Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

BZR

Postby BZR » Thu Dec 03, 2009 10:27 am

Żeby uszkodzić galeon przy silnej eksploatacji i braku napraw trzeba pewnie rok rzeczywistego czasu. Statek to nie jest młotek, trzeba zmieniać liny, naprawiać żagle itp itd.
Mattan

Postby Mattan » Thu Dec 03, 2009 12:02 pm

Tylko proszę żeby cantr nie zmienił się w małego stoczniowca-remontowca bo to będzie zdecydowanie nudne i zniechęcające, a ja przypominam że powinniśmy zważać na grywalność. Chyba że wizja miast w których 3/4 ludności siedzi po statkach i stuka młotkiem jest dla kogoś atrakcyjna. Zdecydowanie też należy uważać żeby statki psuły się wolniej niż się budują.
BZR

Postby BZR » Thu Dec 03, 2009 12:48 pm

Żadne niszczenie statków nie jest narazie planowane, więc nie musisz prosić:P

A co do małego stoczniowca - remontowca, to przy 8 rodzajach młotków, i dziesiątkach, jeśli nie setkach innych BZDURNYCH narzędzi stosowanych w tej grze (oraz bronionej do ostatniej kropli krwi przez graczy) konieczność posiadania lin do naprawy statku nie jest chyba fanaberią :roll:
lacki2000

Postby lacki2000 » Thu Dec 03, 2009 12:49 pm

Mattan wrote:Zdecydowanie też należy uważać żeby statki psuły się wolniej niż się budują.
Tak, przy czym używanie surowców do naprawy znacznie by przyspieszało naprawę. Chodzi o to by był ruch w handlu a teraz jest beznadziejnie - nieskończone surowce i niezniszczalne pojazdy/budynki to straszna nuda i brak zależności.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
Mattan

Postby Mattan » Thu Dec 03, 2009 3:54 pm

BZR wrote:Żadne niszczenie statków nie jest narazie planowane, więc nie musisz prosić:P

A co do małego stoczniowca - remontowca, to przy 8 rodzajach młotków, i dziesiątkach, jeśli nie setkach innych BZDURNYCH narzędzi stosowanych w tej grze (oraz bronionej do ostatniej kropli krwi przez graczy) konieczność posiadania lin do naprawy statku nie jest chyba fanaberią :roll:

Mnie duża ilość narzędzi nie przeszkadza. Przeszkadza mi raczej to że niektóre narzędzia są używane bardzo sporadycznie choć mogłyby być używane powszechniej. Takim jest pobijak używany tylko do wykonania kamienia szlifierskiego, a według mnie powinien być używany z dłutem powszechnie co jest logiczne lub skasowany jako niepotrzebny. Kiedyś ktoś też mówił o likwidacji mniejszych garnków co popieram. Podobnym narzędziem jest topór ciesielski oraz zupełnie nieużywany skrobak do skór.
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Thu Dec 03, 2009 5:04 pm

Kółko do kluczy
10g żelaza

Pozwala przypinać i odpinać od niego klucze.
Umozliwiłoby to szybsze podanie kluczy naprzykłąd od jakeigoś budynku który ma wiele pomieszczeń
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
cald dashew

Postby cald dashew » Fri Dec 04, 2009 8:01 am

OktawiaN :) wrote:Kółko do kluczy
10g żelaza

Pozwala przypinać i odpinać od niego klucze.
Umozliwiłoby to szybsze podanie kluczy naprzykłąd od jakeigoś budynku który ma wiele pomieszczeń

super pomysł
Image
Image
Image
Matix

Postby Matix » Fri Dec 04, 2009 11:28 am

Do którego wciąż się wraca. ;)
http://www.matix.salon24.pl
Shan

Postby Shan » Mon Dec 07, 2009 5:55 pm

Co do kółka na klucze, TAK! I jeszcze żeby te kółka mogły być opisywane. Np. do każdego budynku można by łatwiej podawać klucze, można by to zrobić w formie pojemnika.
Pies
Programming Dept. Member

Postby Pies » Sun Dec 20, 2009 6:17 pm

Moze by tak wprowadzic, by przy ogladaniu zawartosci pojemników pojawiala sie nie tylko surowce jakie sa w srodku, ale tez ile ich jest? Cholernie niewyodne jest obecnie stosowanie pojemników gdy trzymamy w jednej np. torbie dziesiec róznych surowców.
W polaczeniu z mozliwoscia opisywania pojemników bardzo by to pomoglo niektórym, a i tez powinno odciazyc serwer, poniewaz byloby 1-2 zapytania do mysql zamiast 18.
AUTO

Postby AUTO » Thu Jan 07, 2010 12:13 pm

Słyszysz kobiecy głos z radia na częst. XXX

Wydaje mi się, że powinno być słychać przez radio czy głos jest męski czy kobiecy.
Greek
Programming Dept. Member/Translator-Polish

Postby Greek » Thu Jan 07, 2010 9:11 pm

Można mieć niestandardowy głos lub udawać ;)
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Sun Jan 10, 2010 12:19 pm

Spodobała mi się ostatnia zmiana Marola odnośnie kodowania i wpadłem na fajny pomysł.
Dodajmy przy edycji notatki rozwijalne listy z możliwością wyboru koloru tła dla notatki. Obecnie znam tylko jeden sposób z blokami, ale nie jest zbyt funkcjonalny, gdyż wewnątrz bloku trzeba potem samemu wpisywać wszystkie tagi np. <br>
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
lacki2000

Postby lacki2000 » Mon Jan 11, 2010 5:34 pm

OktawiaN :) wrote:Spodobała mi się ostatnia zmiana Marola odnośnie kodowania i wpadłem na fajny pomysł.
Dodajmy przy edycji notatki rozwijalne listy z możliwością wyboru koloru tła dla notatki. Obecnie znam tylko jeden sposób z blokami, ale nie jest zbyt funkcjonalny, gdyż wewnątrz bloku trzeba potem samemu wpisywać wszystkie tagi np. <br>

Nie za bardzo wiem o co chodzi z tymi blokami ale cała notatka jest w tabeli więc można na początku wpisać:

Code: Select all

<style>
td pre{background-color:#ff0000;}
</style>

Oczywiście kolor dowolny.

A tak a propos kolorów oraz zasad: Czy można stworzyć taką notatkę nie naruszając zasad:

<style>
body {background-color:#dd0000;}
</style>
<h1>KREW ZALEWA CI OCZY!!!!!!!</h1>
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
Gap

Postby Gap » Wed Jan 13, 2010 8:41 am

Tag STYLE wewnątrz BODY nie we wszystkich przeglądarkach działa.

Ja proponuję dodać Transparent.
- wykonany z niewielkiej ilości drewna przy pomocy noża rzeźbiarskiego.
- pozwala na zamieszczenie treści: napisu lub małego obrazka
- zmiana kosztuje godzinę i 10g węgla drzewnego
- postać z transparentem ma wyróżniony kolor, treść widać na pierwszym miejscu opisu postaci (przed wiekiem) oraz via ajax

onMouseMove="Show(event,
Natalia+2375 Brontoniusz+2576 Polejko+2627 Kominiusz+2635 Natenczas+2844

Return to “Sugestie”