glowy w solance
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- ushol
- Susel
Po co specjalne narzędzia? Obciąć głowę można prawie wszystkim, (jak ma sie dość siły to mozna nawet urwać) co prawda do wędzenia głów niezbyt mi się widzi używanie tradycyjnej wędzarni... ("zapeklować" można w zwykłej beczce do solenia - ale jak uznał specjalista od sporządzania głów, tu nie chodzi o solenie
) Ale sądze że to co mamy w Cantr, wystarczy do wykonywania tej, jakże oryginalej, biżuterii. Najważniejsze, żeby można było obciąć głowę i żeby była do rozpoznania, i jak już wspominałem, ja osobiście, nie obraziłbym się za możliwośc pokazywania swych łupów wojennych.

- in vitro...
- in vitro...
-
Pomysl nieco makabryczny, ale jakis sposob udowodnienia, ze dana osoba nie zyje bylby przydatny. Pokazanie glowy kogos sciganego jest dosc dobrym sposobem. Inny, nieco mniej makabryczny: trzeba wprowadzic aparat fotograficzny. Robimy zdjecie zwlok - jesli ktos znal dana osobe za zycia to na zdjeciu rozpozna. Przy okazji mozemy robic zdjecia osob zyjacych - dzieki temu mozemy wyslac kogos na handel, bedac pewnym, ze spotka sie z wlasciwa osoba. O pieknych listach gonczych juz nie wspomne (trzeba tylko miec zdjecie sciganego - ale to juz problem tych, ktorzy takowy list chca stworzyc).
Oczywiscie, zdjecie typowo tekstowe - czyli widzimy np. cos takiego:
W przypadku zywych powinnismy widziec na zdjeciu opis podobny, jak widzimy w Cantr, gdy przygladamy sie komus (oczywiscie, opis niezmienny - taki, jaki byl w chwili zrobienia zdjecia). Jesli na zdjeciu bedzie ktos nieznany, powinnismy miec mozliwosc kliknac i nadac wlasna nazwe danej osobie. Dzieki temu bez problemu rozpoznamy osobe ze zdjecia (tu mozna zrobic wyjatek - jak minie zbyt duzo lat, mamy prawo miec problemy z rozpoznaniem - choc to moze oznaczac zbyt duze zmiany w systemie).
Aparat fotograficzny - glosny i z lampa blyskowa - kazdy powinien wiedziec, ze osoba xxx robi zdjecie osobie yyy. Juz widze te piekne tabliczki z napisem "Zakaz fotografowania"
Oczywiscie, zdjecie typowo tekstowe - czyli widzimy np. cos takiego:
lub tez:Na zdjeciu widzisz zwloki iksinskiego
gdy dana osoba nie byla nam wczesniej znana.Na zdjeciu widzisz zwloki dwudziestoletni mezczyzna
W przypadku zywych powinnismy widziec na zdjeciu opis podobny, jak widzimy w Cantr, gdy przygladamy sie komus (oczywiscie, opis niezmienny - taki, jaki byl w chwili zrobienia zdjecia). Jesli na zdjeciu bedzie ktos nieznany, powinnismy miec mozliwosc kliknac i nadac wlasna nazwe danej osobie. Dzieki temu bez problemu rozpoznamy osobe ze zdjecia (tu mozna zrobic wyjatek - jak minie zbyt duzo lat, mamy prawo miec problemy z rozpoznaniem - choc to moze oznaczac zbyt duze zmiany w systemie).
Aparat fotograficzny - glosny i z lampa blyskowa - kazdy powinien wiedziec, ze osoba xxx robi zdjecie osobie yyy. Juz widze te piekne tabliczki z napisem "Zakaz fotografowania"

- Susel
in vitro... wrote:2 najpierw ProgD musi jakoś spersonalizować Cantryjczyków (włosy, oczy, skóra, znaki szczególne np. blizny)
Że sie tak wyrażę... Po grzyba?
in vitro... wrote:1 głowy muszą być ciężkie (inaczej ludzie będą kolekcjonować)
Co do ciężkości niech nie bedą za lekkie ale bez przesady, po co konserwowac głowę jak nie po to żeby je kolekcjonować? Człowieku! Pomyśl trochę!
in vitro... wrote:Czemu nikt nie napisał jeszcze o nabijaniu na pale?
Z jednej strony jestem za, dobry pomysł, ale z drugiej strony może już bez przesady...
- Susel
EDIT: Sorki, dwa razy puściłem tego samego posta
ale i tak wykorzystam to miejsce
Właśnie ma być makabryczny! przecież to nie to samo jak rzucisz królowi na stolik zdjęcie martwego przestępcy, a jak mu walniesz na posadzkę głowę ściganego przestępcy... Aparat fotograficzny - nie pasuje mi do Cantra... Pozatym miałby za mało zastosowań... A głowy moga pełnic wiele funkcji...

rc wrote:Pomysl nieco makabryczny, ale jakis sposob udowodnienia, ze dana osoba nie zyje bylby przydatny. Pokazanie glowy kogos sciganego jest dosc dobrym sposobem. Inny, nieco mniej makabryczny: trzeba wprowadzic aparat fotograficzny.
Właśnie ma być makabryczny! przecież to nie to samo jak rzucisz królowi na stolik zdjęcie martwego przestępcy, a jak mu walniesz na posadzkę głowę ściganego przestępcy... Aparat fotograficzny - nie pasuje mi do Cantra... Pozatym miałby za mało zastosowań... A głowy moga pełnic wiele funkcji...
- Chatette
- Susel
- Chatette
- Elm0
- Snake
- in vitro...
Susel wrote:in vitro... wrote:2 najpierw ProgD musi jakoś spersonalizować Cantryjczyków (włosy, oczy, skóra, znaki szczególne np. blizny)
Że sie tak wyrażę... Po grzyba?

Susel wrote:in vitro... wrote:1 głowy muszą być ciężkie (inaczej ludzie będą kolekcjonować)
Co do ciężkości niech nie bedą za lekkie ale bez przesady, po co konserwowac głowę jak nie po to żeby je kolekcjonować? Człowieku! Pomyśl trochę!
kolekcjonowanie głów?? to nie jest hitman tylko Cantr...
PS. Przepraszam że tak ostro wyszło, ale jestem zdziwiony twoim tokiem rozumowania. Po prostu niektóre rzeczy wydają mi się oczywiste a Tobie Susel nie, i na odwrót.
cantr się posypał
- ushol
-
Denis B wrote:Pomysł swietny !!
Przy czym bardziej tu chodzi o wedzenie głowy a nie do wrzucania jej do soli . Sol niszczy skore i jest to łatwy sposob na zdocycie czaszki a nie ładnej głowki
Do zestawu zyczen co do głow trzeba dodac by głowa była rozpoznwalna - - czyli jak ktos znał Ixinskiego to pozna jego głowe ...
Świetne z tym wędzeniem... a co do soli to nie wiem jak to działa, gdzieś słyszałem że się wrzucało do soli ale może to plotka... Rozpoznawanie proponowałem od początku, bez tego elementu nie miałoby to sensu

Podsumowując.
1. Obcięcie głowy powinno być równoznaczne z zaczęciem pochówku, to by ułatwiło wiele dla Pd chyba...
2. Głowa powinna być dość ciężka od 1kg do 4kg bo faktycznie nie chodzi tu o tworzenie makabrycznych kolekcji w plecaku a o rzeczowe udowodnienie czyjejś śmierci, lub odesłanie głowy do kogoś by zrobić wrażenie...
3. Głowy powinny być oczywiście rozpoznawane tak samo jak ludzie za życia...
4. Głowa zakonserwowana powinna chyba też się psuć choć wolno by na końcu stać się nierozpoznawalnym przedmiotem o nawie czaszka, który to przedmiot jest całkowicie bezużyteczny...
5. Głowy i czaszki powinny dawać się pochować tak samo jak zwłoki tylko że szybciej...
Pytania:
1. Czy głowa powinna być widoczna w wyglądzie postaci tak jak broń?
2. Czy do urwania głowy potrzeba narzędzi czy nie?
3. Jak to właściwie jest z metodami konserwacji?