Automatyczne przerywanie projektu
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Gnom
- Yossarian
- Gnom
- Yossarian
Wyobrażasz sobie nie łączyć się przez cały dzień? Albo... przez 2-3 dni pod rząd? Mam w abonamencie internecik, więc korzystam... tylko, że polskie fąty się krzaczą strasznie. To jedyny minus... ale ładuje się szybko, wyświetlacz mam spory - strony są czytelne. Sama przyjemność.
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
- Gnom
- lukaasz
- WojD
- Yossarian
wojd wrote:Jeśli chodzi o transfer - np. w komórce - to wiem, ze da sie grać w lynxie i linksie - przeglądarkach tekstowych - wtedy ilość przesyłanych danych jest minimalna...
O, a masz coś takiego na Sagema?

Everything I build I destroy
- WojD
-
ale offtop:D
ja dzis rano obudzilem sie z wizja braku neta przez caly dzien - straszne to bylo;) ale jak wiedzialem ze nie bedzie mnie przez tydzien to wogole o kompie nie myslalem.
wlasnie, jak podlaczacie komorke do kompa to jaki jest transfer? wszyscy operatorzy reklamuja swoj net jako najszybszy ale jak to dziala w praktycze?
ja dzis rano obudzilem sie z wizja braku neta przez caly dzien - straszne to bylo;) ale jak wiedzialem ze nie bedzie mnie przez tydzien to wogole o kompie nie myslalem.
wlasnie, jak podlaczacie komorke do kompa to jaki jest transfer? wszyscy operatorzy reklamuja swoj net jako najszybszy ale jak to dziala w praktycze?
- marol
Ja, jako, że zajmuję się Internetem zawodowo, mam w pracy dostęp bardzo dobry. Poza pracą zaś jest gorzej - wynajmuję mieszkanie i jest duży problem z założeniem stałego łącza, więc korzystam z neta przez komórkę.
W Plus GMS wyglądta to tak, że za 30 PLN dostaję 250 MB do wykorzystania w godz. 18-6 oraz w weekendy 24h/dobę. Transfer jest raczej średni, ale do poczty, IRCa czy GG jest w sam raz. I w Cantr można pograć bez większych problemów, czy posurfować, jak się wyłączy obrazki.
W Plus GMS wyglądta to tak, że za 30 PLN dostaję 250 MB do wykorzystania w godz. 18-6 oraz w weekendy 24h/dobę. Transfer jest raczej średni, ale do poczty, IRCa czy GG jest w sam raz. I w Cantr można pograć bez większych problemów, czy posurfować, jak się wyłączy obrazki.
- Zimt
- Animated
ja tez jestem za... w sensie, ze przejscie do budynku/pojazdy anuluje projekt.
oprocz zalet dla uzytkownika(tak, jestem leniwy
), sa tez zalety dla serwera (ktory mam nadzieje jeszcze dlugo nam wytrzyma).
no bo nie dosc, ze ladujemy jedna strone mniej, to i ze skryptu usuwamy conajmniej jeden zbedny "if"...
wybaczcie... takie zboczenie "zawodowe", zeby wszystko zawsze maksymalnie zoptymalizowac...
oprocz zalet dla uzytkownika(tak, jestem leniwy

no bo nie dosc, ze ladujemy jedna strone mniej, to i ze skryptu usuwamy conajmniej jeden zbedny "if"...
wybaczcie... takie zboczenie "zawodowe", zeby wszystko zawsze maksymalnie zoptymalizowac...
- Raist
- WojD
Takie przerywanie spowoduje raczej wzrost obciążenia i to z całkiem prozaicznej przyczyny
Teraz kazdy się dwa razy zastanawia zanim przerwie projekt i wyjdzie - jesli bedzie to dzialac automatycznie, to ludzie będą latać po lokacji jak...
Z drugiej strony oznaczałoby to również mniej wywołań strony projektów, która generuje całkiem sporo zapytań...
Trzeba sprawdzić czy już to ktoś proponował, czemu nie zostało wprowadzone i jak by można to zrobić w kodzie...
Na razie pastwię się nad zwierzetami
Więc na pewno się tym nie zajmę. Ale warto pamiętać o pomyśle. Zwróćcie uwagę, ze sugestie czekaja na wdrożenie bardzo długo - zarówno ze względu na brak ludzi, jak i dlatego, że kazda zmiana w kodzie - nawet drobna - implikuje potencjalne konsekwencje w całym kodzie i konieczność zmian w wielu miejscach i powiązaniach. Dlatego czasem podobne zmiany sa grupowane i wdrażane dopiero gdy jest ich odpowiednio dużo, by ryzykowac 

Teraz kazdy się dwa razy zastanawia zanim przerwie projekt i wyjdzie - jesli bedzie to dzialac automatycznie, to ludzie będą latać po lokacji jak...

Z drugiej strony oznaczałoby to również mniej wywołań strony projektów, która generuje całkiem sporo zapytań...
Trzeba sprawdzić czy już to ktoś proponował, czemu nie zostało wprowadzone i jak by można to zrobić w kodzie...
Na razie pastwię się nad zwierzetami

==============