Dzwig / wozek na bagaz lub cos w tym stylu

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Agent 0007

Postby Agent 0007 » Tue Aug 29, 2006 10:41 am

I bardzo dobrze! Zeby roweru nie dalo sie zaladowac na rakera, czy galeon to jest typowy przklad cantryjskiej logiki... Coz... ale wraz z zurawiem to sie moze zmienic. Teraz jak ukradniesz pojazd to automatycznie masz szanse zwiac z wyspy... w jakims porcie.
Quijo

Postby Quijo » Tue Aug 29, 2006 10:48 am

Mi sie pomysł bardzo podoba tylko nie z taka ilością wymaganych surowców do budowy. 5000g stali, 3000g żelaza, 2000g grubej liny to trochę za dużo nawet jak na taki dźwig.
Last edited by Quijo on Mon Mar 31, 2008 6:26 pm, edited 1 time in total.
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Aug 29, 2006 10:52 am

Tylko że najpierw trzeba by umożliwić wjazd pojazdom do portu.

Ale już sobie wyobraziłem :) slup "Żyleta" przybija do dzikiej plaży, i z wnętrza wyskakują motocykle crossowe. Cholera ale gdybyśmy ograniczyli załadunek pojazdów dźwigami, to taka akcja byłaby niemożliwa... Zaczynam tracić przekonanie co do tego :?
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Artur

Postby Artur » Tue Aug 29, 2006 11:11 am

hmm, a jakby tak zainstalowac taki dzwig na statku, zeby mozna bylo w kazdym miejscu wyladowac lub wladowac pojazd?:> wtedy taka akcja byla by mozliwa :twisted: i np. dzwig tylko na galeonie... wreszcie galeon mialby jakas przewage nad reszta okretow...
Mattan

Postby Mattan » Tue Aug 29, 2006 11:11 am

wadko wrote:Gdyby można by było przenosić dźwigiem też i pojazdy na statki to byłoby to cudowne urządzenie ;)

Też mi się podoba. Trzeba by większe statki wyposarzyć w dźwig okrętowy, którym mozna by ładować towary i pojazdy z brzegu, a także na inne statki. Wtedy nareszcie bez uczucia znużenia myslalbym o przeladowaniu 100kg wapienia z mojego statku ladownika na statek którym podróżuję.

Wszystkie rodzaje tych dźwigów moglyby się pojawić. :)
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Aug 29, 2006 3:12 pm

wadko wrote:Gdyby można by było przenosić dźwigiem też i pojazdy na statki to byłoby to cudowne urządzenie ;)

Też mi to przyszło do głowy ale od razu to odrzuciłem, bo takie dźwigi to wchodziły by w grę tylko na dużych jednostkach, a te z kolei potrzebują portu by dobijać do brzegu. Więc i tak by się nic na dzikiej plaży nie wymontowało.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Mattan

Postby Mattan » Tue Aug 29, 2006 3:16 pm

Rusalka wrote:

Też mi to przyszło do głowy ale od razu to odrzuciłem, bo takie dźwigi to wchodziły by w grę tylko na dużych jednostkach, a te z kolei potrzebują portu by dobijać do brzegu. Więc i tak by się nic na dzikiej plaży nie wymontowało.

Dwa rodzaje dźwigów okrętowych. Mniejszy dla slupa, dartera. Większy dla rakera, galeonu.
Elm0

Postby Elm0 » Tue Aug 29, 2006 3:25 pm

Ogólnie fajny i przydatny pomysł. Jak zwykle proszę żeby ktoś z ProgD wypowiedział się o jego wykonalności...
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
marshall

Postby marshall » Tue Aug 29, 2006 6:18 pm

Nie rozumiem kompletnie dlaczego takim PROMEM nie można przewieść pojazdu. Albo dlaczego taki motocykl nie może zjechać po trapie na ląd czy jak to się tam nazywa.
\m/,
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Aug 29, 2006 6:24 pm

To pozwól, że ci wytłumacze: Nie jest to zaprogramowane. ;)
marshall

Postby marshall » Tue Aug 29, 2006 7:15 pm

heh no tak wszystko jasne :lol: w RL nie potrafie latać o własnych siłach bo niebiańskie ProgD. sie opier**la
\m/,
Elm0

Postby Elm0 » Tue Aug 29, 2006 9:40 pm

Z tymi promami to po raz kolejny widać Cantryjską logikę...

BTW Marshall twój avatar jest zajebisty :D
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Matix

Postby Matix » Wed Aug 30, 2006 6:37 am

Za
http://www.matix.salon24.pl
Artur

Postby Artur » Wed Aug 30, 2006 7:30 am

hmm, taki motor w sumie to wazy pare kilo w cantr, mozna by i na slupa wladowac go... rozroznilo by sie na taki maly drewniany dzwig do rowerow, motorow i sorowcow ktory mozna by zainstalowac od slupa w gore i taki wiekszy zelazny do wiekszych pojazdow i sorowcow tylko na duze jednostki... wtedy wysadzenie kilku crossow na dzikiej plazy ze slupa bylo by mozliwe :D ale sam pomysl mial na celu ulatwienie przenoszenia duzej ilosci towaru, i zeby z magazynu mozna od razu wiecej wyniesc, dlatego przydalby sie taki wozek na towary ktory dzalalby tak jak dzwig ze statkami, tyle ze miedzy ziemia a budynkiem...
Mattan

Postby Mattan » Wed Aug 30, 2006 12:34 pm

Wózek widłowy.

Musiałby mieć możliwość wjeżdzania do pomieszczeń także tych zamkniętych gdy obslugujący ma klucz do drzwi. Materiały: stal, żelazo, guma, magnez, miedź.

Wyładunek materiałów tylko przez osobę obsługującą. Wewnątrz w obiekty ikona "wyładuj" - rozładunek na ziemię, ikona "zaladuj" załadunek z ziemi i ikona "załaduj do" - załadunek do wybranego pojazdu naziemnego lub statku lub pecaka. Na razie nie wiem jak w drugą tronę tzn. z pojazdu do wózka widlowego.

Trzebaby też rozważyć możliwość podróży między lokacjami myślę, że z szybkością pieszego i po lepszych drogach.

Return to “Sugestie”