Pelniejszy opis wygladu
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Susel
Osobiście taki sposób ujęcia tego o jakim mówisz, Gnomie, nie za bardzo mi sie podoba, za to nie wiem co jest złego w ogólnym nadaniu kazdemu wyglądu?
No cóż "NIE" można zawsze powiedzieć, ale czy jesteście w stanie uzasadnić dlaczego "nie"?
Jeśli tak, będę bardzo wdzięczny jesli mnie oświecicie, bo chciałbym wreszcie usłyszeć w tej rozmowie jakieś sensowne argumenty...
No cóż "NIE" można zawsze powiedzieć, ale czy jesteście w stanie uzasadnić dlaczego "nie"?
Jeśli tak, będę bardzo wdzięczny jesli mnie oświecicie, bo chciałbym wreszcie usłyszeć w tej rozmowie jakieś sensowne argumenty...
- Gnom
No to uslyszysz.
Nie, jestem przeciw dokladniejszemu okreslaniu wygladu postaci. To w koncu gra tekstowa i najwazniejsze jest to co sie mowi. Reszta jest polem do poisu, miejscem gdzie ujawnia sie najbardziej RP charakter tej gry. Gdybys zamiast napisu. Zostawmy tu miejsce do zabawy. Wlasnie dlatego tez wole Cantra, niz MMORPG ubrane w grafike 3D. Bo wiecej miejsca zostaje tu na swobodna interpretacje kazdego gracza. I tak byc powinno. Zostawmy troche swobody.
A poza tym, po Ci dokladniejsze opisy wygladu postaci?
Nie, jestem przeciw dokladniejszemu okreslaniu wygladu postaci. To w koncu gra tekstowa i najwazniejsze jest to co sie mowi. Reszta jest polem do poisu, miejscem gdzie ujawnia sie najbardziej RP charakter tej gry. Gdybys zamiast napisu. Zostawmy tu miejsce do zabawy. Wlasnie dlatego tez wole Cantra, niz MMORPG ubrane w grafike 3D. Bo wiecej miejsca zostaje tu na swobodna interpretacje kazdego gracza. I tak byc powinno. Zostawmy troche swobody.
A poza tym, po Ci dokladniejsze opisy wygladu postaci?
- ushol
Ano po to, aby każdy wiedział jak mniejwięcej wygląda inny, aby się nie musiał pytać kogoś jak on wygląda... na żywo też widzisz każdego człowieka a nie sie domyślasz jak może wyglądać... Tekstówka nie polega na tym aby nic nie było opisane, bo niedługo przestaniemy opisywać co każdy robi... w prawdziwym RPG MG mówi jak co i kto wygląda... Chodzi o szczegóły i opisy... Każdy może sobie wyobrażać każdego inaczej... Nie rozumiem twojej argumentacji Gnomie...Przykro mi... 

- Raist
- ushol
Zdaje mi się ze można byłoby to rozwiązć opcją dodatkową... każdy stary gracz miałby przy swojej postaci ikonkę z możliwością dodania opisu... Nie zdaje mi się aby było to takie trudne... a stare postaci miałyby ułatwioną sprawę bo ich postacie są już bardziej sprecyzowane... Juz jest ich zarys ogólny stworzony i się nie zmienia...
- Gnom
ushol wrote:Ano po to, aby każdy wiedział jak mniejwięcej wygląda inny
A po co?
ushol wrote:na żywo też widzisz każdego człowieka a nie sie domyślasz jak może wyglądać...
I zaluje, ze widze czasem.

ushol wrote:Tekstówka nie polega na tym aby nic nie było opisane, bo niedługo przestaniemy opisywać co każdy robi... w prawdziwym RPG MG mówi jak co i kto wygląda... Chodzi o szczegóły i opisy... Każdy może sobie wyobrażać każdego inaczej... Nie rozumiem twojej argumentacji Gnomie...Przykro mi...
Ushol, z RPG to ja moglbym pisac doktorat. I prawdziwym MG bylem i jestem czasami nadal. Ale chodiz o to, ze w tej grze wyobrazenie o wygladzie innej postaci nie odgrywa tak naprawde zadnej roli. To jedna z miliarda roznic miedzy "prawdziwym RPG" a Cantr...
- Gnom
- ushol
Gnom wrote:Ushol, z RPG to ja moglbym pisac doktorat. I prawdziwym MG bylem i jestem czasami nadal. Ale chodiz o to, ze w tej grze wyobrazenie o wygladzie innej postaci nie odgrywa tak naprawde zadnej roli. To jedna z miliarda roznic miedzy "prawdziwym RPG" a Cantr...
Ja bym nie mógł... Nie grałem noramlnie w RPG... bo nie miałem z kim... (jakby co zapraszajcie na sesje) Ale jeśli ty byłeś MG to powinieneś wiedzieć że opis miejsca i ludzi w pobliżu jest ważny do nadanie klimatu... Nie chodzi przecież o to aby każdy był taki jak drugi człowiek bo nam wyjdzie jakieś faszystowskie państwo gdzi jest jeden wzorzec człowieka, a resztę się likwiduje przed dwudziestką... Moje zdanie jest takie, że ulepszy to i da trochę dobrego do Cantr...
- Gnom
ushol wrote:Ja bym nie mógł... Nie grałem noramlnie w RPG... bo nie miałem z kim... (jakby co zapraszajcie na sesje)
Nie kogos kto mowi, ze istnieje takie miasto jak Wroclaw.

ushol wrote:Ale jeśli ty byłeś MG to powinieneś wiedzieć że opis miejsca i ludzi w pobliżu jest ważny do nadanie klimatu...
W RPG owszem. W Cantr niekoniecznie. Roznica opinii...
ushol wrote:Nie chodzi przecież o to aby każdy był taki jak drugi człowiek bo nam wyjdzie jakieś faszystowskie państwo gdzi jest jeden wzorzec człowieka, a resztę się likwiduje przed dwudziestką...
Argh... Troche nieadekwatne.
ushol wrote:Moje zdanie jest takie, że ulepszy to i da trochę dobrego do Cantr...
Moim zdaniem nie wprowadzi to klimatu, a wrecz przeciwnie. Wole wierzyc, ze kazda kobieta podrywana przez moje postacie to dlugonoga brunetka ze sporo objetoscia pluc. Ja wiem, ze to nie jest realistyczne. Ale gra ma byc w koncu grywalna (jak sama nazwa wskazuje). Trzeba umiec wywazyc pare rzeczy. Gdybym sobie teraz pomyslal, ze ktoras moja postac zostalaby odrzucona przez podrywana postac kobiety (jak RP to RP) tylko ze wzgledu na to, jak jest zaprogramowane w grze, ze ona wyglada...
Last edited by Gnom on Fri Feb 24, 2006 12:16 am, edited 1 time in total.
-
- ushol
Po pierwsze, to nie sądzę aby jakaś z twoich postaci była podrywana
Po drugie nie rozumiem ciebie i tyle... Może źle się wyraziłem z tym klimatem... Bardziej wprowadziłoby ciekawy element który dałby możliwość oceny postaci przez inne postaci na podstawie wyglądy... Wiadomo, że są ludzie bardziej i mniej urodziwi... co nie...

Po drugie nie rozumiem ciebie i tyle... Może źle się wyraziłem z tym klimatem... Bardziej wprowadziłoby ciekawy element który dałby możliwość oceny postaci przez inne postaci na podstawie wyglądy... Wiadomo, że są ludzie bardziej i mniej urodziwi... co nie...

- Gnom
belin wrote:No tak... tylko jak o czarnookiej powiesz "moja sliczna blekitnooka" to jest lipa i nagle tlumaczenie sobie nawzajem jak kto wyglada.
Wlasnie dlatego zostawilbym to wszystko swobodnej interpretacji. Niech kazda postac widzi inna tak jak chce. Czylit ak jak bylo do tej pory.

belin wrote:Milaby byla mozliwosc wybrania sobie jakiego wygladu. A patrzac na wiele postaci to sadze, ze i kulawych i lysych czy garbatych by nie zabraklo.
Mila by byla... Ale wiesz ilu dwumetrowych gosci z byczym karkiem bys spotykal?

- Gnom
ushol wrote:Po pierwsze, to nie sądzę aby jakaś z twoich postaci była podrywana![]()
Hehe, w Cantr mi sie zdarza.

ushol wrote:Po drugie nie rozumiem ciebie i tyle... Może źle się wyraziłem z tym klimatem... Bardziej wprowadziłoby ciekawy element który dałby możliwość oceny postaci przez inne postaci na podstawie wyglądy... Wiadomo, że są ludzie bardziej i mniej urodziwi... co nie...
Ale ja rozumiem Twoja argumentacje i przyjmuje ja do wiadomosci. Ja sie po prostu nie zgadzam.

- ushol
- Gnom