Nasycenie
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Gnom
Pierwsze primo - w chwili obecnej wszystko zuzywa sie dokladnie tak samo z tego co wiem - bez wzgledu na to czy jest uzywane, czy nie.
Drugie primo - wiem o tym dosc dokladnie (zboczenie zawodowe) i zgadzam sie, ze nie ma sensu bardoz komplikowac sprawy. Stawiam na grywalnosc...
Trzecie primo - bardziej od dokladania surowcow przemawia do mnie wizja, ze trzeba by bylo korzystac z jakis narzedzi. Jak zuzyje sie miecz, to nie trzeba wiecej stali, tylko czegos do naostrzenia go. Ewentulanie zroznicowac - do niektorych potrzeba surowcow, a do innych narzedzi, a do jeszcz einnych i tego i tego. Ale nie wiem czy to nie jest zbyt duza komplikacja...
Drugie primo - wiem o tym dosc dokladnie (zboczenie zawodowe) i zgadzam sie, ze nie ma sensu bardoz komplikowac sprawy. Stawiam na grywalnosc...
Trzecie primo - bardziej od dokladania surowcow przemawia do mnie wizja, ze trzeba by bylo korzystac z jakis narzedzi. Jak zuzyje sie miecz, to nie trzeba wiecej stali, tylko czegos do naostrzenia go. Ewentulanie zroznicowac - do niektorych potrzeba surowcow, a do innych narzedzi, a do jeszcz einnych i tego i tego. Ale nie wiem czy to nie jest zbyt duza komplikacja...
- dead_rat
Trzecie primo to byłoby naprawde dobre rozwiązanie, ale boje się że faktycznie mogłoby się okazać zbyt skomplikowane, no i jeszcze trzeba by dołożyć jakiś "deadline" - maksymalną żywotność przedmiotu po której można by z niego odzyskać jedynie część surowców (przy nakładzie pracy i ewentualnie zastosowaniu narzędzi), lub ulegałby on całkowitemu zniszczeniu.
"Więzienia budują z kamieni Prawa, Burdele
- z cegieł Religii" - William Blake
- z cegieł Religii" - William Blake
- Gnom
- dead_rat
- Gnom
- dead_rat
- Gnom
- dead_rat
- Rusalka
- Gnom
duzy garnek --> garnek --> maly garnek
topor bojowy --> siekiera --> 3/4 siekiera --> toporek stalowy --> tasak
Moge tak dlugo.
EDIT: Pardon, nie zwrocilem uwagi.
topor bojowy --> siekiera --> 3/4 siekiera --> toporek stalowy --> tasak
Moge tak dlugo.

EDIT: Pardon, nie zwrocilem uwagi.

Last edited by Gnom on Sun Mar 19, 2006 12:50 am, edited 1 time in total.
- Bandito
- dead_rat
- Mapokl
Przedmioty mogłyby niszczeć wolniej i w zalezności od uzycia.
Np, strażnicy musieliby oddawać swoją bron co dwa lata do kowala...
Wymagaloby to narzedzi, ktore są kosztowne, ale jedna osoba mogłaby naprawiac kilku innym. To samo ze statkami, budynkami itp. Wątpię by kazdy czlowiek załatwiał sobie komplet narzędzi by moc naprawic miecz czy nóż, jężeli w ciągu 5 dni może go naprawić u kowala. A po drugie wszyscy rzemieslnicy bedą mieli co robić. Aha narzędzia uszą więcej ważyć.
Ps. A co z żelazną bronią, cięższa, gorsza od stalowej ale chyba łatwiejsza do uzyskania?
a co do ostrych mieczy to po co one komu? Postacie w Centr nie maja zbroii, a dla niepancernego człowieka każdy miecz roz<*>li mu głowe
Ps. Chata-> Chałupa->Duża Tarcza ->Drewniana Tarcza -> Laska -> Kij -> drewniany miecz -> hebel -> Drewniane Druty (dziew.)-> Helikopter Bojowy z neonami na podwoziu
Np, strażnicy musieliby oddawać swoją bron co dwa lata do kowala...
Wymagaloby to narzedzi, ktore są kosztowne, ale jedna osoba mogłaby naprawiac kilku innym. To samo ze statkami, budynkami itp. Wątpię by kazdy czlowiek załatwiał sobie komplet narzędzi by moc naprawic miecz czy nóż, jężeli w ciągu 5 dni może go naprawić u kowala. A po drugie wszyscy rzemieslnicy bedą mieli co robić. Aha narzędzia uszą więcej ważyć.
Ps. A co z żelazną bronią, cięższa, gorsza od stalowej ale chyba łatwiejsza do uzyskania?
a co do ostrych mieczy to po co one komu? Postacie w Centr nie maja zbroii, a dla niepancernego człowieka każdy miecz roz<*>li mu głowe
Ps. Chata-> Chałupa->Duża Tarcza ->Drewniana Tarcza -> Laska -> Kij -> drewniany miecz -> hebel -> Drewniane Druty (dziew.)-> Helikopter Bojowy z neonami na podwoziu
-
ja bym proponowal ta cala naprawie troche zroznicowac w zaleznosci od przedmiotu. Na przyklad:
do broni i narzedzi z zelaza oraz stali proponuje narzedzie "ostrzalka" - zrobione z kamienia, dzieki temu moznaby nie tyle co naprawiac narzedzie, ale zdzierac z niego rdzę.
do prostych narzedzi z kamienia i drewna moznaby istotnie wprowadzic potrzebe dodania pierwotnego surowca
Kusza i łuki - wymiana cieciwy/sznurka
Pojazdy (zarowno silnikowe jak i bez silnikowe) - potrzebne te same narzedzia ktore potrzebne byly do budowy danego pojazdu
do broni i narzedzi z zelaza oraz stali proponuje narzedzie "ostrzalka" - zrobione z kamienia, dzieki temu moznaby nie tyle co naprawiac narzedzie, ale zdzierac z niego rdzę.
do prostych narzedzi z kamienia i drewna moznaby istotnie wprowadzic potrzebe dodania pierwotnego surowca
Kusza i łuki - wymiana cieciwy/sznurka
Pojazdy (zarowno silnikowe jak i bez silnikowe) - potrzebne te same narzedzia ktore potrzebne byly do budowy danego pojazdu
- Raist
Garreth wrote:ja bym proponowal ta cala naprawie troche zroznicowac w zaleznosci od przedmiotu. Na przyklad:
do broni i narzedzi z zelaza oraz stali proponuje narzedzie "ostrzalka" - zrobione z kamienia, dzieki temu moznaby nie tyle co naprawiac
Ostrzalka juz jest, ale jako maszyna

Wariat...