Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Legalus

Re: Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Postby Legalus » Sat Jun 16, 2012 8:39 am

przed zapostowaniem sprawdziłem na wiki, widnieje tam "na zewnątrz", przypuszczam zatem, że nie.
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...
Greek
Programming Dept. Member/Translator-Polish

Postby Greek » Sat Jun 16, 2012 8:45 am

Można.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
Legalus

Postby Legalus » Mon Jun 18, 2012 2:46 pm

Tak też mnie dziś naszło, fajnie by było, gdyby można było umieszczać etykiety na butelkach. Wreszcie wszelkiego rodzaju napoje wyskokowe mogły by mieć swoją markę, nazwę. Moim zdaniem ciekawy dodatek do roleplay'u.
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...
Lena Katina

Postby Lena Katina » Mon Jun 18, 2012 3:41 pm

Opisy narzędzi. Wiem jak dojechałoby to serwer, ale byłoby cudowne.
Vincelli Perbelli - Zwycięstwo Poprzez Zniszczenie
Greek
Programming Dept. Member/Translator-Polish

Postby Greek » Mon Jun 18, 2012 3:52 pm

W jaki sposób dojechałoby to serwer?
Opisy do butelek i narzędzi to wracająca sprawa wracająca do jakiś czas jak bumerang. Cały czas myślenie nad tym uniemożliwia fakt, że nie ma takiej technicznej możliwości. Jeśli udałoby się rozszerzyć opisy kluczy na inne obiekty (co nie wpłynie na wydajność) to pewnie decyzje zostałyby podjęte szybciej.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
psychowico

Postby psychowico » Mon Jun 18, 2012 6:29 pm

Legalus wrote:przed zapostowaniem sprawdziłem na wiki, widnieje tam "na zewnątrz", przypuszczam zatem, że nie.

Zapraszam do edytowanie wiki i uzupełniania wiki. Ekipa się tym nie zajmuje, co często podkreślamy. Ja robiłem to zanim jeszcze dołączyłem do ProgD.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
all.about.eve

Postby all.about.eve » Thu Jun 21, 2012 11:42 am

Marzy mi się prosty skórzany kubek: 100 gram wyprawionej skóry, 10 gram ścięgien (mniej więcej), pojemność 100 gram. Idealny do grania w kości i do marynarskich popijaw.

I garnek dwojak: 500 gram gliny, 50 gram wody, pojemność 1000 gram. Żeby można było podać strudzonemu drwalowi zupe i ziemniaki w jednym naczyniu (bo teraz to troche głupio, bo przecież breja się zrobi).

Błagam. :mrgreen:
.
Leinades

Postby Leinades » Thu Jun 21, 2012 12:15 pm

Ciekawe propozycje. Popieram... Warto pomyśleć nad tym co już jest, ale w uproszczonej wersji.
ImageImageImageImage
ImageImage
in vitro...

Postby in vitro... » Thu Jun 21, 2012 12:53 pm

zrobi się zupa z ziemniakami, nic szczególnego. ale pomysł fajny i tak.
cantr się posypał
psychowico

Postby psychowico » Fri Jun 22, 2012 9:11 am

Nie wiem, szczerze powiedziawszy, czy sugestie stąd mogą się jakoś przepchać do kogo trzeba - musicie zamieszczać rzeczy które wam się marzą w Suggestion forum, angielskim.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

Leinades

Postby Leinades » Fri Jun 22, 2012 11:24 am

Przepraszam bardzo, piszę w swoim rodowitym języku, języku najbardziej popularnym w tej grze. Niech się kto pofatyguje i przetłumaczy. Nie my powinniśmy się dostosować, lecz "bogowie" gry. To oni powinni dogadzać graczom ;)
ImageImageImageImage
ImageImage
in vitro...

Postby in vitro... » Fri Jun 22, 2012 2:09 pm

To masz pecha, bo w kręgu "bogów" cantra nikt nie mówi po polsku :P
cantr się posypał
Leinades

Postby Leinades » Sat Jun 23, 2012 12:56 pm

Taa... I na każdy mój ticket w języku polskim zamiast jakiegoś polaka to zawsze odpowiada mi Doug :P I oczywiście odpowiedź jest po polsku.
ImageImageImageImage
ImageImage
psychowico

Postby psychowico » Sun Jun 24, 2012 1:05 pm

Leinades wrote:Przepraszam bardzo, piszę w swoim rodowitym języku, języku najbardziej popularnym w tej grze. Niech się kto pofatyguje i przetłumaczy. Nie my powinniśmy się dostosować, lecz "bogowie" gry. To oni powinni dogadzać graczom ;)

No to Ci coś pomyliło, jak myślisz, że pomagam tworzyć Cantra żeby Ci dogadzać :) Chyba, że zaczniesz za to płacić - to co innego.

Leinades wrote:Taa... I na każdy mój ticket w języku polskim zamiast jakiegoś polaka to zawsze odpowiada mi Doug :P I oczywiście odpowiedź jest po polsku.

Trafna uwaga.

Leinades

Postby Leinades » Sun Jun 24, 2012 1:59 pm

psychowico wrote:No to Ci coś pomyliło, jak myślisz, że pomagam tworzyć Cantra żeby Ci dogadzać :) Chyba, że zaczniesz za to płacić - to co innego.

No może trochę przesadziłem, przepraszam ;)

Ale aby nie spamować...
Propozycja: Mały Budynek z kamienia - 8000 gram kamienia
Pojemność: 10 osób, 1.000.000 gram

Brakuje mi czegoś takiego, gdy budynek z kamienia byłby za duży, a najlepiej byłoby użyć właśnie kamień. Jeśli byłoby to zbyt duże uproszczenie gry to można jeszcze dodać z 200 gram cegieł (dla utrudnienia) na fundamenty
ImageImageImageImage
ImageImage

Return to “Sugestie”