tarcza drewniana okuta zelazem

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Czy okuwanie tarczy drewnianej zelazem to dobry pomysl?

Zdecydowanie TAK
32
71%
Zdecydowanie NIE
2
4%
Mam to gdzies...
11
24%

Total votes: 45
ushol

Postby ushol » Tue Apr 11, 2006 11:12 am

Qrde... ludzie... czy wy kiedyś walczyliście??? Przecie jakby taki gość wpadł w zbroi i ze stalowym battle axem to i dwudzistu drwali by rozpierniczył
Mapokl

Postby Mapokl » Tue Apr 11, 2006 1:08 pm

Z pewnością tak jest w Diablo na 90 lvl czy w D&D-ku, ale nie w prawdziwym świecie...
Rycerz w zbroi jest wolniejszy i szybciej się męczy od jakiś tam drwali, a 20 toporów ze wszystkich stron trudno zablokować.

Czy ty kiedykolwiek widziałeś zbroję?

Ps. Ja bym pierwsze probował 3 drwali, a nie 20 ;)
ushol

Postby ushol » Tue Apr 11, 2006 1:24 pm

Wiem co to topór i wiem co to siekiera... siekiera ma problem z samą żelazną tarczą... co dopiero ze zbroją...
Gnom

Postby Gnom » Tue Apr 11, 2006 1:43 pm

Nie, jak dla mnei zborja bez sensu. Mozna co najwyzej pokombinowac z umiejetnosciami, by byla oddzielna na trafienia, oddzielna na obrazenia, jeszcze inna do tarczy. To bedziecie mieli zroznicowanie walki. Ale nie idzmy w wielkie zbrojenie...
Scorup

Postby Scorup » Tue Apr 11, 2006 2:50 pm

To się teraz wykłócajcie ;)
Zbroi raczej nie wprowadzą, proponowano to wiele razy. Jak dla mnie pancerz mógłby być wprowadzony na takiej zasadzie - tarcza, jeśli uda się nią oczywiście blok, zatrzymuje CAŁE obrażenia, pancerz zaś zawsze absorbuje niewielki procent otrzymanych obrażeń... najlepsza zbroja pochłaniałaby powiedzmy 30 %. Lepsze tarcze miałyby większą szansę na udany blok, pancerze nie dawałyby żadnej kary (bo żadna mi do głowy nie przychodzi ;) ), za to ważyłyby masakrycznie dużo (płytówka powiedzmy 10 kg), przez co niekażdy by się pisał na bycie rycerzem. Gdyby jeszcze wprowadzono wspływ wagi ekwipunku na szansę trafienie czy też bloku (zwinność), to mogłoby być całkiem ciekawie... ale to już tylko moje fantazje ;)

Pozdrawiam
Image
Denis B

Postby Denis B » Tue Apr 11, 2006 5:42 pm

Symulacja spoleczenstwa : no własnie ... uwazam zbroje ktore załadało by sie bardzo długo - spowodowały by powstanie profesjii wojownik .
Taki koles nic by nie robił tylko czekał na ewentualny atak ..
KilDar

Postby KilDar » Wed Apr 12, 2006 5:38 am

dobra, proszę zamknąć temat bo przez te durne dyskusje o zbrojach, itp przybywa już tylko głosów na opcję 'Mam to gdzieś...' , a przyznam że zamieściłem ją tylko po to żeby się przekonać ilu na forum jest głąbów którym wszystko jedno jak się gra rozwija byle coś namącić i swój nic nie znaczący głos gdzieś umieścić :P...
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
ushol

Postby ushol » Wed Apr 12, 2006 6:20 am

W takim razie dziękuję za komplement... :twisted: Jeśli ty miałeś takie powody aby zamieścić takie opcje, to moim powodem aby na nią zagłosować był brak opcji "Wsztrzymuję się od głosu" lub"Sam nie wiem"...
Scorup

Postby Scorup » Wed Apr 12, 2006 8:07 am

A może KilDar, zamiast się gorszyć, że o zbrojach zaczęli pisać, szkrobnął byś coś na angielskim forum ? Pokazujesz, że Ci zależy na wprowadzeniu tego, nie powiem, dobrego pomysłu, ale nie wychodzisz poza skromne progi tego topicu.
Jeśli chcecie, by coś ruszyło, to popierajcie pomysł w Suggestions, bo inaczej zostanie zapomniany i nie przejdzie.
Jeszcze raz daję linka. <--- tu klikamy ;)

Pozdrawiam

Image
KilDar

Postby KilDar » Wed Apr 12, 2006 8:52 am

ja się posługuję w miarę biegle tylko ojczystym ;)
ale miałem właśnie prosić kogoś z LD żeby zapostował gdzie trzeba...
dzięki, ale może od razu ankietę tam postawić?
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Scorup

Postby Scorup » Wed Apr 12, 2006 10:03 am

Eee tam od razu ankietę, wystarczy, że ludzie potrąbią, zajrzy ktoś z Res.Dep. i zaimplementują... może. ;)
Dla wszystkich, którzy po angielsku niepaniemaju - napiszcze coś w stylu "I like it" albo "Great idea !" i może jakoś to przejdzie :D :P

Pozdrawiam

Image
marshall

Postby marshall » Wed Apr 12, 2006 12:10 pm

Mój wiele wnoszący do dyskusji post pojawił się w odpowiednim wątku

Return to “Sugestie”