Smierc;... czy to koniecznosc?

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Obcy

Postby Obcy » Wed Jan 17, 2007 3:50 pm

CzerwonyMag wrote:Tylko weźcie pod uwagę, że ciężko będzie się wstrzelić z obrażeniami tak by zadać te 90% obrażeń i ludzie i tak w większości wypadków będą ginąć ;) No ale to nie jest problem przestępców :P

Dlatego właśnie niektóre bronie - głównie obuchowe - TYLKO ogłuszałyby.
Mattan

Postby Mattan » Wed Jan 17, 2007 4:23 pm

Każda z broni obuchowych czyli pałki i np. młot bojowy lub też młot kowalski powinny oprócz normalnych obrażeń mieć prawdopodobieństwo ogłuszenia które powinno być bardzo mocno zależne od umiejętności walki i można wprowadzić tą pałkę gumową która miałaby bardzo słaby atak np. 3 a wysokie prawdopodobieństwo ogłuszenia. Tylko oprócz 500g gumy to z 30g stali bym dołożył i rozważyć trzeba czy nie konieczne jakieś narzędzia specjalistyczne np. jakaś forma do odlewu gumy i obecność pieca do wypalania.
Możliwość ogluszania nie powinna być za wysoka to nie jest aż takie proste.
Artur

Postby Artur » Wed Jan 17, 2007 4:56 pm

jak znowu bedziecie kombinowac to nic nie przejdzie :? niech zostanie 90 albo 80% i juz, to jeszcze pewnie daloby sie wprowadzic , a nie jakies szanse, albo swiadomosci czy inne bzdury... najpierw zwyczajnie wprowadzic, a potem modyfikowac jak sie przyjmie...
ActionMutante

Postby ActionMutante » Wed Jan 17, 2007 7:13 pm

Nie tylko bronia obuchowa mozna ogluszac, a niemoznosc zabicia taka bronia to kretynizm... Jesli nastepny ciocs moze zabic, powinna byc mozliwosc ogluszenia. Wtedy przeciwnik traci przedmioty (upadaja na ziemie) i ma 90% obrrazen... Proste
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
Marcin24

Postby Marcin24 » Wed Jan 17, 2007 9:03 pm

Jak najbardziej za ogłuszaniem. 85%-99% ran i postać ogłuszona. Co godzine odbiera sie jej 1% zdrowia. Co do broni obuchowych, każda bronia powinno dać sie zabić. A co do ogluszania pałkami to jeśli miało by to być to TYLKO na takiej samej zasadzie jak z innymi broniami.
ActionMutante

Postby ActionMutante » Wed Jan 17, 2007 10:36 pm

Marcin24 wrote:Co godzine odbiera sie jej 1% zdrowia.

W ZYCIU!!! NO WAY MAN!!!
All my friends are dead.

Artur

Postby Artur » Thu Jan 18, 2007 8:37 am

ActionMutante wrote:
Marcin24 wrote:Co godzine odbiera sie jej 1% zdrowia.

W ZYCIU!!! NO WAY MAN!!!

no, to nie jest dobra koncepcja, zwykle procenty ran i wypadanie przedmiotow najbardziej mi sie podoba, bez innych domieszek
Kalsiver

Postby Kalsiver » Fri Jan 19, 2007 2:52 pm

rany ale kręcicie ... Ohhh Tylko procenty do ogłuszenia i tyle nic więcej... żadnych dodatków ani odlewek do gumy... (trochę przerobić i mamy wibrator :twisted: )
Image
ActionMutante wrote:Ja tam nie musze sie to zadnego poziomu znizac... Czesto i gesto klne, wiec na forum nie udaje swietoszka i jak cos mnie wk***ia to o tym mowie...
ActionMutante

Postby ActionMutante » Sat Jan 20, 2007 1:31 am

ActionMutante wrote:Jesli nastepny ciocs moze zabic, powinna byc mozliwosc ogluszenia. Wtedy przeciwnik traci przedmioty (upadaja na ziemie) i ma 90% obrrazen... Proste

Czy nikt nie rozumie o co mi biega? Nie kumacie czaczy? Przeca to latwe do zrozumienia...
All my friends are dead.

Leon

Postby Leon » Sat Jan 20, 2007 11:05 am

Według mnie atakujący sam powinien dobrać siłe żeby się wstrzelić w te 90% Przecież jak bandyta wali w łeb kolesia (w realu) to nie wybiera opcij "ogłuszenie", tylko tak dobiera siłę żeby go nie zabić. A jak ubije gościa to trudno.
ActionMutante

Postby ActionMutante » Sat Jan 20, 2007 7:51 pm

Obliczanie zle mi sie z Ogamem koazy...
All my friends are dead.

Legalus

Postby Legalus » Tue Jan 23, 2007 1:54 pm

Wyobraźcie sobie: Dwóch wojowników, zdeterminowanych walczyć do końca, na śmierć i życie. Jeden z nich dostaje te 90% i co? zamiast walczyć do końca mdleje? Nie można zginąć z pieśnią na ustach, czy czymś takim, każdy przed śmiercią będzie tracił przytomność? Ewentualnie, powinny być jakieś tam szanse na taką sytuację.

Swoją drogą, myślę, że można by dodać możliwość powiedzenia jeszcze czegoś, po otrzymaniu śmiertelnych ran, przynajmniej, jeśli jest się silniejszym (lepszym w przeciąganiu i takich tam). To byłoby ciekawe fabularnie, jeśli używane roztropnie.

Co do tego, 1% na turę, rodem z D&D, tak? :wink:
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...
Artur

Postby Artur » Tue Jan 23, 2007 2:02 pm

hmm, jak cie ktos porzadnie w leb pier****ie to chocbys nie wiem jakim wojownikiem byl padniesz martwy lub nieprzytomny... zreszta zawsze mozesz miec 50% obrazen, dostac toporem i nie przezyc... tak wiec dalej trwam przy 85-90% to jest dobry pomysl i nie trzeba nic bardziej zlozonego obmyslac
ActionMutante

Postby ActionMutante » Tue Jan 23, 2007 7:55 pm

A ja obstawiam mozliwosc wyboru... Przeciez zaleznie od ciosu mozna kogo uderzyc tak, zeby opuchl mu ryj, pociekla niucha z nosa lub zeby go zamroczylo! To nie jest domena jakis szaolinow, wiec powinno dac sie wybrac rodzaj ciosu...
Np. mam miecz i ciezko rannego wroga... Chce sie zlitowac nad frajerem i jebnac mu glowica w leb, zamiast ciac...
All my friends are dead.

Kalsiver

Postby Kalsiver » Tue Jan 23, 2007 7:59 pm

ActionMutante wrote:A ja obstawiam mozliwosc wyboru... Przeciez zaleznie od ciosu mozna kogo uderzyc tak, zeby opuchl mu ryj, pociekla niucha z nosa lub zeby go zamroczylo! To nie jest domena jakis szaolinow, wiec powinno dac sie wybrac rodzaj ciosu...
Np. mam miecz i ciezko rannego wroga... Chce sie zlitowac nad frajerem i jebnac mu glowica w leb, zamiast ciac...

Tak to jest to ! Możliwość wyboru ! Action ty to poprostu jesteś :oops: Booski :twisted: :twisted: :twisted:
Image

ActionMutante wrote:Ja tam nie musze sie to zadnego poziomu znizac... Czesto i gesto klne, wiec na forum nie udaje swietoszka i jak cos mnie wk***ia to o tym mowie...

Return to “Sugestie”