Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
-
Re: Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
przed zapostowaniem sprawdziłem na wiki, widnieje tam "na zewnątrz", przypuszczam zatem, że nie.
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...
- Greek
- Programming Dept. Member/Translator-Polish
Można.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
-
Tak też mnie dziś naszło, fajnie by było, gdyby można było umieszczać etykiety na butelkach. Wreszcie wszelkiego rodzaju napoje wyskokowe mogły by mieć swoją markę, nazwę. Moim zdaniem ciekawy dodatek do roleplay'u.
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...
-
Opisy narzędzi. Wiem jak dojechałoby to serwer, ale byłoby cudowne.
Vincelli Perbelli - Zwycięstwo Poprzez Zniszczenie
- Greek
- Programming Dept. Member/Translator-Polish
W jaki sposób dojechałoby to serwer?
Opisy do butelek i narzędzi to wracająca sprawa wracająca do jakiś czas jak bumerang. Cały czas myślenie nad tym uniemożliwia fakt, że nie ma takiej technicznej możliwości. Jeśli udałoby się rozszerzyć opisy kluczy na inne obiekty (co nie wpłynie na wydajność) to pewnie decyzje zostałyby podjęte szybciej.
Opisy do butelek i narzędzi to wracająca sprawa wracająca do jakiś czas jak bumerang. Cały czas myślenie nad tym uniemożliwia fakt, że nie ma takiej technicznej możliwości. Jeśli udałoby się rozszerzyć opisy kluczy na inne obiekty (co nie wpłynie na wydajność) to pewnie decyzje zostałyby podjęte szybciej.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
- psychowico
Legalus wrote:przed zapostowaniem sprawdziłem na wiki, widnieje tam "na zewnątrz", przypuszczam zatem, że nie.
Zapraszam do edytowanie wiki i uzupełniania wiki. Ekipa się tym nie zajmuje, co często podkreślamy. Ja robiłem to zanim jeszcze dołączyłem do ProgD.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
https://www.kinkykitty.pl
-
Marzy mi się prosty skórzany kubek: 100 gram wyprawionej skóry, 10 gram ścięgien (mniej więcej), pojemność 100 gram. Idealny do grania w kości i do marynarskich popijaw.
I garnek dwojak: 500 gram gliny, 50 gram wody, pojemność 1000 gram. Żeby można było podać strudzonemu drwalowi zupe i ziemniaki w jednym naczyniu (bo teraz to troche głupio, bo przecież breja się zrobi).
Błagam.
I garnek dwojak: 500 gram gliny, 50 gram wody, pojemność 1000 gram. Żeby można było podać strudzonemu drwalowi zupe i ziemniaki w jednym naczyniu (bo teraz to troche głupio, bo przecież breja się zrobi).
Błagam.

.
- Leinades
Ciekawe propozycje. Popieram... Warto pomyśleć nad tym co już jest, ale w uproszczonej wersji.
- in vitro...
zrobi się zupa z ziemniakami, nic szczególnego. ale pomysł fajny i tak.
cantr się posypał
- psychowico
Nie wiem, szczerze powiedziawszy, czy sugestie stąd mogą się jakoś przepchać do kogo trzeba - musicie zamieszczać rzeczy które wam się marzą w Suggestion forum, angielskim.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
- Leinades
Przepraszam bardzo, piszę w swoim rodowitym języku, języku najbardziej popularnym w tej grze. Niech się kto pofatyguje i przetłumaczy. Nie my powinniśmy się dostosować, lecz "bogowie" gry. To oni powinni dogadzać graczom 

- in vitro...
To masz pecha, bo w kręgu "bogów" cantra nikt nie mówi po polsku 

cantr się posypał
- Leinades
Taa... I na każdy mój ticket w języku polskim zamiast jakiegoś polaka to zawsze odpowiada mi Doug
I oczywiście odpowiedź jest po polsku.

- psychowico
Leinades wrote:Przepraszam bardzo, piszę w swoim rodowitym języku, języku najbardziej popularnym w tej grze. Niech się kto pofatyguje i przetłumaczy. Nie my powinniśmy się dostosować, lecz "bogowie" gry. To oni powinni dogadzać graczom
No to Ci coś pomyliło, jak myślisz, że pomagam tworzyć Cantra żeby Ci dogadzać

Leinades wrote:Taa... I na każdy mój ticket w języku polskim zamiast jakiegoś polaka to zawsze odpowiada mi DougI oczywiście odpowiedź jest po polsku.
Trafna uwaga.
- Leinades
psychowico wrote:No to Ci coś pomyliło, jak myślisz, że pomagam tworzyć Cantra żeby Ci dogadzaćChyba, że zaczniesz za to płacić - to co innego.
No może trochę przesadziłem, przepraszam

Ale aby nie spamować...
Propozycja: Mały Budynek z kamienia - 8000 gram kamienia
Pojemność: 10 osób, 1.000.000 gram
Brakuje mi czegoś takiego, gdy budynek z kamienia byłby za duży, a najlepiej byłoby użyć właśnie kamień. Jeśli byłoby to zbyt duże uproszczenie gry to można jeszcze dodać z 200 gram cegieł (dla utrudnienia) na fundamenty