Plantacje

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Czy chcialbys zyby byly plantacje?

Poll ended at Sun Nov 05, 2006 10:42 am

Yes, yes, yes. Tez lubie owoce.
9
41%
Moze tak. ale bym cos zmienil.
3
14%
Jest mi wszysto jedno.
5
23%
Z trudem sie na to zgodze.
1
5%
Nie. Nie lubie owocow.
4
18%

Total votes: 22
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Sat Oct 07, 2006 7:21 pm

Mnie tez sie nie zdarzylo. Jestem przecwny takiemu ulatwianiu zycia...

A dla argumentujacych na tak: w rl mamy 2 % marginesu. Za sprawa takich jak wy margines cantr to nie 2 a 40%. :/
Elm0

Postby Elm0 » Sat Oct 07, 2006 7:36 pm

Dokładnie, dobrze to ująłeś Agencie :) I żeby nikt nie komentował że krytykujemy bo my jesteśmy 'dobrzy'... Mam co najmniej 2 złe postacie, w tym jedną w bandzie i wiem jak to wygląda.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Mattan

Postby Mattan » Sat Oct 07, 2006 10:39 pm

W tej dyskusji o piratach to zapomnieliście ze obie strony mogą korzystać z plantacji. Plantacje mogłyby zbudować także praworządne i ścigające piratów spoleczności. Nawet chyba szybciej bo samo uzykanie 1000g nawozu to dość spory problem. Ogródki zielne w których produkujemy nawóz można budować tylko na łąkach i równinach. O wiele łatwiej zdobędą je miasta z rozwiniętym handlem itd. Jest jeszcze kwestia wojen między miastami oraz jak ktoś napisał ataku zwierząt.

A dla argumentujacych na tak: w rl mamy 2 % marginesu. Za sprawa takich jak wy margines cantr to nie 2 a 40%. :/

To prawda bo brakuje konsekwencji złych czynów dla grającego (tu jest poważna wada w tej symulacji społeczeństwa) co nie znaczy że to nie jest przekrój ludzkich charakterów tylko w grze nie boją się ujawnić swoich twarzy. Co zresztą świadczy o słabości takich postaci bo są one nienaturalne. Poza tym w rl nie ma romantycznych bandytów to wymysl pisarzy i scenarzystów.

I żeby nikt nie komentował że krytykujemy bo my jesteśmy 'dobrzy'... Mam co najmniej 2 złe postacie, w tym jedną w bandzie i wiem jak to wygląda.

Ja nie mam ani jednej złej postaci, a jestem za.

A ja lubie owoce. 8)

Return to “Sugestie”