikat "XYZ zepchnął Cię z krzesła/ławki". Mnie to bawi

Ee... przecież już można odciągnąć kogoś od takiego projektu.

Uwaga na postaci, podpowiedziałeś jej. :P
NDS
dekalina

Postby dekalina » Sun Oct 25, 2015 8:09 am

Dzięki :D

A poważniej, można prosić o mały stolik? Żadne pomieszczenie nie wygląda przytulnie, jeśli na środku stoi duży stół.
notized

Postby notized » Sun Oct 25, 2015 8:14 am

dekalina wrote:Dzięki :D

A poważniej, można prosić o mały stolik? Żadne pomieszczenie nie wygląda przytulnie, jeśli na środku stoi duży stół.

Można dać do owego stołu opis. I powstanie mały stolik.
I'm an agent of Chaos.
Laura_

Postby Laura_ » Sun Oct 25, 2015 8:29 am

mnie brakuje możliwości kładzenia rzeczy NA stół. Może być w stół, jeśli tak łatwiej programistom
dekalina

Postby dekalina » Sun Oct 25, 2015 9:29 am

Była już o tym mowa kiedyś. Problem polega na tym, jak odróżnić rzeczy położone na biurko, od tych włożonych do szuflady w biurku.
Laura_

Postby Laura_ » Sun Oct 25, 2015 10:29 am

to niech zrobią tylko ze stołami, stoły nie mają szuflad, nie?

Return to “Sugestie”