Czlowiek i morze

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

CyboRKg

Postby CyboRKg » Tue Nov 22, 2005 10:18 am

Harpunow w grze nie ma. Ktos zle przetlumaczyl zwykly oscien na ryby nadajac mu range harpuna :P
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
lukaasz

Postby lukaasz » Tue Nov 22, 2005 11:40 am

Mi tez podoba sie ten pomysl ze zwierzetami. Mozna by dzieki nim uczycic wyprawy morskie bardzie jciekawe, gdyby np: taka osmiernica byla "super agresywna" :)
Guest

Postby Guest » Tue Nov 22, 2005 12:55 pm

Przyszedl mi do glowy pomysl zwiazany z lodziami, ktory byc moze zadowolilby zwolennikow roznych opcji. Chodzi mi o koniecznosc dbania o lodke na podobnej zasadzie, jak co jakis czas naprawiamy narzedzia - lodz zuzywalaby sie w miare przeplynietych jednostek.

A oto, jakie korzysci mogloby to - wedlug mnie - przyniesc:

1. Do tej pory nude na lodziach uwazano za najwieksza wade morskiej podrozy - koniec z nuda, a w kazdym razie znaczne jej ograniczenie.
2. Smieci - wieksze osady moglyby przy pomocy "kamikadze" pozbywac sie swoich smieci. Nie naprawiana lodka po pewnym czasie rozpadalaby sie.
3. W niektorych strefach powiekszajaca sie ilosc "latajacych holendrow" zaczyna stanowic problem - rozpadajaca sie lodz i tu szybko zalatwilaby go.
4. Osoba, ktora zaniedba swoja lodz, bedzie musiala liczyc sie z tym, ze spotka ja katastrofa na pelnym morzu...
Izabela

Postby Izabela » Tue Nov 22, 2005 12:57 pm

Przepraszam bardzo, ale zapomnialam sie zalogowac - to u gory jest moje...
CyboRKg

Postby CyboRKg » Tue Nov 22, 2005 1:16 pm

Pomysl nie przejdzie, bo "gora" z uporem maniaka broni sie przed opcja niszczenia notek :x
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
Izabela

Postby Izabela » Tue Nov 22, 2005 1:32 pm

Ok, to w takim razie opcja, ktora uspokoi "gore" - lekkie notatki unosza sie na powierzchni morza. Uatrakcyjni to podroze... mozna wymyslic narzedzie - drewno, troche siatki z konopnych sznurkow... "podbierak do notatek" ;)
WojD

Postby WojD » Tue Nov 22, 2005 1:33 pm

To może niech notki pływają jak zatonie statek?

1540-2 - Widzisz 98 pływających notatek (pólnocno-wschodni)
1540-3 - Wyławiasz notatkę "Opowieści XXXXXXX - odcinek 908"

:D
==============
WojD

Postby WojD » Tue Nov 22, 2005 1:34 pm

LOL i niech dryfują... Mogłaby taka notka na przykład ze strefy japońskiej przypłynąc do brzegów wyspy polskiej - ilez by było zabawy :)
==============
Khe

Postby Khe » Tue Nov 22, 2005 1:40 pm

No wreszcie mozna by raz na jakis czas cos porobic ...a jak ktos by nie dbal o lodz to ...bul bul ide na dno ;) ...i lepiej, zeby wtedy wszystko przepadalo - bedzie ciekawiej ;) ...notki tez :p bo jak nie to by sie plywalo po morzu notatek ;)
Robert_

Postby Robert_ » Tue Nov 22, 2005 1:52 pm

Strasznie mi sie podoba pomysl z niszczeniem statkow i plywajacymi notkami. :) Jestem ZA:)
CyboRKg

Postby CyboRKg » Tue Nov 22, 2005 1:59 pm

Ja tez 8) W angielskich lokacjach buduja lodzie zalobne z waznymi zmarlymi i wrzucaja tam tez notki. Gdyby takie lodzie sie niszczyly i tonely? :arrow: Po problemie "Latajacych Holendrow" :wink:
Matix

Postby Matix » Tue Nov 22, 2005 2:12 pm

Tak w sumie to popieram...
http://www.matix.salon24.pl
Bandito

Postby Bandito » Tue Nov 22, 2005 2:24 pm

Mnie sie to podoba.

A jeśli mówimy o zatapianiu statków to może zrobić tak, by na statkach można umieścić armaty ?? :twisted:
Khe

Postby Khe » Tue Nov 22, 2005 2:29 pm

jak tak bardzo chcesz gre wojenna to czemu nie pograsz w ogame albo cos innego?
WojD

Postby WojD » Tue Nov 22, 2005 2:54 pm

Broni palnej nie ma i chyba nie będzie. Takie jest założenie jak mi się wydaje... Aczkolwiek kto wie, co będzie za 50 czy 100 lat ;)
Poza tym nie ma na razie opcji niszczenia budynków czy pojazdów. Tylko zamek można rozwalic...

Inna sprawa, że gdyby się pojawiła - to wtedy nabrałyby sensu wojny. To z kolei doprowadziłoby bardzo szybko do stałych napaści silniejszych społeczności na słabsze... Ze stalową bronią nawet na poziomie obecnego zaawansowania można dużo złego zrobić - widziałem niedawno jak w angielskiej osadzie strażnicy trzema uderzeniami zabili zdrowego człowieka!

Tylko wtedy ta gra straciłaby wiele uroku, bo wszystko skupiłoby sie na zbrojeniach. Chyba nie do końca o to chodzi.
==============

Return to “Sugestie”