Bron palna

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Co sądzicie o takiej koncepcji broni palnej?

Genialna
12
17%
Dobra
15
22%
Slaba
7
10%
Do niczego
31
45%
Nie mam zdania
4
6%

Total votes: 69
Scorup

Postby Scorup » Tue Apr 11, 2006 9:46 pm

in vitro... wrote:
Scorup wrote:Przyjęto koncept armat...

Armaty = broń palna wielkokalibrowa

Dobrze, tak więc specjalnie dla Ciebie to napisze - broń palna zostanie wprowadzona. Ale będą to tylko armaty, na karabiny nie masz co liczyć.

;)

Pozdrawiam
Image
KilDar

Postby KilDar » Wed Apr 12, 2006 6:34 am

Scorup wrote:na karabiny nie masz co liczyć.

czyżby? chyba nie wiesz wszystkiego :)
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Scorup

Postby Scorup » Wed Apr 12, 2006 8:20 am

Anthony Roberts wrote:Guns will NOT be implemented anytime soon.

However, I must point out, that sooner or later, chances are, they WILL be implemented. Cantr isn't sitting still, it's evolving, and as such, we need to simulate that with new technologies into the game. Guns will be one of those technologies.

Post jest sprzed roku... nawet, jeśli się pojawią, to minie do tego czasu wiele księżyców. ;)

I jeszcze ten... no... link, żeby nie było

Pozdrawiam

Image
KilDar

Postby KilDar » Wed Apr 12, 2006 9:03 am

to fakt że czasu jeszcze minie, ale ponoć chłopaki z 'góry' już mają pomysł, nazwę, i siłę takiej broni nawet :)
Scorup

Postby Scorup » Wed Apr 12, 2006 10:04 am

Tak ? :shock:
Aha... :roll: :oops:

Image
KilDar

Postby KilDar » Wed Apr 12, 2006 11:55 am

Twojego departamentu nie wtajemniczają bo i po co ;)
ale popytaj tu i tam to może się dowiesz więcej :)
in vitro...

Postby in vitro... » Wed Apr 12, 2006 3:26 pm

Gnom wrote:By zajac kluczowe surowce?

żeby nie okazało się że strzelają arbuzami ciskanymi magiczną siłą
cantr się posypał
ushol

Postby ushol » Wed Apr 12, 2006 3:42 pm

hehe... ludzi obwieszonych dynamitem na sprężynie wyrzucać... Jak trafi to zatopi... Jak nie to zawsze może być miną morską, albo bombą głębinową... :twisted:

To jak by to wyglądało...

9999-9.99: widzisz jak xxx wystrzeliwuje zzz za pomocą prężyny celująć w dwudziestoletni statek

(tutaj trzeba poczekać jedną turę zanim doleci... trzeba bowiem uwzględniać opory powietrza, szybkość i kierunek wiatru)

9999-10.0: Widzisz jak zzz dolatuje i trafia w dwudziestoletni statek
9999-10.1: Słyszysz głośne "BOOOOM!!!"
9999-10.2: xxx mówi: "Szkoda że nasz nie przeżył... *robi smutną minę* Dalibyśmy mu pseudonim Małysh... *nadal robi smutną mię po czym kończy* Patrz... zrobiłem minę... nazwę ją Antirikshaw-SAD-Mine...
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Tue May 09, 2006 1:16 pm

A naczym beda polegac armaty?? Tylko na rozwalaniu? A jezeli ktos bedzie chcial abordazowac? Moze powinno z poczatku zwalniac statek uszkadzac ranic ludzi a potem dopiero niszczyc

Postby OktawiaN :) » Tue May 09, 2006 1:18 pm

Albo by byla mozliwosc produkowania roznego rodzaju nabojow??
Nikektore bardziej zwalniaja i niej robia szkod niektore rozwalaja od razu a ni ktore zadaja najwieksze uszkodzenia zalodze co byly by najdrozsze
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Tue May 09, 2006 1:38 pm

OktawiaN :) wrote:a ni ktore zadaja najwieksze uszkodzenia zalodze co byly by najdrozsze

No coś Ty :) Od razu chcesz broń CHEMICZNĄ? ;)
Last edited by KVZ on Wed May 10, 2006 7:01 am, edited 1 time in total.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880

Postby OktawiaN :) » Tue May 09, 2006 1:56 pm

Nie chce broni chemicznej, ale chociaz te 3 rodzaje nabojow do armat byly by lepsze. Przynajmniej w odgrywaniu postaci. Troche utrudni walke na morzu ale za to beda wieksze mozliwosci :roll:
in vitro...

Postby in vitro... » Tue May 09, 2006 2:06 pm

W Cutthroats nie grałeś albo innych Pirates!-ów? W Cut. są zwykłe kule, małe kulki, działające jak śrut, siejąc spustoszenie wśród załogi, kule z łańcuchmi niszczące żagle i 2 kule na raz dewastujące kadłub.
cantr się posypał
AUTO

Postby AUTO » Tue May 09, 2006 2:20 pm

Ja jestem za bronią palną

Powinna być dostępna droga i trudna do wykonania broń palna o następujących właściwościach:

1. Niezależnie od umiejętności zadaje 50% lub 0% (bo można nie trafić, a prawdopodobieństwo trafienia zależy od umiejętności w walce), nie mają wpływu na to żadne tarcze ani pancerze.

2. Z racji przeładowywania można z niej strzelać tylko raz dziennie (podawanie innym osobom nic nie da, bo nie będą mogły jej użyć aż do 24 godzin po ostatnim użyciu).

3. Trzeba ją często naprawiać, bo łatwo się niszczy (podobnie jak łom).

4. Osoba z niej strzelająca nie będzie mogła zaatakować już tej samej osoby inną bronią (strzelanie będzie normalną walką, tak jak strzał z kuszy)

5. Będzie można wybrać czy chcemy strzelać czy może zaatakować bagnetem (właściwości bagnetu takie jak kościanej dzidy - dzięki temu po strzale broń nadal będzie użyteczna do walki ale tylko bagnetem)

Jestem też za wprowadzeniem armat, bo bitwy morskie będą bardzo ciekawe. Proponuję też możliwość budowy armat w portach do ostrzału z lądu pojawiających się na horyzoncie okrętów.
Artur

Postby Artur » Tue May 09, 2006 2:26 pm

armaty i bitwy morskie są nawet niezłym pomysłem, ale broń palna mi się nie podoba, chyba ze by wprowadzić i słabą i mocną broń palną, urozmaicić troche walke dodajac odległość między postaciami, albo używac broni palnej tylko w podróży, ale tak czy inaczej lepiej zeby nie było broni palnej, a można by sie skoncentrować na czymś potrzebniejszym, np. nad tłumaczeniem opisów ubrań, dopracowaniem systemu umiejętności tak żeby trudno było zostać w czymś mistrzem, albo naprawić te gupoty z dokowaniem kilku statków do jednego i sprawianiem że są niewidzialne...

Return to “Sugestie”