glowy w solance

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Mon Mar 13, 2006 11:16 am

Raist moze i sa inne sposoby ale co masz do tego zeby obciecie głowy zwłokom bylo kolejnym sposobem?Ze brutalne?To przeciez nie przymus.A pozatym takie obcinanie głowy jest napewno pewniejsze bo inne dowody mozna by podrobic przy odrobinie checi,a taka głowe mozna byloby obciac byle czym,nozem czy kamiennym toporkiem lub tasakiem ale napewno nie zywej osobie.
A co do dawnej sugestii by przerabiac ciala cntryczykow na surowce to tez jakies swiete oburzenie.Kazdy orze jak moze,taka przerobka nie bylaby automatyczna tylko przy pomocy jakiegos narzedzia w zaleznosci co kto chce a i tak po tych zabiegach zostaloby cos do zagrzebania (ewentualnie mozna byloby jeszce wprowadzic kremacje).Jak dla mnie przydatna rzecz jak kazda inna,zwlaszcza w miejscach bez jedzenia lub o malej liczbie zwierzat.Choc jak znam zycie takie "bezczeszczenie" zwłok od razzu zostanie zakazane w wwiekszosci osad.
Raist

Postby Raist » Mon Mar 13, 2006 1:38 pm

Yossarian wrote:Daj sobie spokój i nie obrażaj nikogo. Argumentów u Was brak, więc dyskusja zakończona.

Zakonczona? To znaczy, ze pomysl zostal zaakceptowany i nie mozemy byc przeciwko juz? ;)

ps. Nie wiem czemu czujesz sie urazony. Normalni ludzie nie ucinaja trupa glow bo taka maja zachcianke. Nie widac też w grze, zeby to byla jakas wielka potrzeba. Nikt tych glow tak naprawde nie potrzebuje ... urozmaicac swiat Cantr mozna na inne sposoby.
Wariat...
Gnom

Postby Gnom » Mon Mar 13, 2006 1:48 pm

Raist wrote:Zakonczona? To znaczy, ze pomysl zostal zaakceptowany i nie mozemy byc przeciwko juz? ;)

Moc mozecie. Ale jakbyscie mieli argumenty, to byloby milo. Bo technika konczenia dyskusji a la Hal, wydaje mi sie malo sensowna i tworcza.

Raist wrote:ps. Nie wiem czemu czujesz sie urazony. Normalni ludzie nie ucinaja trupa glow bo taka maja zachcianke. Nie widac też w grze, zeby to byla jakas wielka potrzeba. Nikt tych glow tak naprawde nie potrzebuje ... urozmaicac swiat Cantr mozna na inne sposoby.

Nie zachcianke tylko potrzebe. Normalni ludzie nie zabijaja tez piescia czy czymkolwiek innym zlodziei. A wizja zabicia kogos palka, kastetem czy piescia wydaje mi sie zdecydowanie bardziej brutalna od odciecia glowy... Wiec nie robcie juz sobie jaj z ta "makabra"...

Glowy sa jednak potrzbne. ;) A tak na serio, Naszym zdaniem potrzebuje i pare "zastosowan" juz tu zostalo podanych..

Na inne sposoby TEZ mozna urozmaicac....
Raist

Postby Raist » Mon Mar 13, 2006 1:53 pm

Powiedz z iloma sytuacjami spotkales sie w grze w ktorych glowy byly naprawde potrzebne. Bo ja szczerze mowiac z ani jedna.

A mam taki pomysl ... jak juz wprowadzac glowy to z mozliwoscia zobaczenia jej kilkajac na postac ... zeby mozna bylo bez przeszkod karac za barbarzynstwo :) Cos za cos. Wtedy glowy ucinanoby tylko w naprawde wyjatkowych sytuacjach, a np ktos widzac ze dana postac trzyma glowe jego przyjaciela moglby sie zemscic.
Wariat...
Gnom

Postby Gnom » Mon Mar 13, 2006 1:59 pm

Raist wrote:Powiedz z iloma sytuacjami spotkales sie w grze w ktorych glowy byly naprawde potrzebne. Bo ja szczerze mowiac z ani jedna.

A ja w tej chwili swoimi postaciami mam dwie... Bardzo ogolnie - najemnicy wyslani by kogos zabic. Gdyby mogli obciac glowy, mogliby moim postaciom udowodnic, ze wykonali zadanie.

Raist wrote:A mam taki pomysl ... jak juz wprowadzac glowy to z mozliwoscia zobaczenia jej kilkajac na postac ... zeby mozna bylo bez przeszkod karac za barbarzynstwo :) Cos za cos. Wtedy glowy ucinanoby tylko w naprawde wyjatkowych sytuacjach, a np ktos widzac ze dana postac trzyma glowe jego przyjaciela moglby sie zemscic.

A to niby jakbys chcial uzasadnic przepraszam? 15 kg kamienia nie widac, a jedna, mala glowke byloby widac? Bredzisz drogi Raiscie....
Raist

Postby Raist » Mon Mar 13, 2006 2:08 pm

Gnom wrote:A ja w tej chwili swoimi postaciami mam dwie... Bardzo ogolnie - najemnicy wyslani by kogos zabic. Gdyby mogli obciac glowy, mogliby moim postaciom udowodnic, ze wykonali zadanie.

A to niby jakbys chcial uzasadnic przepraszam? 15 kg kamienia nie widac, a jedna, mala glowke byloby widac? Bredzisz drogi Raiscie....

Acha, dwie. To rzeczywiscie problem na skale calego swiata Cantr.
Gnom wrote:A to niby jakbys chcial uzasadnic przepraszam? 15 kg kamienia nie widac, a jedna, mala glowke byloby widac? Bredzisz drogi Raiscie....

A jak inaczej naznaczyc kogos kto jak zwierze ucina glowy trupa? Boisz sie, ze Twoi lowcy glow zostana przez kogos ukarani za swoje czyny? Jezeli maja byc wprowadzane takie drastyczne elementy to powinny byc rowniez wprowadzone ich konsekwencje. Ucinasz glowe to licz sie ze ktos Ci za to zloi tylek i wypedzi do lasu :-)

ps. co to za porownanie do 15 kg kamienia? Gwiazdka do rzucania jest lekka jak piorko a ja widac. Tak samo byloby z glowami. Ucinasz i na sznurek ja przy pasie. Nie wiem ... moze twoje postacie zyja w jakiejs totalnej dziczy?
Wariat...
Gnom

Postby Gnom » Mon Mar 13, 2006 2:18 pm

Raist wrote:Acha, dwie. To rzeczywiscie problem na skale calego swiata Cantr.

A czy ja mowie o calym Cantr? Nie, o moich postaciach. Dwa razy taka potrzeba na 8 moich postaci to chyba niezla statystyka. A jak jest w calym Cantr, tego nie wiemy... Ja podaje takie wskazniki zapotrzebowania na obciete glowy, jakie sam znam.

Raist wrote:A jak inaczej naznaczyc kogos kto jak zwierze ucina glowy trupa? Boisz sie, ze Twoi lowcy glow zostana przez kogos ukarani za swoje czyny? Jezeli maja byc wprowadzane takie drastyczne elementy to powinny byc rowniez wprowadzone ich konsekwencje. Ucinasz glowe to licz sie ze ktos Ci za to zloi tylek i wypedzi do lasu :-)

Primo, zwierze nie ucina glow trupom, bo nie ma czym.

Secundo, to nie sa moi lowcy glow. Tylko lowcy glow wyslani przez moje postacie...

Tertio, na czym polega to, ze obciecie glowy jest bardziej drastyczne od zabicia kogos przy pomocy drewnianej palki albo piesci? Bo na razie ignorujesz to pytanie, zapewne z braku kontrargumentow...

Quarto, czemu chcesz to pietnowac niby? I bredz mi tu o drastycznych elementach. Ja sie pytam o to, jakie widzisz uzasadnienie w REALIACH Cantr, a nie w Twojej wydumanej ideologii.
Raist

Postby Raist » Mon Mar 13, 2006 2:25 pm

Najpierw sproboj jakos zachecic gore do zainteresowania sie ta sprawa bo cos mi sie wydaje, ze sie nie uda ;) Pomysl popiera tylko kilka osob, ktore chetnie by poucinaly w grze glowy i tyle. Gram dostatecznie dlugo by miec pewnosc ze na kazdym kroku taka postac zostala by zlinczowana za to co zrobila. Skoro ludzie potrafia pobic za zdjecie z ciala wianka to co dopeiro za uciecie glowy ... miecze moich postaci czekaja na takich lowcow :)
Wariat...
Gnom

Postby Gnom » Mon Mar 13, 2006 2:32 pm

72% na tak... To troche wiecej niz "kilka" osob. Za moich czasow kilka bylo z przedzialu 2-9 a nie ponad 20...

http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=8296

Kiedys sam napisalem, ze wiekszosc nie ma racji. Pewien czlonek Prog.D. odpowiedzial, ze w tym wypadku wiekszosc to klienci. "A klient zawsze ma racje." A tu zdecydowana wiekszosc jest za glowami...
WojD

Postby WojD » Mon Mar 13, 2006 2:37 pm

Pytanie powinno brzmiec nieco inaczej - czy jeśli wprowadzi się możliwość bezczeszczenia zwłok, to czy znajdą się odważni by cos takiego robić?

Z moich doświadczeń w grze wynika, że nawet zdjęcie odzieży ze zwłok bywa postrzegane bardzo negatywnie. Nic nie stoi na przeszkodzie zachowaniom typu:

1500-3.00: XXXXX mówi: * zręcznym cięciem oddziela głowę YYYYY od ciała i unosi ją w górę w zwycięskim geście *

lub

1500-3.01: XXXXX mówi: Przeklęty satrapo, teraz zeżrą cię robaki. * wartkim strumieniem moczu olewa ohydne ciało YYYYY *

Na tym polega RP - nie na głowach w solance...

1502-4.05: XXXXX mówi: * wskazuje na bezgłowe ciało YYYYY * Skończył tak jak na to zasłużył. Jelenie grają jego parszywą głową w piłkę... * śmiejąc się diabolicznie wskazuje na las *

:twisted:
==============
Yossarian

Postby Yossarian » Mon Mar 13, 2006 2:38 pm

Raist --> Ustosunkuj się wreszcie do czterech argumentów Gnoma. Znowu zmieniasz temat. To ma byc dyskusja?

WojD --> Tak, tak...

1500-3.00: XXXXX mówi: * zręcznym cięciem oddziela głowę YYYYY od ciała i unosi ją w górę w zwycięskim geście *
1500-4.00: Opuszczasz VVVVV, drogą do ZZZZZ.
1504-5.16: Przybywasz do ZZZZZ.
1504-5.18: Wchodzisz z centralnego obszaru ZZZZZ do BBBBB, gdzie widzisz 1 osób.
1504-5.18: GGGGG mówi: No, nareszcie wracasz... załatwiłeś to, o co Cię prosiłem.
1504-5.18: Mówisz: Tak panie.
1504-5.20: GGGGG mówi: Pokaż jego głowę.
1504-5.24: Mówisz: *wyjmuje z torby głowę ofiary i podaje ją GGGGG*
1504-5.26: GGGGG mówi: Kpisz sobie? I niby gdzie ta głowa? *unosi miecz do góry* Zgniesz!!!
Last edited by Yossarian on Mon Mar 13, 2006 2:48 pm, edited 1 time in total.
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
Raist

Postby Raist » Mon Mar 13, 2006 2:39 pm

A za jajami jest 24 glosow i o czym to swiadczy? O niczym.
Wariat...
Gnom

Postby Gnom » Mon Mar 13, 2006 2:40 pm

Eeee.... A jaki przepraszam jest zwiazek z tematem? Bo mowimy tu o identyfikacji, a nie o RP...
Gnom

Postby Gnom » Mon Mar 13, 2006 2:42 pm

Raist wrote:A za jajami jest 24 glosow i o czym to swiadczy? O niczym.

Moze o tym, ze wszystkie odpowiedzi w ankiecie jakie mozna bylo wybrac sa za obcieciem jaj? Argument calkiem z d...
Raist

Postby Raist » Mon Mar 13, 2006 2:43 pm

Yossarian wrote:Raist --> Ustosunkuj się wreszcie do czterech argumentów Gnoma. Znowu zmieniasz temat. To ma byc dyskusja?

Gnom nie ma argumentow. Zobaczyl jednostkowa potrzebe w grze, ktora chce brutalnie zaspokoic bo jego postacia brakuje krwii ... Jak juz pisalem zapraszam do dyskusji z Josem. Zobaczymy czy te 4 "argumenty" wystarcza chocby na wstep do rozmowy ;)
Wariat...

Return to “Sugestie”