wyjajkować
Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Mars
lacki2000 wrote:Sensowny mechanizm cantryjski mógłby być taki: 1. Budynek typu zagroda. 2. Projekt (przycisk w zwierzętach) "Łapanie zwierzęcia" (jakieś narzędzia by warto mieć) 3. Jak zakończy się sukcesem to dane zwierzę pojawia się w zagrodzie - jako oddzielny obiekt, który odpowiednimi przyciskami można nakarmić, wydoić, ostrzyć, wyjajkować.
Jakie typy zagrody? Prymitywna? Lepsza? Rozbudowana?
Jedna zagroda na gatunek, czy lemury, słonie, niedzwiedzie, owieczki, i zamordki razem w jednej tej samej?
Co z ptakami ktore znosza jaja? Jak uchwycisz takiego w zagrodzie? Trzeba byloby budowac klatke...
Karmienie - czym? W jakiej ilosci?
- Sopel_1
Mars wrote:lacki2000 wrote:Sensowny mechanizm cantryjski mógłby być taki: 1. Budynek typu zagroda. 2. Projekt (przycisk w zwierzętach) "Łapanie zwierzęcia" (jakieś narzędzia by warto mieć) 3. Jak zakończy się sukcesem to dane zwierzę pojawia się w zagrodzie - jako oddzielny obiekt, który odpowiednimi przyciskami można nakarmić, wydoić, ostrzyć, wyjajkować.
Jakie typy zagrody? Prymitywna? Lepsza? Rozbudowana?
1. Mała, średnia, duża ? ... (ilość trzymanych zwierząt)
Jedna zagroda na gatunek, czy lemury, słonie, niedzwiedzie, owieczki, i zamordki razem w jednej tej samej?
2. Chyba tak (może by wprowadzić czynnik walki między zwierzętami?)
Co z ptakami ktore znosza jaja? Jak uchwycisz takiego w zagrodzie? Trzeba byloby budowac klatke...
3. Metalowa klatka,kamienna (duża,średnia,mała)
Karmienie - czym? W jakiej ilosci?
Trawa,pszenica,żyto ? ... W ilości do uzgodnienia (bo wiadomo że krowa zje więcej niż np koń (choć nie wiem do końca
- Mars
Prosze o dodanie obok przycisku "Pokaz wiecej" przycisk:
Czyli ostatnie 8 godzin.
W wielkim miescie jedna postacia musze czasami obciazac baze tym "pokaz wiecej" nawet dziesiec razy i wiecej pod rzad. Bo oczywiscie wszystko szybko znika, a ja musze nazwac kilku nowych ludzi, odpowiedziec kilkunastu, i jeszcze nie wiadomo co zrobic... to na pewno obciaza baze Cantra, a wystarczyloby dodac wspomniany przycisk aby bylo lepiej.
Code: Select all
Pokaz ostatni dzienCzyli ostatnie 8 godzin.
W wielkim miescie jedna postacia musze czasami obciazac baze tym "pokaz wiecej" nawet dziesiec razy i wiecej pod rzad. Bo oczywiscie wszystko szybko znika, a ja musze nazwac kilku nowych ludzi, odpowiedziec kilkunastu, i jeszcze nie wiadomo co zrobic... to na pewno obciaza baze Cantra, a wystarczyloby dodac wspomniany przycisk aby bylo lepiej.
- Sopel_1
Mars wrote:Prosze o dodanie obok przycisku "Pokaz wiecej" przycisk:Code: Select all
Pokaz ostatni dzien
Czyli ostatnie 8 godzin.
Tak ! Za !
- Elm0
- Cantryjczyk
Elm0 wrote:Czy robienie miodu z kopru, bazylii albo aloesu nie wydaje się wam absurdalne? Możnaby nieco ograniczyć listę miododajnych roślin...
Mozna by ograniczyc, mozna by tez pomajstrowac przy efektywnosci. Poprosze o osobny temat i dyskusje, najlepiej konkretna liste poprawek. Jak to bedzie sensowne i bedzie mialo poparcie, to zajme sie tym w RD.
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
- witia1
Według wikipedii miód może powstawać z ziół, nie wiem jak to wygląda w praktyce- czyli z jakich ziół ale może z takiej bazylii się da skoro np z koniczyny może być.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C3%B3d
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C3%B3d
Rest In Pieces.
- kamil1313
- docent
- BZR
- Luke
Miodu z aloesu to chyba akurat nie ma.Elm0 wrote:Czy robienie miodu z kopru, bazylii albo aloesu nie wydaje się wam absurdalne? Możnaby nieco ograniczyć listę miododajnych roślin...
Owszem, można ograniczyć, choć może różnorodność jest po to, żeby w różnych strefach dało się robić miód z tamtejszych roślin? Polakom akurat chyba wszystko jedno, bo w naszej strefie mamy już pełną paletę sadzonek i nam ograniczenie nie zaszkodzi. Ale nie wiem, jak u takich jakichś Esperanto czy innych Finów. Może by warto o to zapytać na forum anglojęzycznym np.
Może Cantryjczyku, lepiej nie majstruj przy tym, co działa? Taka moja prośba. Sugestia dotyczyła sensowności doboru roślin, nie efektywności.Cantryjczyk wrote:Mozna by ograniczyc, mozna by tez pomajstrowac przy efektywnosci. Poprosze o osobny temat i dyskusje, najlepiej konkretna liste poprawek. Jak to bedzie sensowne i bedzie mialo poparcie, to zajme sie tym w RD.
Owszem, jeśli mógłbyś i chciałbyś, to bardzo proszę na przykład o zajęcie się w RD zapowiadanymi przez Ciebie kiedyś kamiennymi blokami do budowy? Lub czymś takim, co pomaga w rozwoju gry. Lub czymś nowym, co ożywi cantra tak, jak kiedyś wprowadzenie żagli. To dopiero był ruch powszechny jak okiem sięgnąć, a warsztaty tkackie rosły wszędzie jak grzyby po deszczu. Z góry dziękuję.
[*]...
- Cantryjczyk
A ja dziekuje za zniechecanie i probe dyrygowania jedna z ostatnich osob ktore jeszcze moga i chca cos zrobic. Pewnie nie powinienem namawiac ludzi do wyrazania opinii, bo zarowno one jak i moja ewentualna reakcja z całą pewnością byłyby szkodliwe dla gry i nieodpowiedzialne.
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
- Miaua
- Villon