Pamiec postaci w formie notatki

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

in vitro...

Postby in vitro... » Tue Feb 20, 2007 2:23 pm

rusałku, co Ty w tym RD robisz? przecież to już jest zaakceptowane.

mi się nawet podoba, ale są ważniejsze rzeczy
cantr się posypał
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Feb 20, 2007 3:20 pm

Co jest zaakceptowane?

EDIT: Haha, już widzę :D Coż za zbieg okoliczności, że wpadłem na ten sam pomysł co anglikanie. I to niemal w tym samym czasie. Sory, my bad.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Tue Feb 20, 2007 3:46 pm

Mattan wrote:Ja często wyjeżdżam z domu i rozumiem pomysł Rusałka bardzo dobrze. Często plułem sobie w brodę jak coś miałem sobie przypomnieć a zapisałem na twardym. Taką pamięć wyobrażam sobie jako dodatkowy przycisk w opisie postaci otwierający notatkę której nie ma w inwentarzu lub już otwarte pole w którym można notować tak jak zmiana imienia tylko większe. Nie wierzę żeby to obciążyło serwer. Bo w jaki sposób. A pamięć własna to nie starcza jak się zatrudnia 10 ludzi lub zawiera umowy handlowe. Teraz to myślę że zmniejszyłoby to w moim przypadku ilość notatek.
Pomysł jest świetny. :!:

Pomysl Rusalka, a zwlaszcza w sposob opisany przez Mattana bardzo mi sie podoba. Nie bede sie rozpisywal o zaletach, ale to bylaby bardzo mila opcja, z ktorej ja bym korzystal.
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
Marcin24

Postby Marcin24 » Tue Feb 20, 2007 6:37 pm

Na przyszłość nie argumentujcie nowych pomysłów w stylu: to obciąży server jeśli sie na tym nie znacie bo takie gadanie jest bez sensu. Może zróbmy tak że w parzyste godziny mogą grać gracze z parzystymi id a w reszte ci z nieparzystymi żeby za bardzo serva nie obciążać :?
Danio

Postby Danio » Thu Feb 22, 2007 9:17 pm

Już sobie to wyobrażam: "nadmierna ilość notatek pamięciowych spowodowała awarię serwera Cantr" :D Nie wiem co takiego może zrobić ta jedna dodatkowa notatka gracza.

Pomysł świetny, ale powinien mieć ograniczoną lidzbę znaków- cantryjczyk to nie komputer! Jestem za.
Artur

Postby Artur » Fri Feb 23, 2007 8:17 am

absolutnie zadnych ograniczen... jak postac ma juz ze 40 lat i obeszla pol swiata to ma zapamietac wszystko w w paru linijkach? :wink:
Danio

Postby Danio » Fri Feb 23, 2007 1:19 pm

No nie wiem. Przecież wtedy cantryjczycy pamiętaliby każde wydarzenie ze swojego życia co do joty- wystarczy skopiować do niej wydarzenia. Ja wolałbym jednak ograniczenia.
Matix

Postby Matix » Fri Feb 23, 2007 2:35 pm

Bez przesady! Ograniczenia powinny być. Ja po 27 latach Cantryjskich grania nigdy nie potrzebowałem tego typu rzeczy i wszystko pamiętałem co było najważniejsze do zapamiętania.

Miałem jedynie kilka razy sytuację, że zapominałem o pewnej postaci. Kim była dla mojej postaci itd.

Tak zawsze sobie radziłem. Pomysł jest niezły dlatego można go zaimplementować, ale bez przesady.
http://www.matix.salon24.pl
Elm0

Postby Elm0 » Fri Feb 23, 2007 11:47 pm

Nadal bez sensu! Już wolałbym autowysyłanie raportów.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Susel

Postby Susel » Fri Feb 23, 2007 11:55 pm

Elm0, ale dla mnie niektorych, jak dla mnie na przyklad, raporty sa niewygodne, a do wykorzystywania tych notatek nikt Cie nie zmusza... Wiec, czemu nie? Moze jakis argument?

EDIT: Pozatym skoro i tak jest zaakceptowane, to mozesz sobie nawijac, ProgDept. i tak to wisi... :P
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
Elm0

Postby Elm0 » Sat Feb 24, 2007 12:09 am

:shock: Swietnie. Trzeba zadać pytanie jaką wizję Cantra ma ProgD. Jak serwer wytrzyma, to niech sobie będzie... tylko ja mam nadzieję, że to nie będzie pamięć absolutna!
Susel

Postby Susel » Sat Feb 24, 2007 12:14 am

Elm0 wrote::shock: Swietnie. Trzeba zadać pytanie jaką wizję Cantra ma ProgD. Jak serwer wytrzyma, to niech sobie będzie... tylko ja mam nadzieję, że to nie będzie pamięć absolutna!

Jakos ogromna liczbe zbednych notatek ktorych sie nie da usunac wytrzymuje...
Pozatym... NOSZ K***A! Jak tak bardzo cie boli obciazenie serwera to moze wylaczmy calego Cantra, to serwer bedzie smiiiiigal! :? To akurat nie tylko do Elm0'a ale do wszystkich narzekaczy serwerowych...
ImageImage

Elm0

Postby Elm0 » Sat Feb 24, 2007 1:16 am

Boli mnie jak się 10 minut strony wczytują. Bez niepotrzebnych emocji bo w sumie nie wiadomo o co ci w tym poprzednim poście chodziło.
Mattan

Postby Mattan » Sat Feb 24, 2007 1:46 am

Z tego co kiedyś ktoś pisał to autowysyłanie to dopiero by zamuliło server. Notatki nie wpłyną na wczytywanie stron. No może trochę na tą stronę na której będą. To znaczy jak ktoś coś tam wpisze.
Susel

Postby Susel » Sat Feb 24, 2007 9:56 am

Elm0 wrote:Boli mnie jak się 10 minut strony wczytują. Bez niepotrzebnych emocji bo w sumie nie wiadomo o co ci w tym poprzednim poście chodziło.

Juz kilka osob mowilo o obciazeniu serwera w tym i innych tematach... (A moze poprostu jestem przewrazliwiony... :roll: ) Ale akurat w tych sprawach najmadrzejsi sa ludzie ktorzy nie pracuja w departamentach! (Jak na przyklad ty, drogi Elm0)
Pozatym nawijasz o tym, ze cos by dodalo obciazenie serwera, wiec skoro wiesz, jakie rzeczy obciazaja serwer, to moze sie z nami podziel, bedziemy wiedzieli jak go odciazyc... :?
Albo jesli masz troche wolnego czasu to sie zglos do ProgD i pomoz im zamiast narzekac!
ImageImage

Return to “Sugestie”