Najemnicy/Zabojcy(czyli o obcinaniu glow slow kilka itp)
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Quijo
- BZR
- Arucard
- Quijo
-
Zwolennikom obcinania różnych części ciała przypominam, że oprócz ludzi po dwudziestce w Cantra grają także ludzie młodsi i niedojrzali (co widać po wielu postach), również tacy, których rodzice mogą zbulwersować się, iż ich dzieci w coś takiego grają i nie tylko zakazać im gry, ale także wszcząć dalej idące kroki.
PS. Nie twierdzę że wszystkie nastolatki są niedojrzałe a wszyscy powyżej 20 to dorosłe psychicznie osoby! (sam co do siebie mam często wątpliwości
)
Pozdrawiam.
PS. Nie twierdzę że wszystkie nastolatki są niedojrzałe a wszyscy powyżej 20 to dorosłe psychicznie osoby! (sam co do siebie mam często wątpliwości

Pozdrawiam.
- Leming
A ja się mogę zgodzić na obcinanie głów i inne takie (chociaż pomysł z fotografiami jednak bardziej mnie przekonuje) pod warunkiem, że zwykli ludzie też będą mieli zwiększone szanse obrony przed bandytami. Na razie to by była kolejna sprawa, która by zachęcała do piractwa i innych tego typu działań, a już teraz istnieje spora dysproporcja.
Piraci mogą podpłynąć, w ciągu minuty wciągnąć na pokład znaczącą osobę i wykończyć ją, zanim jakakolwiek pomoc zdąży się włamać na ich statek, o ile w ogóle będzie miała szansę do nich zadokować (już nie mówię, jaka to kpina z hasła o grze z wolnym tempem). Ale miasta nie mogą się otoczyć murami.
Złodziej może ograbić zwłoki, zdzierając z nich ubranie. Ale nie ma szans na to, żeby zmarłej ukochanej osobie choćby wianek z róż na głowę założyć.
To się kupy nie trzyma.
Dlatego fotografie. I listy gończe z prawdziwego zdarzenia. Z fotografiami bandytów. Żeby mogli być rozpoznawalni również w lokacjach, w których jeszcze nie byli, o ile list gończy trafi tam przed nimi...
PS. A tak w ogóle to pamiętajmy o lagach.
Piraci mogą podpłynąć, w ciągu minuty wciągnąć na pokład znaczącą osobę i wykończyć ją, zanim jakakolwiek pomoc zdąży się włamać na ich statek, o ile w ogóle będzie miała szansę do nich zadokować (już nie mówię, jaka to kpina z hasła o grze z wolnym tempem). Ale miasta nie mogą się otoczyć murami.
Złodziej może ograbić zwłoki, zdzierając z nich ubranie. Ale nie ma szans na to, żeby zmarłej ukochanej osobie choćby wianek z róż na głowę założyć.
To się kupy nie trzyma.
Dlatego fotografie. I listy gończe z prawdziwego zdarzenia. Z fotografiami bandytów. Żeby mogli być rozpoznawalni również w lokacjach, w których jeszcze nie byli, o ile list gończy trafi tam przed nimi...
PS. A tak w ogóle to pamiętajmy o lagach.
- Mattan
Nie do końca się z tobą zgadzam Eresanie. Niestety spotkałem się z dużo bardziej paskudnymi według mnie postawami w grze. Bo czy gdy twoja postać jest złodziejem lub piratem to nie robisz złych rzeczy? Kradzież lub zabójstwa na tle rabunkowym są chyba bardziej gorszące (czyniące gorszym bo to oznacza naprawdę to słowo). Nie mówiąc już o udawaniu seksu.
Myślę że możliwość zarabiania na pościgu bandytów uczyniła by trudniejszym rabunkowy tryb życia naszych postaci.
Jestem za choć raczej żadna z moich postaci nie zostanie łapsem.
Po śmierci postaci przy ciele w menu obiekty pojawiła by się ikona utnij i zakonserwuj głowę. Po jej naciśnięciu powstawałby jednodniowy projekt do którego trzeba by dołożyć sól i pojemnik (worek ze skory i ścięgien lub słój lub wiadro) w wyniku którego pojawiała by się zakonserwowana głowa. Tu trzeba pomyśleć ile by ważyła (według proporcji ludzkiego ciała to jakieś 5-7 kg!!!) oraz wygląd pozostałego ciała (ja bym proponował żeby gdy naciśniemy zobacz obok opisu ubrań pojawił się napis "ciało pozbawiono głowy") No i ciało bez głowy powinno być lżejsze.

Jestem za choć raczej żadna z moich postaci nie zostanie łapsem.
Po śmierci postaci przy ciele w menu obiekty pojawiła by się ikona utnij i zakonserwuj głowę. Po jej naciśnięciu powstawałby jednodniowy projekt do którego trzeba by dołożyć sól i pojemnik (worek ze skory i ścięgien lub słój lub wiadro) w wyniku którego pojawiała by się zakonserwowana głowa. Tu trzeba pomyśleć ile by ważyła (według proporcji ludzkiego ciała to jakieś 5-7 kg!!!) oraz wygląd pozostałego ciała (ja bym proponował żeby gdy naciśniemy zobacz obok opisu ubrań pojawił się napis "ciało pozbawiono głowy") No i ciało bez głowy powinno być lżejsze.

- bast
- Mattan
Nawet jeżeli tak będzie to lepiej chyba odciąć głowę i mieć wolny pojazd niż czekać na zmiłowanie.bast wrote:i w niektorych miasteczkach beda masowo masakrowac trupy zeby sie ich pozbyc z pojazdow

Edit: Do postu poniżej.
No i satysfakcja z obcinania nielubianemu wujkowi.

Last edited by Mattan on Tue Jun 12, 2007 8:47 am, edited 1 time in total.
- bast
Mattan wrote:Nawet jeżeli tak będzie to lepiej chyba odciąć głowę i mieć wolny pojazd niż czekać na zmiłowanie.bast wrote:i w niektorych miasteczkach beda masowo masakrowac trupy zeby sie ich pozbyc z pojazdow
alez ja generalnie nie mam nic przeciwko
bawi mnie tylko wizja odcinania glowy ukochanej cioci bo miala pecha zejsc w rikszy

And the light of a fading star
Is what you were, is what you are
Like the glow that christens the moon
You shone too soon, you shone too soon
-
Mattan wrote:Nie do końca się z tobą zgadzam Eresanie. Niestety spotkałem się z dużo bardziej paskudnymi według mnie postawami w grze. Bo czy gdy twoja postać jest złodziejem lub piratem to nie robisz złych rzeczy? Kradzież lub zabójstwa na tle rabunkowym są chyba bardziej gorszące (czyniące gorszym bo to oznacza naprawdę to słowo). Nie mówiąc już o udawaniu seksu.![]()
Tak, ale to już osobista sprawa graczy a czasem i ich kultury. Natomiast to co proponujecie jest usankcjonowana przez grę i Jej "ekipę" brutalizacją.
Zdjęcia tak - jakiekolwiek okaleczanie ciał NIE!
Pozdrawiam.
- Leming
Eresan wrote:Mattan wrote:Nie do końca się z tobą zgadzam Eresanie. Niestety spotkałem się z dużo bardziej paskudnymi według mnie postawami w grze. Bo czy gdy twoja postać jest złodziejem lub piratem to nie robisz złych rzeczy? Kradzież lub zabójstwa na tle rabunkowym są chyba bardziej gorszące (czyniące gorszym bo to oznacza naprawdę to słowo). Nie mówiąc już o udawaniu seksu.![]()
Tak, ale to już osobista sprawa graczy a czasem i ich kultury.
Zupełnie nie na temat, ale pozwolę sobie zauważyć, że zdaniem przedmówców udawanie seksu jest bardziej gorszące (czyni człowieka gorszym) niż: kradzież, zabójstwo na tle rabunkowym, odcinanie głów zwłokom w celu udowodnienia, że się kogoś zabiło. Nie mam zamiaru krytykować niczyich poglądów ani wdawać się w polemiki, ale jako zdrowy leming chcę zaznaczyć, że ogólnie się z przedmówcami nie zgadzam, choć potrafię sobie wyobrazić jakąś szczególną sytuację, gdzie pogląd przedmówców mógłby znaleźć uzasadnienie.
*otrzepuje z kurzu stary transparencik*
MAKE LOVE NOT WAR
*i opuszcza wątek*
- robin_waw
Ja tam już kiedyś proponowałem nieśmiertelnik, skoro postać się budzi mając 20 lat to dlaczego nie może mieć takiego nieśmiertelnika który można by zdjąć z ciała dopiero po śmierci, każdy kto widział i zapamiętał by taką osobę widząc nieśmiertelnik widział by:
Widzisz małą grawerowaną wypolerowaną blaszkę (kość) która należała do XXXX.
Osoby które nie widziały zapamiętały tamtej postaci miały by komunikat :
Widzisz małą grawerowaną wypolerowaną blaszkę (kość)
Widzisz małą grawerowaną wypolerowaną blaszkę (kość) która należała do XXXX.
Osoby które nie widziały zapamiętały tamtej postaci miały by komunikat :
Widzisz małą grawerowaną wypolerowaną blaszkę (kość)
- w.w.g.d.w
Oczywiście ten niesmiertelnik powinien niszczeć jak narzędzia ale bez możliwości naprawy inaczej będziemy musieli budować pomieszczenia specjalnie na składowanie ich.
EDIT
Właściwie Bast trochę sie zagalopowałem,chodzi mi o to żeby nie walały sie po ziemi w dużych ilościach.
A co będzie gdy postać będzie miała kilka nieśmiertelników????Jak rozpoznamy który jest który?
EDIT
Właściwie Bast trochę sie zagalopowałem,chodzi mi o to żeby nie walały sie po ziemi w dużych ilościach.
A co będzie gdy postać będzie miała kilka nieśmiertelników????Jak rozpoznamy który jest który?

Last edited by w.w.g.d.w on Tue Jun 12, 2007 11:07 am, edited 1 time in total.
- bast