Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Quijo
-
Sasza
Był bug gdzie można było podrobić.. Ale to jest dawno naprawione. Prawda?
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
- Quijo
- Mars
Quijo wrote:Z tymi pieczęciami, by coś można było zrobić. Kiedyś na zapieczętowanej kopercie pisało kto pieczęć nałożył, sam mam jeszcze kopertę z pieczęcią od postaci, która nie żyje już od jakiś 10 lat. Teraz pieczęć praktycznie nic nie daje, bo moze ja podrobic każdy
Mowisz o pieczeci na kopercie, czy pieczeci na notatce, za pomoca tego?
- KVZ
- Players Dept. Member
Pieczęci na kopercie można podrobić, a te na notatce, raczej nie. Chyba, że ktoś się pobawi w edycje html notatki i sobie pieczątke dorobi... Wystarczyło by przenieść napis z nazwą pieczęci poniżej przycisku "wstecz" i były by nie do podrobienia. Jednak ostatnio wcale pieczęć nie chciała mi działać, ubywało tylko laku do pieczętowania, a nic na notatce się nie pojawiało... 
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088

https://x.com/MindKiLLERx2088

- OktawiaN :)
-
Besteer
Ostatnio czytałem stare tematy o pojazdach latających i wiem, że to kiedyś już było... Ale problem jest na tyle interesujący, że postanowiłem go ponowić.
Otóż w menu budowy wala się taki zabytek jak "silnik śmigłowca". W związku z tym mam pytanie - czy planuje się zaimplementowanie helikopterów?
Byłby to oczywiście pojazd niesamowicie drogi, składał by się z wielu części (duże śmigło, małe śmigło, kadłub [o wartości autobusu], silnik, podwozie, może coś jeszcze
). Czas budowy wynosiłby 5-6-7 lat (do ustalenia, to ma być trudno dostępne).
Szczegóły techniczne projektu: chlałby dużo trudnego w wytworzeniu paliwa lotniczego, mógłby przewieźć towaru tyle, co mała ciężarówka, jego zaletą byłoby szybkie poruszanie się po lądzie (maksymalnie godzina lotu z lokacji do lokacji bez względu na stan dróg, możliwość lądowania gdziekolwiek, nawet w górach). Ludzie w helikopterze zanim nie nacisną przycisku "Ląduj" byliby z ziemi nietykalni, a sami nie wiedzieliby, o czym rozmawia się na dole, widząc jednak, co się tam dzieje. Z kolei ze swojej strony mogliby zrzucać surowce z pokładu na ziemię. Na razie nie przewiduję możliwości bombardowania osad czy ostrzału rakietowego
Oczywiście należałoby też dać śmigłowcom możliwość lotu nad morzami i oceanami, jednak bez możliwości lądowania (chociaż, lotniskowce to kusząca oferta...). Wyczerpanie paliwa w czasie lotu powodowałoby niwelację zarówno pojazdu, jak i jego pasażerów. Załóżmy, że nie było czego zbierać nawet łyżeczką
Mieszkańcy pobliskich osad widzieliby tylko komunikat:
"Widzisz, jak śmigłowiec XXX wskutek awarii rozbija się o ziemię. Nikt się nie uratował."
I jak, co o tym projekcie myślicie?
Otóż w menu budowy wala się taki zabytek jak "silnik śmigłowca". W związku z tym mam pytanie - czy planuje się zaimplementowanie helikopterów?
Byłby to oczywiście pojazd niesamowicie drogi, składał by się z wielu części (duże śmigło, małe śmigło, kadłub [o wartości autobusu], silnik, podwozie, może coś jeszcze
Szczegóły techniczne projektu: chlałby dużo trudnego w wytworzeniu paliwa lotniczego, mógłby przewieźć towaru tyle, co mała ciężarówka, jego zaletą byłoby szybkie poruszanie się po lądzie (maksymalnie godzina lotu z lokacji do lokacji bez względu na stan dróg, możliwość lądowania gdziekolwiek, nawet w górach). Ludzie w helikopterze zanim nie nacisną przycisku "Ląduj" byliby z ziemi nietykalni, a sami nie wiedzieliby, o czym rozmawia się na dole, widząc jednak, co się tam dzieje. Z kolei ze swojej strony mogliby zrzucać surowce z pokładu na ziemię. Na razie nie przewiduję możliwości bombardowania osad czy ostrzału rakietowego
"Widzisz, jak śmigłowiec XXX wskutek awarii rozbija się o ziemię. Nikt się nie uratował."
I jak, co o tym projekcie myślicie?
- Mars
- marol
-
Besteer
@ Mars:
Wydaje mi się, że przydałby się jakiś bardzo drogi pojazd, który umożliwiłby dostanie się ze środka jednej wyspy na środek drugiej w czasie około jednego-dwóch dni. Takie jest moje zdanie... A dopracować to już raczej departamenty, ja nie znam ogólnych wytycznych, według których tworzy się nowe przedmioty. Zresztą, dlatego własnie projekt wymaga przedyskutowania.
@ Marol:
To tylko taka mała sugestia, że pojazd nie powinien mieć żadnych zastosowań militarnych, żadnego "dokowania śmigłowca do śmigłowca" czy zrzucania jakiejkolwiek broni na dół. Wybacz, faktycznie źle się wyraziłem
Wydaje mi się, że przydałby się jakiś bardzo drogi pojazd, który umożliwiłby dostanie się ze środka jednej wyspy na środek drugiej w czasie około jednego-dwóch dni. Takie jest moje zdanie... A dopracować to już raczej departamenty, ja nie znam ogólnych wytycznych, według których tworzy się nowe przedmioty. Zresztą, dlatego własnie projekt wymaga przedyskutowania.
@ Marol:
To tylko taka mała sugestia, że pojazd nie powinien mieć żadnych zastosowań militarnych, żadnego "dokowania śmigłowca do śmigłowca" czy zrzucania jakiejkolwiek broni na dół. Wybacz, faktycznie źle się wyraziłem
- Riben
ta takim pojazdem mogla by byc np. avionetka mały samolocik lub helikopter a warunkiem jej startu i wyladowani mogło by byc lotnisko ... albo ladowisko
i sprzydała by sie terz broń palna np. jakis glock lub karabin mogla by zadawac z 60 obrazeń i dzialala by np. na zuzywajace sie naboje które odpowiednimi sprzetami mozna by bylo produkowac
i sprzydała by sie terz broń palna np. jakis glock lub karabin mogla by zadawac z 60 obrazeń i dzialala by np. na zuzywajace sie naboje które odpowiednimi sprzetami mozna by bylo produkowac
- Riben
dlaczego nie to dobry pomysl tylko te urzadzonka musialy by byc bardzo drogie ...
jeszcze chetnie widzialbym opcje bitw morskich ... oczywiscie zeby taka bitwa sie odbyla potrzebne by byly armaty na statkach wiec je tez by ttrzeba bylo dodac ... uszkodzone statki np. plywaly by bardzo wolno ...
i milo by tez bylo widziec zeby ktos od czasu do czasu lapal gume jadac samochodem ...
jeszcze chetnie widzialbym opcje bitw morskich ... oczywiscie zeby taka bitwa sie odbyla potrzebne by byly armaty na statkach wiec je tez by ttrzeba bylo dodac ... uszkodzone statki np. plywaly by bardzo wolno ...
i milo by tez bylo widziec zeby ktos od czasu do czasu lapal gume jadac samochodem ...
- Arucard
Pomysl dobry ale poziom technologiczny w cantr jest jeszcze za prymitywny by dawac takie sprzety jesli o mnie chodzi.(chociaz przydaloby sie technologie zaczac juz ulepszac na bardziej nowoczesna....taki smiglowiec dobra rzecza by byl.)
PS-Pozdrawiam wszystkich ludzi z forum z goracej Hiszpanii
PS-Pozdrawiam wszystkich ludzi z forum z goracej Hiszpanii
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
-
Besteer