Magnetyt

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Mattan

Postby Mattan » Wed Mar 28, 2007 5:06 pm

To ja pomarudzę ja mam kilka postaci w miejscach gdzie jest magnetyt i strasznie to jest wkurzające ja gołymi rękami się go wydrapuje. A w innych lokacjach na wiertle jadą że hej. To jest dyskryminacja.

GÓRNICY MAGNETYTU ŁĄCZCIE SIĘ. :x :x :x

P.S. Nie zapomnijcie o takonicie.
Artur

Postby Artur » Wed Mar 28, 2007 6:53 pm

magnetyt tez powinno dac sie szybciej zbierac... mysle ze to ze nie ma wiertla do magnetytu to tylko zwykle niedopatrzenie :wink: nie wierze ze tak mialo byc...
wadko

Postby wadko » Wed Mar 28, 2007 7:48 pm

Moje postacie też chcą wiertło do magnetytu ;)
domeq

Postby domeq » Thu Mar 29, 2007 7:52 am

Artur wrote:magnetyt tez powinno dac sie szybciej zbierac... mysle ze to ze nie ma wiertla do magnetytu to tylko zwykle niedopatrzenie :wink: nie wierze ze tak mialo byc...

A ja sie sprzeciwie.

Kontynent gdzie wystepuje magnetyt, ma znaczna ilosc niezwykle rzadkich surowcow, ktorych na pozostalych wyspach nie ma. Niech te pozostale wyspy rozwijaja sie szybko dzieki wiertlom do hematytu, a sam kontynent niech bedzie rozwijal sie troche wolniej, ale za cene posiadania cennych zloz mineralow :wink:

Nie robmy z Cantr socjalizmu - nie zawsze gdy wszyscy maja rowne szanse, wychodzi to rzeczywiscie na dobre...
Artur

Postby Artur » Thu Mar 29, 2007 7:55 am

no jak tam uwazacie, ale pamietajcie ze jak kontynentowi nie spodoba sie powolny rozwoj i przewaga wyspiarskich miast, to pod byle pretekstem zrowna je z ziemia i zrobi sobie bezludne wyspy do odpoczynku :twisted: :twisted: takze lepiej dajcie te wiertla :lol:
Susel

Postby Susel » Thu Mar 29, 2007 12:49 pm

Nie no, domeq mówi dobrze. Nie mogę się doczekać wojen o złoża hematytu. :twisted:
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
Milo

Postby Milo » Thu Mar 29, 2007 1:59 pm

A moja postac kontroluje złoza hematytu na kontynencie i dobrze jej z tym :D

A na powaznie to swidry do pozostałych rud bardzo by sie przydały.

Z ciekawosci az chwile poczytałem. Vivaldi by wiedział lepiej ale mam nadzieje ze nic nie pokreciłem:
Magnetyt jest najbogatsza i najlepsza dla przemysłu ruda zelaza, hematyt jest najpowszechniejszy ale troche gorszy a tektonit to skała magmowa zawierajaca obie powyzsze rudy, uboga, sięgnieto po nia stosunkowo niedawno na skutek wyczerpywania sie złóz lepszych, wczesniej sie nie oplacalo.

Moze by to oddac w cantrze? Bo mamy trzy rudy ktore o ile sie orientuje róznia sie jedynie nazwa. Wydobycie (reczne/kilofem/swidrem) niech bedzie identyczne ale przy kruszeniu to z magnetytu mozna by uzyskiwac troche wiecej rudy a z tektonitu - mniej. I było by fajnie :)
Rusalka

Postby Rusalka » Thu Mar 29, 2007 7:04 pm

Artur wrote:no jak tam uwazacie, ale pamietajcie ze jak kontynentowi nie spodoba sie powolny rozwoj i przewaga wyspiarskich miast, to pod byle pretekstem zrowna je z ziemia i zrobi sobie bezludne wyspy do odpoczynku :twisted: :twisted: takze lepiej dajcie te wiertla :lol:

Nie zrównają z ziemią, bo też mają tam swoje postacie. Ach to OOC :)

Brak wierteł to niedopatrzenie. Zrobi się. Ale wstrzymuję się z tym jeszcze bo zamierzamy pozmieniać parametry tych trzech surowców. Magnetyt i taktonit są bardziej bogate w rudę w realu, więc trzeba to zaznaczyć.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
in vitro...

Postby in vitro... » Thu Mar 29, 2007 9:49 pm

Rusalka wrote: Magnetyt i taktonit są bardziej bogate w rudę w realu, więc trzeba to zaznaczyć.
Magnetyt i hematyt, a nie takonit
cantr się posypał
Rusalka

Postby Rusalka » Thu Mar 29, 2007 10:33 pm

Nie istotne w sumie. Hematyt jest w każdym razie najbardziej pospolity dlatego będzie najmniej wydajny.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Mattan

Postby Mattan » Thu Mar 29, 2007 10:49 pm

Milo wrote: Moze by to oddac w cantrze? Bo mamy trzy rudy ktore o ile sie orientuje róznia sie jedynie nazwa. Wydobycie (reczne/kilofem/swidrem) niech bedzie identyczne ale przy kruszeniu to z magnetytu mozna by uzyskiwac troche wiecej rudy a z tektonitu - mniej. I było by fajnie :)

Różnią się ilością uzyskiwanej z nich rudy. Choć różnice są minimalne.
Legalus

Postby Legalus » Tue Apr 03, 2007 9:34 pm

Magnetyt jest bardziej bogaty... HAHA, głupio wam teraz wy hematytowcy jedni! Koniec hegemoni hematytu! xDD Tak jak leworęczni, magnetyt kiedyś opanuje świat :P
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...
domeq

Postby domeq » Wed Apr 04, 2007 8:11 am

Legalus wrote:Magnetyt jest bardziej bogaty... HAHA, głupio wam teraz wy hematytowcy jedni! Koniec hegemoni hematytu! xDD Tak jak leworęczni, magnetyt kiedyś opanuje świat :P

Zanim wasze zakichane magnetytowe prowincje zgromadza stal, gume i diamenty potrzebne na budowe wierteł, my, hematytowcy do tego czasu bedziemy jechac juz na petrolu :wink: a ten zwieksza znacznie efektywnosc wiertla :twisted: zawsze bedziemy lepsi :twisted:

Pozniej to OD NAS bedziecie kupowac niezwykle tania rude, bo nawet nie bedzie wam sie oplacalo jej na miejscu wytworzyc :wink: :wink: :twisted:
Legalus

Postby Legalus » Wed Apr 04, 2007 1:58 pm

a żebyś się nie zdiwił, że już mająte surowce i wiertła do węgla na przykład!

oczywiście mówię całkowicie hipotetycznie :P
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...

Return to “Sugestie”