Nowonarodzeni klusownicy

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Milo

Postby Milo » Wed Apr 19, 2006 11:37 am

I chroni poczatkujacych, z "klusownictwa" czesto da sie wylgac, z napasci na czlowieka juz nie bardzo
Saaq

Postby Saaq » Wed Apr 19, 2006 1:11 pm

Jak dla mnie nawet ten jeden dzień ograniczenia mógłby wiele dać... To znaczy jeśli chcesz zapolowac to robisz to swiadomie, a potem ponosisz tego ewentualne konsekwencje... A 'biedni początkujący' klikają najpierw we wszystko co popadnie i mamy potem schematy z cyklu:

Widzisz jak dwudziestoletni mężczyzna niezręcznie (i na dodatek głupio) rani owca, krowa, kogut :P
Widzisz jak dwudziestoletni mężczyzna wskazuje budynek
Widzisz jak dwudziestoletni mężczyzna puka do drzwi budynek
Widzisz jak dwudziestoletni mężczyzna wchodzi do budynek
Widzisz jak dwudziestoletni mężczyzna przychodzi do plac centralny z budynek
Widzisz jak dwudziestoletni mężczyzna wskazuje dwudziestoletni mężczyzna

Zapewne także by go zaatakował, gdyby miał taka mozliwość :P

Na takiego to aż żal patrzec, a co dopiero topór podnosić... Zwierzyna się płoszy, a z tego idioty mógłby byc kiedyś porządny gracz, gdyby nie to że po chwili ginie...
Widzisz jak unknown location oddokowuje opuszczając dwudziestoletni mężczyzna
ST.George

Postby ST.George » Wed Apr 19, 2006 1:31 pm

A po co zabijać? Nie lepiej zamknąć go na kilka dni w odosobnieniu i upomnieć?
Susel

Postby Susel » Wed Apr 19, 2006 2:01 pm

w.w.g.d.w wrote:upolowanie czlowieka gdy nie ma sie bronii jest tak samo malo prawdopodobne jak zwierze

A zwróciłes też uwagę na to, że nie ma limitu podawania więc ktoś ci może dac broń żebyś zapolował? Jedna moja postać tak miała, i gdyby był limit dużo by straciła...

Saaq wrote:Na takiego to aż żal patrzec, a co dopiero topór podnosić... Zwierzyna się płoszy, a z tego idioty mógłby byc kiedyś porządny gracz, gdyby nie to że po chwili ginie...

Nie zrobiłby sie dobry gracz ponieważ:
Dobry gracz (przynajmniej w tej grze) musi mieć trochę oleju w głowie, a klikanie na wszystko co popadnie to bynajmniej nie jest oznaką wyjątkowych zdolnosci umysłowych....
KilDar

Postby KilDar » Wed Apr 19, 2006 2:02 pm

to się tak fajnie mówi: zamknąć...
znam osady gdzie było mnóstwo domów ale nikogo nie było stać na zamek przez długi czas... a jezeli juz to pierwszy zwykle jest magazyn, gdzie raczej sie nie zamyka nikogo
Susel wrote:
w.w.g.d.w wrote:upolowanie czlowieka gdy nie ma sie bronii jest tak samo malo prawdopodobne jak zwierze

A zwróciłes też uwagę na to, że nie ma limitu podawania więc ktoś ci może dac broń żebyś zapolował? Jedna moja postać tak miała, i gdyby był limit dużo by straciła...

zwróciłeś uwagę że mówimy o nowych którzy pojawiają sie i atakują wszystko tylko dlatego że się tak da?
kto takiemu podaje broń?
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Susel

Postby Susel » Wed Apr 19, 2006 2:12 pm

KilDar wrote:zwróciłeś uwagę że mówimy o nowych którzy pojawiają sie i atakują wszystko tylko dlatego że się tak da?
kto takiemu podaje broń?

Nie, my mówimy o zablokowaniu mozliwości atakowania zwierząt wszystkim postaciom, wliczając w to te sensowne które mogłyby na tym stracić!
KilDar

Postby KilDar » Wed Apr 19, 2006 3:27 pm

no coś Ty, poważnie? to ja nie wiedziałem...
Mapokl

Postby Mapokl » Wed Apr 19, 2006 4:43 pm

Wprowadźmy coś takiego, że gracz przez 10 dni będzie mogl zakladac tylko postaci z jednodniowym limitem, a później(po 10 dniowym stażu), od razu bedzie mógł polować. Dodatkowo, na ekranie pierwszego logowania by się pojawial wielki napis "TRZEBA MYŚLEĆ". Po zalogowaniu, gracz obejrzy internetowa prezentacje(np. we Flashu) jak grać i do czego wszystko sluży. By kazdy to obejrzał, dopiero pod koniec prezentacji bedzie się ukazywał kod aktywacyjny. Dodatkowo, przy pierwszej próbie ataku (na czlowieka lub zwierzak) niech pojawia się inforamcja, że "W większości zamieszkałych lokacji w grze, jest bezwględny zakas polowania i atakowania ludzi, czyli tego co probujesz teraz zrobić. Twoja postac może zostac usunięta przez zabicie. Jednak nie łam się niegdzie i tak się zabiją za głupotę"
Raist

Postby Raist » Wed Apr 19, 2006 4:52 pm

W grze jest coraz wiecej zwierzat, wiec nie rozumiem o to te klotnie :)
Wariat...
KilDar

Postby KilDar » Thu Apr 20, 2006 9:05 am

Raist wrote:W grze jest coraz wiecej zwierzat, wiec nie rozumiem o to te klotnie :)

o naleciałości z poprzedniej epoki :)
dead_rat

Postby dead_rat » Thu Apr 20, 2006 10:14 am

Mapokl wrote:Wprowadźmy coś takiego [...] na ekranie pierwszego logowania by się pojawial wielki napis "TRZEBA MYŚLEĆ". Po zalogowaniu, gracz obejrzy internetowa prezentacje(np. we Flashu) jak grać i do czego wszystko sluży. By kazdy to obejrzał, dopiero pod koniec prezentacji bedzie się ukazywał kod aktywacyjny. Dodatkowo, przy pierwszej próbie ataku (na czlowieka lub zwierzak) niech pojawia się inforamcja, że "W większości zamieszkałych lokacji w grze, jest bezwględny zakas polowania i atakowania ludzi, czyli tego co probujesz teraz zrobić. Twoja postac może zostac usunięta przez zabicie. Jednak nie łam się niegdzie i tak się zabiją za głupotę"

Bardzo dobry pomysł, i w tym przypadku żadne limity nie będą potrzebne bo gracze, a wiec ich postacie posiądą świadomość możliwych konsekwencji...i tyle
"Więzienia budują z kamieni Prawa, Burdele
- z cegieł Religii" - William Blake
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Wed Apr 26, 2006 3:24 pm

Susel wrote:
KilDar wrote:zwróciłeś uwagę że mówimy o nowych którzy pojawiają sie i atakują wszystko tylko dlatego że się tak da?
kto takiemu podaje broń?

Nie, my mówimy o zablokowaniu mozliwości atakowania zwierząt wszystkim postaciom, wliczając w to te sensowne które mogłyby na tym stracić!

Nikt nie zaryzykuje podanie broni nowej postaci ktorej nie zna nawet jesli jest sensowna no ale mozesz ludzicsie dalej.

Co do napisu to sie zgadzam z prezentacja bedzie wiekszy problem bo komu bedzie sie chcialo ja robi?Ale napis i to taki duzy jestem za
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Wed Apr 26, 2006 3:57 pm

Pomysł jest dobry. A może by tak zrobic w ogóle jakiego tutoriala zaraz po logowaniu? Klikasz na link aktywacyjny, pojawia się wielka zielona plansza z czerwonym napisem: CANTR - TU SIĘ MYŚLI! i strzałką na dole strony. Po kliknięciu strzełki przechodzi się na następną stronę. Tam pojawia się już normalny napis (Times New Roman, rozm 12 :) )
"Witaj w świecie Cantr. Ta gra została stworzona dla ludzi inteligentnych. Ty znajdujesz się w programie szkoleniowym. Jednak zanim dowiesz się czegoś więcej musisz wykonać test na inteligencję. Jeśli twój wynik będzie niższy niz 80 IQ bedziemy musieli się rozstać :) "

Co wy na to?

No dobra... Może trochę zbyt bardzo się z tego nabijam...
"ImageCzlonek Federacji RP - odgrywaj z nami"

Image
Susel

Postby Susel » Wed Apr 26, 2006 3:58 pm

w.w.g.d.w wrote:Nikt nie zaryzykuje podanie broni nowej postaci ktorej nie zna nawet jesli jest sensowna no ale mozesz ludzicsie dalej.

To w takim razie musiałem mieć do czynienia z jakąś wyjątkową postacią, bo nie wiele się wahała zanim dała mi broń...
Ale podobno wyjątek potwierdza regułę...

I co do tej prezentacji to mam nadzieję, że to był żart... Jakakolwiek przymusowa prezentacja (bo nieprzymusową większość ludzi by ominęło) wielu graczom z wolniejszymi łączami mogła by naprawdę dać w kość... (Jak na przykład mnie)
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
WojD

Postby WojD » Wed Apr 26, 2006 4:23 pm

CzerwonyMag wrote: Jeśli twój wynik będzie niższy niz 80 IQ bedziemy musieli się rozstać :) "

W kilka osób nie da się grać sensownie ;)
==============

Return to “Sugestie”