Automatyczny generator lokacji

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Susel

Postby Susel » Fri May 26, 2006 6:51 am

I nie zapominaj o miastach z mieszanymi narodowosciami graczy... :D (To mnie najbardziej kreci :) )
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
PRUT

Postby PRUT » Fri May 26, 2006 1:09 pm

Ja sie zastanawiam jak daleko sa inne narodowości od nas! Tyle statków z polska bandera pływa po morzach i oceanach i tak mało kontaktów (słyszałem tylko o 2).
marol

Postby marol » Fri May 26, 2006 1:11 pm

Hehe, PRUT, nie pytaj, jeśli nie chcesz znać odpowiedzi ;)
PRUT

Postby PRUT » Fri May 26, 2006 1:14 pm

Tego się obawiałem - sa całkiem na innym końcu swiata - ci nieliczni ktorzy się tu zapuscili to samobójcy, co płyneli aż po horyznot :lol: a spotkali dziwnie szeleszczących ludzi.
Forien

Postby Forien » Thu Jul 20, 2006 4:48 pm

po pierwsze: jestem tu nowym graczom i duzo nie wiem
po drugie: chcialbym sie przywitac
po trzecie: przejdzmy do rzeczy:

Mówicie, że niektóre Wasze postacie są na odludnych miejscach... a ja z 10 postaci tylko jedną miałem przy (!!!) morzu... reszta jest w glębi lądu, każda z porządnie zabudowanej osadzie z 20-30 mieszkancami... ja chce pusta lokacje!!

Pomysl samorozrastajacego sie swiata nie jest zly, ale tu chyba nie pasuje... i jeszcze jedno: czy wszystkie narodowości grają na jednym i tym samym świecie? a jeśli tak, to gdzie są ruski? północ, południe, wschód czy zachód?
docent

Postby docent » Thu Jul 20, 2006 4:54 pm

No to najpierw dzieńdobry

A jak kolega umie pisać to czytać chyba też :) Jak się w grze dowiesz gdzie mieszkają rosyjsko jezyczne stwory leśne to będziesz wiedział....
nemo49

Postby nemo49 » Thu Jul 20, 2006 5:02 pm

Toż to łatwizna. Zakładasz rosyjskojęzyczną postać w rosyjskiej strefie i już wiesz gdze są ruskie. Albo raczej postacie wszystkich innych nacji , które starają sie jak mogą udawać Rosjan :D
Forien

Postby Forien » Thu Jul 20, 2006 5:04 pm

ale i tak nie wiesz gdzie plynac z polskiej strefy, bo ogolnej mapy chyba nie ma... ee tam... robie nowa postac, buduje statek i plyne ciagle na polnoc... moze swiat jest okragly?
docent

Postby docent » Thu Jul 20, 2006 5:05 pm

Nie no podobno ktoś tam jest rosjaninem, że nie wspomnę o tym biednym angliku LOL
Chatette

Postby Chatette » Thu Jul 20, 2006 5:15 pm

Forien wrote:ale i tak nie wiesz gdzie plynac z polskiej strefy, bo ogolnej mapy chyba nie ma... ee tam... robie nowa postac, buduje statek i plyne ciagle na polnoc... moze swiat jest okragly?

Nie ma "ogolnej" mapy bo zadna postac jeszcze nie widziala i nie oplynela calego swiata tak, by stworzyc TAKA mape.
Badania opinii publicznej opierają się na fałszywej przesłance, że publiczność posiada opinię.
marshall

Postby marshall » Thu Jul 20, 2006 5:21 pm

I sądzę że długo nie będzie TAKIEJ mapy :P Czego najlepszym wyznacznikiem jest lista z pierwotnymi nazwami lokacji podana w którymś temacie.
\m/,
nemo49

Postby nemo49 » Thu Jul 20, 2006 5:49 pm

Docent- jaki Rosjanin ? masz chyba na na myśli tego Ukraińca z Irlandii :o
"меня зовут Алексей, я украинец, а живу в Дублине"
ActionMutante

Postby ActionMutante » Thu Jul 20, 2006 7:40 pm

Susel wrote:I nie chce nieskonczonego swiata! Dlaczego?! Bo marze o dniu gdy caly swiat Cantra bedzie odkryty, zamieszkany i zurbanizowany! :twisted:

Taaak i wybijemy wszystkie zwierzeta, potem zbudujemy bomby atomowe i roz****y wszystko!!!
To by byl czad!!!

Precz z nieskonczona liczba lokacji... tak jak w realu- chcesz byc pustelnikiem? poradzisz se ... do czasu... az wszystko kupia kapitalisci hehehe :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Swiatlo atomowe...tralala
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
Forien

Postby Forien » Thu Jul 20, 2006 8:04 pm

Kapitalizm to neisprawiedliwy podział bogactwa! Komunizm to sprawiedliwy podział biedy! Precz z atomówkami i cywilizacją! Chcemy spokój w Cantr!!
Image
"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
Sasza

Postby Sasza » Fri Jul 21, 2006 7:59 am

Moje postacie natrafiły na urodzajne, puste lokacje, gdzie dotąd przyroda sama o siebie dbała. Było mnóstwo surowców (tylko siedzieć i żelazo wytapiać) ale też zawsze w takich miejscach jest o wiele, wiele za dużo zwierząt.
Jedna z tych postaci nieżyje (zabita przez wilka), druga jest o cios słonia od śmierci (a słoni jest czasem kilkanaście w tamtych okolicach).
Puenta moja jest taka, by te wszystkie zwierzęta teleportować na wyspe Vl*rian lub *Fic :P :P
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.

Return to “Sugestie”