Cmentarz

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Rusalka

Postby Rusalka » Tue Aug 15, 2006 12:46 am

Lamper wrote:Taki cmentarz to wsumie nie głupi pomysł ale można poprosty pochować człowieka w ziemi i postawić znak tupu: Tu spoczywa ... (). Tylko jaby tak stawiac duzo znaków na placu to by troche glupio wyglądało dlatego tu może przyśc z pomoća cmentarz

Takie groby są, oczywiście stawia je się dla jakiś wybitnych osób a nie dla byle jakwtosiegrajka, bo jak słusznie zauważyłeś, główny plac w mieście to nie aleja umarłych.

Elkarish wrote:no wedle rady wygrzebałem stary topic który mi się podoba... i mam pomysł do niego

otóż Cmentarz - to nic innego jak ogrodzenie kamienno żelaze bądź drewniane mogące pomieścić nieskończoną ilość trupów ..

Pamiętajcie, jak obmyślacie jakiś pomysł, żeby uniwersalizować go na tyle na ile się da. A więc w myśl tego co piszesz - cmentarz to nic innego jak ogrodzenie, w którym stawiamy nagrobki, nie ma potrzby na wprowadzanie specjalnego obiektu 'cmentarz' zwykła 'zagroda' jak najbardziej się nada. Nie musi być kamienno-żelazna bo to kwestia gustu, obyczajów, religii, czy po prostu dostępnych surowców. Zagrody na pewno będą i to różnych rodzajów więc będzie w czym wybierać - wystarczy nazwać ją cmentarz i tyle. Wewnątrz takiego obiektu na dzień dzisiejszy, możnaby stawiać znaki i nazywać je nagrobkami, jak i również wszelkiej maści budynki, pełniące rolę krypt. Do tego może jakąś świątynkę lub kapiczkę? Kwestia wyobraźni. Dobrze, że od razu kombinujesz z surowcami Elkarish, aczkolwiek nie jestem wciąż do końca przekonany co do obiektów typu 'nagrobek'. Wspominałem w topicu 'kamienne kręgi' o wprowadzeniu 'kamiennych/drewnianych obiektów' różnej wielkości i takie obiekty z pewnością mogłyby pełnić funkcje nagrobków. Kolejne dobre zastosowanie mojego pomysłu :D
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Tue Aug 15, 2006 8:19 am

Rusalka wrote:Wspominałem w topicu 'kamienne kręgi' o wprowadzeniu 'kamiennych/drewnianych obiektów' różnej wielkości i takie obiekty z pewnością mogłyby pełnić funkcje nagrobków. Kolejne dobre zastosowanie mojego pomysłu :D

Stary ten pomysł jest moim zdaniem genialny. On rozwiązuje wszystkie tego typu problemy (byle te obiekty można było stawiać w budynkach i będzie pięknie). Kiedy mamy spodziewać się implementacji? ;)
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Tue Aug 15, 2006 11:11 am

Tez uwazam pomysl za swietny. Co z tego jak u tych p*** Anglikow przepadl?
Legalus

Postby Legalus » Tue Aug 15, 2006 9:15 pm

To raczej niezbyt wybitny pomysł. Po co Ci z czasem dziesiątki nagrobków "dwudziestoletni mężczyzna" lub "dwudziestoletnia kobieta"? Jeśli chcesz kogoś upamiętnić to możesz postawić kamienny znak "ku pamięci kogośtam" Poza tym kto powiedział że wszystkie projekty są wykonywane na placu głównym? Marchewkę zbiera się na polach wokół miasta, kamień wydobywa się w pobliskich górach, a ludzi chowa się na skraju miejscowości. Wszystko ma swoje miejsce. A naprawdę sławni ludzie mają swoje Mauzoleum na przykład.
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...
Rusalka

Postby Rusalka » Wed Aug 16, 2006 2:36 pm

CzerwonyMag wrote: pięknie). Kiedy mamy spodziewać się implementacji? ;)

*wielka kropla potu spływa mu po skroni* A co ja wróżka jestem? Jedno jest pewne - sznase na wprowadzenie czegoś takiego wzrosły już z 1% do jakiś 15% bo coraz ładniej jest to sprecyzowane i zyskuje poparcie. :) Jakie jeszcze obiekty moglby by być? Dobrze by było zebrać całą listę, aby skomnponować pieknego posta dla angoli. Obiekty bez jakiejkolwiek funkcji są szalenie łatwe w implementacji.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Artur

Postby Artur » Wed Aug 16, 2006 3:49 pm

moze jeszcze narzedzia bez funkcji? ja bym sobie zrobil druciana drapalke do plecow :P albo deskorolke :lol:

Return to “Sugestie”