Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Raist

Postby Raist » Wed Feb 08, 2006 6:59 pm

Hal wrote:Bez jajecQ mam postac, ktora ma ponad 30 roznych narzedzi. Juz teraz samo ich reperowanie jest problemem a co dopiero gdy trzeba bedzie do kadego projektu dodac surowce. I nie chodzi mi o te surowce bo tych postac ma pod dostatkiem a o czas jaki trzeba zmarnowac na dodanie tych surowcow

Trzeba bedzie zaplacic za reperowanie, albo nastawic sie na jeden zawod, a nie 20 roznych :)
Hal

Postby Hal » Wed Feb 08, 2006 7:04 pm

Raist wrote:
Hal wrote:Bez jajecQ mam postac, ktora ma ponad 30 roznych narzedzi. Juz teraz samo ich reperowanie jest problemem a co dopiero gdy trzeba bedzie do kadego projektu dodac surowce. I nie chodzi mi o te surowce bo tych postac ma pod dostatkiem a o czas jaki trzeba zmarnowac na dodanie tych surowcow

Trzeba bedzie zaplacic za reperowanie, albo nastawic sie na jeden zawod, a nie 20 roznych :)

Ta postac nie ma zadnego konkretnego zawodu. To handlowiec na tyle bogaty, ze moze sobie pozwolic na rozne zabawki :-)
WojD

Postby WojD » Wed Feb 08, 2006 7:20 pm

W ang. strefie moja postac gromadzi majątek na dalsze zycie i podróze pracując u bardzo bogatego kupca - fabrykanta. Narzedzi to sa tam setki i po prostu te mniej pracochlonne i ze zwyklych surowcow uzywa sie, az sie rozpadna i robi nowe. Niektóre tylko - takie jak miechy czy pilniki się naprawia. A i tak do naprawiania zatrudniony jest na stałe jeden czlowiek i zwykle dwie trzy inne osoby. Przy produkcji pracuje kilka - kilkanaście osób. No ale tam seryjnie powstają radia, motocykle i samochody :)
==============
lukaasz

Postby lukaasz » Wed Feb 08, 2006 8:20 pm

No ale popatrzcie, na wyspie jest 1 miejsce z kamieniem, przez wiele lat kwitnie tam zycie, ludzie kupuja kamien i po calej wyspie buduja z tego narzedzia, maszyny, domy. I wszystko fajnie ale pewnbego dnia kazdy bedzie mial domek, wszedzie beda maszyny i kamienilolom przestanie byc potrzebny, i wielu Cantryjczykow zostanie bezrobotnych itp.
Ale to nie wszystko, to samo bedzie ze zelazem!
Pewnego niepieknego dnia kazdy bedzie mial bron, pojazdy narzedzia. I tak bedzie ze wszystkim....tylko nie z jedzeniem!!
T.I.X Ryba Rulez!!

edit*****************
ok, a niech sie nie psuje :)) T.I.X Ryba SuperRulez!!
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Wed Feb 08, 2006 8:24 pm

No to wiem jaki biznes otworze <joke>
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
KilDar

Postby KilDar » Wed Feb 08, 2006 8:29 pm

lukaasz wrote:pewnbego dnia kazdy bedzie mial domek, wszedzie beda maszyny i kamienilolom przestanie byc potrzebny

nie zapominaj, że codziennie rodzą się nowi Cantryjczycy...
a budynki się ciągle będzie nowe budować, rozudowywać je o pokoje, itp...
jest Piekarnia, Maszynownia, Warsztat, itd? być może ktoś zechce konkurencję zrobić i wybudować kolejne... to się nigdy nie skończy...
obecnie w lokacjach najbardziej zaludnionych mieszka ile ludzi? a może znacznie więcej...
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
lukaasz

Postby lukaasz » Wed Feb 08, 2006 9:29 pm

ale kazda wyspa ma okreslona ilosc ludzi ktorych moze utrzymac. No i cantryjczycy zaczna umierac. I dla kazdego miasta przychodzi chwila kiedy niemoze utrzymac wiecej ludzi, czy to z braku jedzenia czy to z braku zajec. I wtedy juz domy potzrebne nie beda.
WojD

Postby WojD » Wed Feb 08, 2006 9:32 pm

Ano macie racje Panie KilDar - jesli dobrze rozumiem intencje Josa oraz zmian, które zachodza w grze - to chodzi między innymi o:

a) zwiększanie populacji w niektórych lokacjach - przy jednoczesnym ograniczeniu liczby miejsc wydobywczych - co doprowadzi do specjalizacji oraz wytworzenia się kapitalizmu - ale muszą się pojawić bardziej wydajne sposoby pozyskiwania surowców jeśli ma to zdac egzamin
b) eksplorację nowych lądów w poszukiwaniu rzadkich surowców (mikstury na przykład) - musza się ze względu na duże odległości stać dostepne szybsze srodki transportu
c) komunikacja - coraz silniejsze nadajniki radiowe - otwiera możliwości wykorzystywania informacji na odleglosc do celów handlowych i militarnych
d) handel - skomplikowane maszyny i narzędzia wymagają różnorodnych surowców - niezbędny staje sie handel - niebawem także miedzystrefowy
e) smierc - stworzy potrzebe budowy struktur zarzadczych w firmach aby kontynuowały one dzialalnosc po smierci dowolnej z postaci

Będzie fajnie... Miałem taki sen, w którym jako zgarbiony staruszek kieruję swoimi ośmiusetletnimi szefami globalnych korporacji a armia ochroniarzy broni mnie przed tłumami antyglobalistów ;)
==============
Diabelek

Postby Diabelek » Wed Feb 08, 2006 9:42 pm

wojd wrote:Będzie fajnie... Miałem taki sen, w którym jako zgarbiony staruszek kieruję swoimi ośmiusetletnimi szefami globalnych korporacji a armia ochroniarzy broni mnie przed tłumami antyglobalistów ;)

I have a dream?? :)

A swoja droga moim zdaniem cantr staje sie coraz bardziej niesamowita gra, ktora moze nosci miano "symulatora spoleczenstwa".
Matix

Postby Matix » Thu Feb 09, 2006 8:28 am

Niesamowita to mało powiedziane. :D
http://www.matix.salon24.pl
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Thu Feb 09, 2006 11:40 am

Zapomnieliscie o braniach,one tez moga niszczec.Pojazdy maszny i budynki powinny baaardzo wolno niszczec.
Raist

Postby Raist » Thu Feb 09, 2006 2:15 pm

w.w.g.d.w wrote:Zapomnieliscie o braniach[/],one tez moga niszczec.Pojazdy maszny i budynki powinny baaardzo wolno niszczec.

O czym?
Izabela

Postby Izabela » Thu Feb 09, 2006 2:25 pm

Raist wrote:
w.w.g.d.w wrote:Zapomnieliscie o braniach

O czym?

Och, Raist, w encyklopedii stoi jak byk:
BRANIA - arderoba, dziez, iuchy (zdr.: iuszki, branka).
I'm not anti-social; I'm just not user friendly.
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Thu Feb 09, 2006 2:31 pm

Przepraszam jak sie spiesze to dziwne rzeczy mi wychodza.
O tym Image .
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Sat Feb 11, 2006 4:36 pm

Nazwa:lekkie zabudowanie
osob:5
potrzebne surowce: 2000 drewno /lub 5000 kg kamien
Narzedzia:mlotek/kielnia

Zachowane zostana te same wlasciwosci co statku. JEdnak z tym ze widac wszystko na zewnatrz. Lekkie zabudowanie moze sluzyc jako lada, cela.
np.
Za lada mozna trzymac surowce. Sklepikarz widzi co sie dzieje na zewnatrz i wszystko ma pod reka.
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl

Return to “Sugestie”