Losowe wypadki
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- ActionMutante
- Rusalka
- ActionMutante
- robin_waw
- CzerwonyMag
robin_waw wrote:Moze sie i zdarza ale nie mozna w Cantrze robic wszystko tak jak w realu.
Mozna nakladac pewne ograniczenia i przeszkody ale musi być jakaś granica.
To nie jest realny swiat.
Exactly!
Powinniśmy do pewnego stopnia urealniać grę lecz nie należy przesadzać. Przecież po to sięgamy do gier on line żeby choć na moment odejść od świata rzeczywistego prawda?
- ActionMutante
-
- Elm0
Ja jestem za losowymi zdarzeniami naturalnymi, mam tu na myśli np. trzęsienia ziemi, powodzie, pomyślny rok w rolnictwie (a czemuby nie? :p efektem byłaby zwiększona tymczasowo produkcja płodów rolnych). Natomiast jestem przeciwny wypadkom wpływającym na jedną postać jak już chociażby wspomniane zabawy siekierką. Zdarzenia powiązane z miejscem, a nie z postacią. To byłoby bardzo sensowne i jednocześnie czyniło grę ciekawszą.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
- Siav
- Szynszyl
Mowicie tu o mistrzach gry mu mieczach i innych mniej lub bardziej istotnych argumentach... Nie znam początkowego założenia Cantra ale osobiście jestem za maxymalnym urealnieniem gry, ktos mowił że głupotą jest aby całe zycie postaci zostało przekreslone przez wypadek, słuszna była na to odpowiedź, ale rzeczywiście zbytnia ingerencja byłaby niewłasciwa i zniechecająca młodych jak i starych graczy, jednak drobna ingerencja: przykład z grudka złota i ingerencja w całe lokacje jest moim zdaniem jak najbardziej trafiona, tylko nie mozna przesadzić z siła moim zdaniem trzesienie ziemi odpada ale np pomysł z odpływajacą ławica ryb lub urodzajem jest w porządku (nie działa długo i da sie go przetrwać) Jednym słowem zdarzenia losowe TAK ale ostroznie...
- in vitro...
- Elm0
-