Szklarnia
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
-
- docent
- keisha
Jak dla mnie to calkiem niezly pomysl :-)
Mam tylko pytanie, skad brac rosliny do sadzenia na grzadkach? Czy przy projekcie bedzie wybor np. grzadki z bazylia czy z pomidorami?
Bo lepsza by chyba byla koniecznosc przyniesienia najpierw jakiejs rosliny przed jej zasadzeniem, z miejsca gdzie rosnie w naturalnych warunkach.
A szkla nie jest za duzo. Jezeli bedzie mozna sadzic w szklarni wszystko, wtedy wazne jest, zeby ja bylo ciezko wybudowac. Bo w przeciwnym wypadku by za duzy zysk byl.
I z tym uzyciem gliny to tez dobra mysl ;)
Mam tylko pytanie, skad brac rosliny do sadzenia na grzadkach? Czy przy projekcie bedzie wybor np. grzadki z bazylia czy z pomidorami?
Bo lepsza by chyba byla koniecznosc przyniesienia najpierw jakiejs rosliny przed jej zasadzeniem, z miejsca gdzie rosnie w naturalnych warunkach.
A szkla nie jest za duzo. Jezeli bedzie mozna sadzic w szklarni wszystko, wtedy wazne jest, zeby ja bylo ciezko wybudowac. Bo w przeciwnym wypadku by za duzy zysk byl.
I z tym uzyciem gliny to tez dobra mysl ;)
-
docent wrote:Szklarnie widziałeś?zakładam, że tak, a laternię morską? Chociaż może faktycznie dysprporcja ciut za duża. Tyle,że ja bym dołożył do latarni,
Widzialem i szklarnie i latarnie, ale zwroc uwage, ze szklarnia ma miec 4 grzadki... Moim zdaniem jesli latarmia ma 0,2kg szkla to szklarnia powinna miec 5kg maksymalnie.
- docent
- docent
- keisha
- Gnom
docent wrote:No to do przedyskutowania jest, bardzo się przy tych 10 kil nie będę upierał, szczególnie, zę to chyba jakoś od cho... i trochę i faktycznie oże być ciężko tyle zdobyć. Nie wiem nigdy w Cantrze szkła nie robiłem.
Ale wlasnei o to chodzi, zeby bylo ciezko to zdobyc. Ja bym sie upieral przy tych 10 kg. Ale moze w tym ukladzie zwiekszyc ilosc grzadek? do 6 np?
- ushol
- Gnom
-
- Gnom
Drzew sie nie da przeciez wedlug moje planu. Drzewa nie sa "uprawialne" tylko "zbieralne".
Panowie, nie czepiajcie sie realiow. Staram sie zaproponowac cos, co moze byc w niektorych lokacjach lub dla niektorych profesji ostatnia deska ratunku. Ale nei chce zaburzac rownowagi zywnosciowej gry. Wiec nie mozna tego za bardzo ulatwiac...

Panowie, nie czepiajcie sie realiow. Staram sie zaproponowac cos, co moze byc w niektorych lokacjach lub dla niektorych profesji ostatnia deska ratunku. Ale nei chce zaburzac rownowagi zywnosciowej gry. Wiec nie mozna tego za bardzo ulatwiac...
- docent
- KVZ
- Players Dept. Member
Nie zapominajcie o kwiatkach ;] I trzeba by zrobić ograniczenie, że z jedenj grządki może korzystać tylko jedna postać i projekt by wymagał narzędzi które normalnie przyspieszają wydobycie danego surowca, bez dodatkowych efektów, albo by efekt takich narzędzi był ograniczony np. do 50% normalnego efektu.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
- Gnom
<b>Object:</b> Szklarnia
<b>Potrzebny czas (dni):</b> 20
<b>Potrzebne surowce:</b> 7500 gram szkło okienne [window glass] ; 2000 gram zelazo [iron]
<b>Przedmioty: </b>
<b>Potrzebne narzędzia: </b>srubokret; mlotek
<b>Szklarniane rosliny:</b>
wlasciwie wszystkie uprawialne surowce
<b>Object:</b> Grzadka
<b>Potrzebny czas (dni):</b> 2
<b>Potrzebne surowce:</b> 1000 g glina [clay]; 5000 gram piasek [sand]
<b>Potrzebne narzędzia: </b> lopata; motyka
Budujemy budynek. W srodku trzeba zbudowac grzadke. Posiadajac 4-krotne dzienne "wydobycie" jakiegos surowca, mozemy zalozyc projekt sadzenia, siania (wszystko jedno). Projekt trwalby 4 dni. Mamy 25% szans, ze Nam sie nie uda. Jesli sie uda, mamy np."grzadke z bazylia". Mozna wtedy zalozyc projekt "uprawiaj bazylie". Otrzymywalibysmy wtedy 1/4 tego, co da sie "wydobyc" w takim samym czasie w normalnych warunkach.
W szklarni mogloby byc 6 grzadek.
<b>Potrzebny czas (dni):</b> 20
<b>Potrzebne surowce:</b> 7500 gram szkło okienne [window glass] ; 2000 gram zelazo [iron]
<b>Potrzebne narzędzia: </b>srubokret; mlotek
<b>Szklarniane rosliny:</b>
wlasciwie wszystkie uprawialne surowce
<b>Object:</b> Grzadka
<b>Potrzebny czas (dni):</b> 2
<b>Potrzebne surowce:</b> 1000 g glina [clay]; 5000 gram piasek [sand]
<b>Potrzebne narzędzia: </b> lopata; motyka
Budujemy budynek. W srodku trzeba zbudowac grzadke. Posiadajac 4-krotne dzienne "wydobycie" jakiegos surowca, mozemy zalozyc projekt sadzenia, siania (wszystko jedno). Projekt trwalby 4 dni. Mamy 25% szans, ze Nam sie nie uda. Jesli sie uda, mamy np."grzadke z bazylia". Mozna wtedy zalozyc projekt "uprawiaj bazylie". Otrzymywalibysmy wtedy 1/4 tego, co da sie "wydobyc" w takim samym czasie w normalnych warunkach.
W szklarni mogloby byc 6 grzadek.
Last edited by Gnom on Tue Mar 28, 2006 11:15 am, edited 1 time in total.