Rewolucja w zywieniu

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Sat Feb 17, 2007 1:41 am

Ja się nadal moge chlubić ( lub też nie ) młodoscia a takich pierdół nie pisze...
Milo

Re: Rewolucja w żywieniu

Postby Milo » Sat Feb 17, 2007 1:45 am

Lena Katina wrote:Umieściłam już ten pomysł w Sugestjach i odesłali mnie tu.

A ja mam pomysł na wprowadzenie totalnej rewolucji w mechanice gry. Wprowadzenie Exclamation Kalorii Exclamation
Postać musi zjeść dziennie 2500 kalorii (może byc rozróznienie na wiek, płec)
3 Kilo marchwi daje dokładnie 2500 kalorii (załóżmy bo nie sprawdzałem) i tyle owej marchwi postać musi zjeść aby nie być głodną.
Dodatkowo:
Wykonanie młotka kosztuje Cię 500 kalorii dziennie, co odejmujesz od tych 2500 kcal.
Ale odejmować tylko aż pozostanie 500kcal inaczej postać będzie głodna na koniec dnia.
Podsumowując:
Postać która zjadła 2500 kalorii i wykorzysta z tego na rózne działania 1800kcal kładzie się spać najedzona, a wstając i tak zjeść musi 2500kcal (bez chomikowania), ale nie więcej niż 5000kcal (żeby nie było najadania się jednego dnia żeby zrobić więcej młotków). To zmusiłoby do większej aktywności.

Wiem ze to niemozliwe do wprowadzenia, ale urozmaiciłoby grę. Po(s)marzyć można:P

:?: :?: :?:
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Sat Feb 17, 2007 1:47 am

Trans?
matt_

Postby matt_ » Sat Feb 17, 2007 3:06 am

zagubienie osobowości,ot co :)
a może zaczęła pisać po rozmowie z mamą, w miedzy czasie ojciec coś chciał i...kontakt z obydwoma płciami w trakcie jednej wypowiedzi...u nie ustabilizowanej płciowo jednostki nastąpiły zaburzenia...
albo na jednym nicku są dwie osoby zarejestrowane, zaczęła ona, a potem poszła sobie paznokcie pomalować czy coś w miedzy czasie się jakiś koleś doczepił i...proszę! co wyszło. A się teraz pewnie kłócą,że kto z nich takie głupoty pisał! Się obwiniają nawzajem...obydwoje!! Oto odpowiedź :)
Kalsiver

Postby Kalsiver » Sat Feb 17, 2007 8:17 am

Nie nie i jeszcze raz nie !
Odpada !
(Dajcie kłódkę)
Image
ActionMutante wrote:Ja tam nie musze sie to zadnego poziomu znizac... Czesto i gesto klne, wiec na forum nie udaje swietoszka i jak cos mnie wk***ia to o tym mowie...
Lena Katina

Postby Lena Katina » Sat Feb 17, 2007 1:12 pm

Whoa, nie zauważyłam. Gram postaciami męskimi i żeńskimi i sie gubię. O ja głupia:P sorki za byka.
Vincelli Perbelli - Zwycięstwo Poprzez Zniszczenie
matt_

Postby matt_ » Sat Feb 17, 2007 2:43 pm

Kalsiver wrote:Nie nie i jeszcze raz nie !
Odpada !
(Dajcie kłódkę)

o co chodzi? dlaczego? po co?

Lena Katina wrote:Gram postaciami męskimi i żeńskimi i sie gubię. O ja głupia:P sorki za byka.

wcale nie jesteś głupia, nie przejmuj się komentarzami twierdzącymi inaczej. Tak naprawdę to osobiście twierdzę, że wszystkie Twoje pomysły są bardzo wartościowe i,że na pewno będą kiedyś zaakceptowane :)
tak więc się nie przejmuj...i pamiętaj, nie jesteś głupia! Każdemu może się zdarzyć zapomnieć jakiej jest się płci, zwłaszcza jak ma się 10 lat...
Kalsiver

Postby Kalsiver » Sat Feb 17, 2007 5:05 pm

matt_666 wrote:Tak naprawdę to osobiście twierdzę, że wszystkie Twoje pomysły są bardzo wartościowe i,że na pewno będą kiedyś zaakceptowane :)

Nie dawaj JEJ przynajmniej płonnej nadziei, to są baardzo nikłe szanse więc poco sobie potem robić przykrość....
Image

ActionMutante wrote:Ja tam nie musze sie to zadnego poziomu znizac... Czesto i gesto klne, wiec na forum nie udaje swietoszka i jak cos mnie wk***ia to o tym mowie...
lukaasz

Postby lukaasz » Sat Feb 17, 2007 6:02 pm

taaa...
co jakis czas przypominam o mozliwosci nazywania kluczy (a wlasnie, co z tym??)
No i moj pomysl sterowcow, przyjety kiedys wielkim HURA!!, nagle ucichl.
ale nie trace nadziei :)
ty swojej tez nie trac :)
ActionMutante

Postby ActionMutante » Mon Feb 19, 2007 3:27 pm

:|
Jaja se chyba tym tematem robisz...
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
Danio

Postby Danio » Mon Feb 19, 2007 4:00 pm

Co do psucia jedzenia- może być, ale dopiero po długim czasie. Co do pracy myślę, że wystarczy zwiększanie zmęczenia co jakiś czas. Pory roku? To już dawno powinno być :lol: !

1. Widzisz jak zaczyna padać deszcz.

2. Widzisz jak piorun przeciętnie zabija czterdziestoletni mężczyzna.

yeah! :D :D :D

A tak właściwie co do pór roku i dnia mam pewien pomysł- zmiana "skórki" strony Cantra 8) ! W nocy miałaby kolory ciemniejsze. W dzień jasne. W zimie biała jak śnieg. W lecie słoneczna. Ale skoro już mówię o "skórce" strony- ją należałoby w ogóle zmienić, bo brzydka jest.
in vitro...

Postby in vitro... » Mon Feb 19, 2007 4:13 pm

Danio wrote:A tak właściwie co do pór roku i dnia mam pewien pomysł- zmiana "skórki" strony Cantra ! W nocy miałaby kolory ciemniejsze. W dzień jasne. W zimie biała jak śnieg. W lecie słoneczna.
Ej dobre! Tyle że trudne do zrobienia, bo co kraj to inny klimat. np. na florydzie chyba zima biała nie jest... ale jak już będą skiny, to zawsze będzie można zmieniać samemu.
cantr się posypał
Matix

Postby Matix » Mon Feb 19, 2007 5:44 pm

:shock:

Pantofelki i ciastko z wiśnią na szczycie poproszę! NIE! Oh mein gosh!
http://www.matix.salon24.pl
Danio

Postby Danio » Tue Feb 20, 2007 3:51 pm

in vitro... wrote:
Danio wrote:A tak właściwie co do pór roku i dnia mam pewien pomysł- zmiana "skórki" strony Cantra ! W nocy miałaby kolory ciemniejsze. W dzień jasne. W zimie biała jak śnieg. W lecie słoneczna.
Ej dobre! Tyle że trudne do zrobienia, bo co kraj to inny klimat. np. na florydzie chyba zima biała nie jest... ale jak już będą skiny, to zawsze będzie można zmieniać samemu.

Ok. Tyle że w Cantrze nie ma Florydy :D . W końcu nie ma problemu- w grze mogą być wszędzie takie same pory roku.
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Wed Feb 21, 2007 2:55 pm

I gdzie ta rewolucja co w temacie :?: :shock:
Jestem na NIET

Return to “Sugestie”