Wyspy.

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

WojD

Postby WojD » Fri Jun 02, 2006 2:28 pm

Z budzeniem się nowych postaci zdaje się jest tak, że raz czy dwa dziennie przeliczana jest ilość postaci w każdym miejscu i na tej podstawie system decyduje gdzie maja sie pojawić kolejne postaci. Może się więc zdarzyć, że dwie osoby gdzieś były, poszły dalej lub popłynęły - a w tym miejscu pojawi się nowa samotna postać :(

docent wrote:Ehhh dostać w swoje ręce mapę całego świata...

wbrew pozorom nie jest to takie miłe - tracisz ogromną część przyjemności wynikającej z odkrywania nowych miejsc, niepokoju czy dokądś dopłyniesz i tak dalej... ja widziałem spory fragment - na szczęście nie pamiętam już dokładnie układu lądów i całe szczęście :)

Progamistycznie oczywiście istnieje możliwość dodawania nowych wysp - ale przyszedł mi do głowy pomysł, że fajnie by było móc budować wyspy lub zmieniać istniejące... Wyobraźcie sobie na przykład możliwość zbudowania wysepki na środku morza i umieszczenia tam stacji przekaźnikowej - jakieś 5.000.000 g piasku, 50.000 g kamienia, 5000g stali... Albo platformy wiertnicze do ropy i gazu... :)
==============
alek

Postby alek » Fri Jun 02, 2006 2:34 pm

A jaki ksztalt mialaby taka wyspa?Przypadkowy...?
Poza tym, "golymi recami" budowac cos takiego...
AUTO

Postby AUTO » Fri Jun 02, 2006 4:15 pm

nemo49 wrote:I pojawiła by się nowa możliwość karania - zesłanie.

Jedna wyspa zesłańców już istnieje, choć mała nie jest
Animated

Postby Animated » Sat Jun 03, 2006 11:41 pm

a, przepraszam, wulkany? a niech taki nagle wybuchnie i pojawia sie jakas jednolokacyjna wyspa bez niczego.
nie moznaby tak zrobi? znaczy, pojawia sie nowa wyspa a postaci w okolicy widza:
1567-6.27: Widzisz jak wybucha wulkan tworzac nowy lad.
Download Picassa & Fierfox
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Mon Jun 05, 2006 2:01 pm

Mam postac na wyspie gdzie kiedys napwno zylli inni cantryjczycy ale mozliwe ze wymarli bo ich jeszcze nie widzialem (zywych).
Trafilem tam przypadkiem i niepotrafilbym wrocic tak wiec jesli nikt tam sie nie urodzi a moja postac przezyje to czeka mnie kilkadziesiat lub kilkaset lat ewentualnej samotnosci.

Napewno chcecie zapewnic taki los swoim postacia?
domeq

Postby domeq » Mon Jun 05, 2006 2:37 pm

Wystarczy, aby na wyspach (wysepkach) nie naradzaly sie nowe postacie.
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Mon Jun 05, 2006 3:53 pm

Animated wrote:a, przepraszam, wulkany? a niech taki nagle wybuchnie i pojawia sie jakas jednolokacyjna wyspa bez niczego.
nie moznaby tak zrobi? znaczy, pojawia sie nowa wyspa a postaci w okolicy widza:
1567-6.27: Widzisz jak wybucha wulkan tworzac nowy lad.

Tylko gorzej jak Cie taki wulkan siegnie :lol:

Return to “Sugestie”