Twórzmy nie tylko rzeczy, ale takze ich dusze

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Co ty na to?

Tak
32
70%
Nie
11
24%
Bez róznicy
3
7%

Total votes: 46
Robert_

Postby Robert_ » Thu Nov 03, 2005 9:42 am

Po pomalowaniu farba moglaby sie starzec tak samo jak narzedzia. Czas starzenia powinien byc dlugi, gdyz inaczej skutecznie by to odstraszalo. To tak jak w swiecie realnym. Co jakis czas nalezy odnowic to co wczesniej wygladalo pieknie, lub takie nam sie wydawalo:)
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu Nov 03, 2005 11:03 am

Zagłosowałem na NIE. Bo wszystko w grze ma być dynamiczne. Budynki też. Nazwy budynków pewnie wkrótce zostaną zapomniane, tak jak nazwy lokacji. A takie narzucenie opisów było by utrudnieniem dla amnezji. Poza tym nazwy budynków już teraz są dynamiczne, więc nic nie stoi na przeszkodzie, że jakaś postać opisze sobie budynek bardziej szczegółowo poprzez modyfikacje jego nazwy i będzie ten opis próbowała wcisnąć innym.

I jeszcze jedno: jest bardzo dużo budynków które są JUŻ zbudowane. I kto im nada opisy wtedy? Pozostaną bez opisów? Albo kto pierwszy ten lepszy? Bezsens. Nie mówiąc już o angilskich lokacjach w których jest nieraz po 50 budynków w jednej lokacji. Kto je by opisał? Jak duża cześć z nich może nawet nie mieć żyjącego właściciela. A pomieszczenia wewnątrz nich? To zabawa na conajmniej pare miesięcy.

EDIT: Jak już to opisy budynków powinny być standardowe, tak jak opisy ubrań. Wyświetlały by się one po kliknięciu na odpowiedni przycisk. Bo czym one się niby mają różnić skoro zostały zbudowane z tych samych materiałów? Mogła by wtedy też pojawiać się tabliczka informacyjna jeżeli ktoś by taką do budynku zamocował - pomogło by to w przypadku amnezji nazw budynków. Można by też dodać ewentualnie pare nowych rodzajów budynków które by wymagały użycia specjalnych elementów dekoracyjnych jako "semi-finished products" lub też wymagały by różnych rodzajów surowców i narzędzi. Ale nie by coś nagle miało magicznie super opis bez wysiłku fizycznego.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Thu Nov 03, 2005 4:23 pm

Głosuje na NIE!!! Otórz widze opisy każdego. "Piękny, Wspaniały, Wysoki, BiaŁy jak śnieg dom z kolumnami, rzeżbami, itd itd...."

Kazdy by stwarzal najpiekniejsze domy, najwazniejsze budynki takie jak RATUSZ PALAC ZAMEK byly by RUDERAMI.

Za stwarzaniem farb malowaniem, rzezbieniem dorabianiem jestem oczywiscie na tak bo to naprawde bedzie swiadczyc o kulturze kazdej wioski!!

EDIT: Zanim zaglosujecie na tak przedstawcie swoje opinie i poczytajcie inne. Bo zaloze sie ze po innych wypowiedziach ktos zmienil zdanie
Zimt

Postby Zimt » Thu Nov 03, 2005 4:44 pm

Napisze krotko: jestem podobnego zdania jak KeVes i uwazam, ze nalezaloby stworzyc mozliwosc ozdabiania domkow poprzez wytwarzanie elementow dekoracyjnych, a nie poprzez dodawanie opisow. Farby, sztukaterie, zlocenia (wszak istnieje taki surowiec, jak zloto!) - owszem, ale wykonane przez postacie, a nie po prostu umieszczone w opisie, bez wiekszego wysilku.
"I'm just living in my head..."
Jifer

Postby Jifer » Thu Nov 03, 2005 4:51 pm

ERROR: The game is locked - you can access the website, but not your character pages.=
??????????Co jest? Czy wy też tak macie? Nie mogę się zalogowac do postaci!

Wiecie.... chyba wasza argumentacja zaczyna do mnie dochodzić.
Również jestem za faktycznym "obrabianiem" budynku, tylko gra puki co nie daje takich możliwości.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu Nov 03, 2005 4:58 pm

Nie, tylko Ty tak masz, bo zablokowaliśmy Ci grę, bo dajesz nieprzemyślane sugestie na forum :P

A tak poważnie to przeczytaj sobie ten temat:
http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=6678

Aż tak trudno go zauważyć po samej nazwie? Widzę, że nawet jak Jos puścił komunikat do wszystkich graczy to nadal to nie pomogło...
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
Raist

Postby Raist » Thu Nov 03, 2005 5:50 pm

Zdecydowane nie. Argumenty podano wyzej :)
Nicka nie podaje

Postby Nicka nie podaje » Thu Nov 03, 2005 6:29 pm

Jakbym mogl glosowac w ankiecie, to i tak bym nie zaglosowal, bo jestem na TAK, ale odnosnie pomyslu KeVesa ;)
Sierak

Postby Sierak » Thu Nov 03, 2005 6:39 pm

Zagłosowałem na tak,ale już zmieniłem zdanie :D
Kaczor

Postby Kaczor » Thu Nov 03, 2005 6:45 pm

Zdecydowanie nie. Niecierpliwie czekam na możliwość samodzelnego dodania ozdobnego gzymsu, miedzianego dachu itp ;)
Jifer

Postby Jifer » Thu Nov 03, 2005 7:03 pm

Dlatego na początku tematu prosiłęm o argumentację tych zaznaczających NIE.

Czyli całość stanęła na tym (i teraz również ja popieram!) Trzeba pogonić departamęcik o nowe dupersznyty dla domu i łodzi! (czyli sprowadzimy to do stopnia w jakim można rozwijać postać) Teraz powiedzcie mi kto jest na tyle władny??
Sierak

Postby Sierak » Thu Nov 03, 2005 7:09 pm

Jifer wrote:dupersznyty

Co to za wyraz?W życiu tkaiego nie słyszałem :shock:
Andrew

Postby Andrew » Thu Nov 03, 2005 7:26 pm

Michal wrote:
Jifer wrote:dupersznyty

Co to za wyraz?W życiu tkaiego nie słyszałem :shock:

Myślę, że to coś w rodzaju jakiś ozdóbek. Też takiego słowa nie słyszałem. A wracając do tematu, wcześniej głosowałem na tak ale trafiły do mnie wasze argumenty i zmieniłem zdanie.
gg: 7639237
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu Nov 03, 2005 7:33 pm

Szkoda, że po zmianie zdanie ktoś nie może zmienić opcji na jaką głosuje. To jest wielka wada forumowych ankiet.
Sierak

Postby Sierak » Thu Nov 03, 2005 7:39 pm

Mielibyśmy 15-11...No,szkoda.Zawsze można założyć nową.

Return to “Sugestie”