Alternatywne formy komunikacji

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

in vitro...

Postby in vitro... » Sat May 13, 2006 11:58 pm

za. radio nie pasuje do cantr. a zwłaszcza radio-perpetum-mobile z 3 przewodów
cantr się posypał
PRUT

Postby PRUT » Sun May 14, 2006 3:12 pm

Raist wrote:Ale skoro Polakow jest wiecej w grze to dlaczego my nie mozemy decydowac o slusznosci danych pomyslow teraz ?:)

Panowie, jest was juz dwoje. Lobbing... lobbing!
Carstein

Postby Carstein » Sun May 14, 2006 5:54 pm

Yes, yes, yes
in vitro...

Postby in vitro... » Sat Jun 03, 2006 10:17 pm

Rusalka wrote:Wszystko już byuło i nic na to nie poradzimy. Swoją drogą większość topiców umiera, również tych dobrych a nikt na angielskim forum o nich nie słyszał i nigdy przez to nie zostaną zaimplementowane. Tak to se można sugerować i sugerować :)

Do angoli z tym tematem!
cantr się posypał
Rusalka

Postby Rusalka » Sun Jun 04, 2006 12:22 am

Ale chciałbym zaznaczyć, że na angielskim forum jest znacznie więcej wrednych, znudzonych to-już-było-ziomów, którzy znacznie mniej przebierają w słowach niż nasi:) To wręcz odstrasza od postowania nowych pomysłow... :(
Last edited by Rusalka on Sun Jun 04, 2006 1:26 am, edited 1 time in total.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
PRUT

Postby PRUT » Sun Jun 04, 2006 12:30 am

A nie macie jakiegoś forum departamentowego na kórym rozmawiacie?
Z tego co mi się wydaje każdy departament ma swoje forum.
Rusalka

Postby Rusalka » Sun Jun 04, 2006 1:25 am

A to już jest zupełnie inna kwestia :twisted:

(Starałem się wypowiedzieć w imieniu ogółu a nie siebie samego i tego do czego mam dostęp.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
domeq

Postby domeq » Sun Jun 04, 2006 1:24 pm

Bębny sa piękne, nic dodac ani ujac.

Interesujace byloby tez tworzenie rac swietlnych, i odpalanie ich w razie potrzeby (na przyklad na drodze, gdy ktos nas zaatakuje). Widoczne bylyby dla najblizszych lokacji (zazwyczaj).
in vitro...

Postby in vitro... » Sun Jun 04, 2006 2:46 pm

Krzyk (a co?) - tak jak normalna wypowiedz, tylko słyszalna we wszystkich budynkach. Ew. takze na drogach dookoła lokacji (ale nie w drugą stronę, bo doprowadziło by to do stawiania ludzi na drogach zeby wrzeszczeli wiadomości między lokacjami).
cantr się posypał
Susel

Postby Susel » Sun Jun 04, 2006 4:21 pm

Krzyk byl proponowany, i jak widzimy go nie ma... Tylko tyle powiem...
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
Rusalka

Postby Rusalka » Sun Jun 04, 2006 5:52 pm

Krzyk nie mógł być zimplementowany z prostego powodu - wszyscy by krzyczeli. A to mało fajne by było.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Jun 04, 2006 6:35 pm

A gdyby dodać, że każdy krzyk powoduje zmęczenie? Nie to, żebym był zaraz za tym pomysłem, bo dźwiękoszczelość to rzecz świetna w Cantr, ale... dla tych co tak się upierają... :P Krzyków nie powinno być przynajmniej słychać przez dwie pary drzwi, a tylko przez jedną... Więźniowie i tak już mogą zaśmiecać notatkami i walić do drzwi gdy nie ma wewnętrznej celi...
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Rusalka

Postby Rusalka » Sun Jun 04, 2006 10:28 pm

Już na to też wpadłem, że krzyk by męczył. Ale powiedz mi, na ile to jest zgodne z prawdą? :) Baardzo dużo można wykrzyczeć zanim się naprawdę człowiek zmęczy, a żeby to miało skutek, to krzyknięcie powinno dawać więcej zmęczenia, niż człowiek jest w stanie dziennie zregenerować.
Gnom

Postby Gnom » Sun Jun 04, 2006 10:38 pm

E tam więcej... 5% za jedną wykrzyczaną kwestię. To by rozwiązało problem, za dużo by krzyczeć się nie dało...

A swoją drogą to mam też inną koncepcję na rzecz do dodania. Otwieranie i zamykanie drzwi. Ale nie na klucz, ale czy są one otwrte na oścież czy przymknięte. Gdyby byly otwarte na oścież, to wtedy ludzie w nich byli by widzeni i słyszeni jak postacie w pojazdach. Co o tym myślicie? No i pytanie czy da się to zrobić programistycznie....
Rusalka

Postby Rusalka » Sun Jun 04, 2006 10:52 pm

Zrobić na pewno się da. To w sumie znacznie lepsze od okna i innych takich wymysłów. Tylko jeżeli zakładamy, że są drzwi co się otwierają i zamykają, to czy np. w ziemiankach czy nie trzebaby tych drzwi dorobic? W koncu w projekcie nie zużywa się drewna ani nic takiego.

Return to “Sugestie”