Czesciowa automatyzacja (industralizm)

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Tue Aug 15, 2006 8:16 am

Nigdy w życiu nie zgodzę się choćby na taką automatyzację!
Tak jak ktoś niedawno tu rzucił:zacznijmy od komputerów, później programowanie no a później tu już tylko prosta droga do stworzenia robotów które będą robić wszystko . Rusałka to nie kłóci się "nieco" to się kłóci BARDZO. Zacznijmy od automatyzacji robienia młotków, później zautomatyzujmy zbieranie jedzenia - bo po co mamy tracić czas na jego zbieranie no a dalej patrz podkreślone...

Jestem konserwatystą pod tym względem. Nigdy nie usłyszycie ode mnie zgody na automatyzację. Mówię stanowcze NIE!
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Aug 15, 2006 11:21 am

No widzisz, ale jedzenie już jest zautomatyzowane w dużym stopniu, w dość dziwny sposób (kombajn do marchewek?? WTF??)
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Artur

Postby Artur » Tue Aug 15, 2006 11:22 am

ja traktuje kombajn jak taka duza motyke;) nie widze w tym automatyzacji;)
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Tue Aug 15, 2006 11:23 am

Popieram Czerwonego Maga. Absolutny przeci dla automatyzacji, lini produkcyjnych i tym podobnych.

Kombajn mozna traktowac jak narzedzie. Tak jak wiertlo czy cos podobnego.
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Tue Aug 15, 2006 11:28 am

Rusalka wrote:No widzisz, ale jedzenie już jest zautomatyzowane w dużym stopniu, w dość dziwny sposób (kombajn do marchewek?? WTF??)

Tylko że zauważ że jeżeli kombajnem nikt nie pracuje to on sam nie zbiera surówców. A ta automatyzacja zakłada że maszyny mogą funkcjonować samodzielnie - tyle że mniej wydajnie a według mnie to i tak przegięcie.
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Aug 15, 2006 11:35 am

A czy ja poparłem pomysł samodziałających maszyn? Ja napisałem, że w przyszłości, zgodnie z rewolucją przemysłową, mogłyby powstać maszyny produkujące narzędzia i tak dalej, znacznie szybciej niż w tradycyjny sposób. Ale każda maszyna i tak wymagałaby operatora. Taką też maszyną jest kombajn.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Artur

Postby Artur » Tue Aug 15, 2006 11:38 am

takie maszyny powstaly bo bylo duzo ludzi i wielki popyt, a nie liczylbym ze w cantr nagle zwiekszy sie populacja i wzrosnie popyt na mlotki lub samochody... :wink:
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Tue Aug 15, 2006 11:57 am

Jak wprowadzimy automatyzację to młotki będziemy mogli sprzedawać/kupować na wagę...

Tylko po co komu 3 kilo kamiennych młotków?
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Aug 15, 2006 12:22 pm

CzerwonyMag wrote:Tylko po co komu 3 kilo kamiennych młotków?

Rusalka wrote:mało to użyteczne, bo po co komu 200 młotków?

I wracamy do punktu wyjścia :) Nie wydaje mi się żeby maszyna robiła kamienne młotki, te to już będą ze stali nierdzewnej i aluminium z gumową rączką :) Trzeba będzie cały cantryjski świat w takie wyposarzyć więc...

Return to “Sugestie”