Automatyczne przerywanie projektu

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Gnom

Postby Gnom » Fri Feb 10, 2006 9:20 pm

No niby tak, ale to gra, a nie rzeczywistosc. A to tylko utrudnia gre i wymaga dodatkowych ruchow i straty cennych minutek...
Yossarian

Postby Yossarian » Fri Feb 10, 2006 9:23 pm

I cennych kylobajtów, kiedy się przez komórę łączy... (a mnie się zdarza)
Poza tym uważam, że powinno się zrobić WAP-owską wersję Cantra. :D
To by mi ułatwiło życie...
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
Gnom

Postby Gnom » Fri Feb 10, 2006 9:28 pm

Laczys zsi eprzez komorke?

A myslalem, ze to ja jestem uzalezniony... ;)
Yossarian

Postby Yossarian » Fri Feb 10, 2006 9:39 pm

Wyobrażasz sobie nie łączyć się przez cały dzień? Albo... przez 2-3 dni pod rząd? Mam w abonamencie internecik, więc korzystam... tylko, że polskie fąty się krzaczą strasznie. To jedyny minus... ale ładuje się szybko, wyświetlacz mam spory - strony są czytelne. Sama przyjemność.

Gnom

Postby Gnom » Fri Feb 10, 2006 9:40 pm

Czy wyobrazam? ostatni przezylem trzy takie dni.. Najgorsze w moim zyciu... No to zazdroszcze, ja bym zbankrutowal. Ale czasme mam dzika ochote sie polaczyc jakkolwiek...
lukaasz

Postby lukaasz » Fri Feb 10, 2006 9:54 pm

no ja wiem co to znaczy nie laczyc sie od 18 ;(
WojD

Postby WojD » Fri Feb 10, 2006 10:01 pm

Jeśli chodzi o transfer - np. w komórce - to wiem, ze da sie grać w lynxie i linksie - przeglądarkach tekstowych - wtedy ilość przesyłanych danych jest minimalna...
==============
Yossarian

Postby Yossarian » Fri Feb 10, 2006 10:06 pm

wojd wrote:Jeśli chodzi o transfer - np. w komórce - to wiem, ze da sie grać w lynxie i linksie - przeglądarkach tekstowych - wtedy ilość przesyłanych danych jest minimalna...

O, a masz coś takiego na Sagema? :D

WojD

Postby WojD » Fri Feb 10, 2006 10:17 pm

Miałem raczej na myśli podłączenie kompa przez komórke - ale musisz poszukać w sieci - nie wiem jakiego masz sagema - ale pewnie coś do niego znajdziesz :) Nie znam się zbytnio na komórkach - może ktoś inny będzie wiedział..
==============
Garreth

Postby Garreth » Sat Feb 11, 2006 12:27 pm

ale offtop:D
ja dzis rano obudzilem sie z wizja braku neta przez caly dzien - straszne to bylo;) ale jak wiedzialem ze nie bedzie mnie przez tydzien to wogole o kompie nie myslalem.
wlasnie, jak podlaczacie komorke do kompa to jaki jest transfer? wszyscy operatorzy reklamuja swoj net jako najszybszy ale jak to dziala w praktycze?
marol

Postby marol » Sat Feb 11, 2006 1:43 pm

Ja, jako, że zajmuję się Internetem zawodowo, mam w pracy dostęp bardzo dobry. Poza pracą zaś jest gorzej - wynajmuję mieszkanie i jest duży problem z założeniem stałego łącza, więc korzystam z neta przez komórkę.

W Plus GMS wyglądta to tak, że za 30 PLN dostaję 250 MB do wykorzystania w godz. 18-6 oraz w weekendy 24h/dobę. Transfer jest raczej średni, ale do poczty, IRCa czy GG jest w sam raz. I w Cantr można pograć bez większych problemów, czy posurfować, jak się wyłączy obrazki.
Zimt

Postby Zimt » Sat Feb 11, 2006 7:15 pm

Nawiazujac do tematu... 8)
Wydaje mi sie, ze pomysl automatycznego przerywania projektu warto wziac pod rozwage. Nie sadze zeby duch Cantr duzo stracil na wprowadzeniu takiego rozwiazania. Za to my, gracze, mozemy zyskac.
"I'm just living in my head..."
Animated

Postby Animated » Sat Feb 11, 2006 9:41 pm

ja tez jestem za... w sensie, ze przejscie do budynku/pojazdy anuluje projekt.

oprocz zalet dla uzytkownika(tak, jestem leniwy :lol: ), sa tez zalety dla serwera (ktory mam nadzieje jeszcze dlugo nam wytrzyma).
no bo nie dosc, ze ladujemy jedna strone mniej, to i ze skryptu usuwamy conajmniej jeden zbedny "if"...

wybaczcie... takie zboczenie "zawodowe", zeby wszystko zawsze maksymalnie zoptymalizowac...
Download Picassa & Fierfox
Raist

Postby Raist » Sat Feb 11, 2006 10:06 pm

Animated wrote: i ze skryptu usuwamy conajmniej jeden zbedny "if"...

Zeby potem zastapic go identycznym, tyle, ze zamykajacym projekt podczas wchodzenia do budynku ;)
WojD

Postby WojD » Sat Feb 11, 2006 10:46 pm

Takie przerywanie spowoduje raczej wzrost obciążenia i to z całkiem prozaicznej przyczyny ;)
Teraz kazdy się dwa razy zastanawia zanim przerwie projekt i wyjdzie - jesli bedzie to dzialac automatycznie, to ludzie będą latać po lokacji jak... ;)
Z drugiej strony oznaczałoby to również mniej wywołań strony projektów, która generuje całkiem sporo zapytań...
Trzeba sprawdzić czy już to ktoś proponował, czemu nie zostało wprowadzone i jak by można to zrobić w kodzie...

Na razie pastwię się nad zwierzetami ;) Więc na pewno się tym nie zajmę. Ale warto pamiętać o pomyśle. Zwróćcie uwagę, ze sugestie czekaja na wdrożenie bardzo długo - zarówno ze względu na brak ludzi, jak i dlatego, że kazda zmiana w kodzie - nawet drobna - implikuje potencjalne konsekwencje w całym kodzie i konieczność zmian w wielu miejscach i powiązaniach. Dlatego czasem podobne zmiany sa grupowane i wdrażane dopiero gdy jest ich odpowiednio dużo, by ryzykowac ;)
==============

Return to “Sugestie”