Dzwig / wozek na bagaz lub cos w tym stylu
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Agent 0007
- Quijo
Mi sie pomysł bardzo podoba tylko nie z taka ilością wymaganych surowców do budowy. 5000g stali, 3000g żelaza, 2000g grubej liny to trochę za dużo nawet jak na taki dźwig.
Last edited by Quijo on Mon Mar 31, 2008 6:26 pm, edited 1 time in total.
- Rusalka
Tylko że najpierw trzeba by umożliwić wjazd pojazdom do portu.
Ale już sobie wyobraziłem
slup "Żyleta" przybija do dzikiej plaży, i z wnętrza wyskakują motocykle crossowe. Cholera ale gdybyśmy ograniczyli załadunek pojazdów dźwigami, to taka akcja byłaby niemożliwa... Zaczynam tracić przekonanie co do tego 
Ale już sobie wyobraziłem

Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Artur
- Mattan
wadko wrote:Gdyby można by było przenosić dźwigiem też i pojazdy na statki to byłoby to cudowne urządzenie
Też mi się podoba. Trzeba by większe statki wyposarzyć w dźwig okrętowy, którym mozna by ładować towary i pojazdy z brzegu, a także na inne statki. Wtedy nareszcie bez uczucia znużenia myslalbym o przeladowaniu 100kg wapienia z mojego statku ladownika na statek którym podróżuję.
Wszystkie rodzaje tych dźwigów moglyby się pojawić.

- Rusalka
wadko wrote:Gdyby można by było przenosić dźwigiem też i pojazdy na statki to byłoby to cudowne urządzenie
Też mi to przyszło do głowy ale od razu to odrzuciłem, bo takie dźwigi to wchodziły by w grę tylko na dużych jednostkach, a te z kolei potrzebują portu by dobijać do brzegu. Więc i tak by się nic na dzikiej plaży nie wymontowało.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Mattan
Rusalka wrote:wadko wrote:Gdyby można by było przenosić dźwigiem też i pojazdy na statki to byłoby to cudowne urządzenie
Też mi to przyszło do głowy ale od razu to odrzuciłem, bo takie dźwigi to wchodziły by w grę tylko na dużych jednostkach, a te z kolei potrzebują portu by dobijać do brzegu. Więc i tak by się nic na dzikiej plaży nie wymontowało.
Dwa rodzaje dźwigów okrętowych. Mniejszy dla slupa, dartera. Większy dla rakera, galeonu.
- Elm0
- marshall
- Rusalka
- marshall
- Elm0
- Matix
- Artur
hmm, taki motor w sumie to wazy pare kilo w cantr, mozna by i na slupa wladowac go... rozroznilo by sie na taki maly drewniany dzwig do rowerow, motorow i sorowcow ktory mozna by zainstalowac od slupa w gore i taki wiekszy zelazny do wiekszych pojazdow i sorowcow tylko na duze jednostki... wtedy wysadzenie kilku crossow na dzikiej plazy ze slupa bylo by mozliwe
ale sam pomysl mial na celu ulatwienie przenoszenia duzej ilosci towaru, i zeby z magazynu mozna od razu wiecej wyniesc, dlatego przydalby sie taki wozek na towary ktory dzalalby tak jak dzwig ze statkami, tyle ze miedzy ziemia a budynkiem...

- Mattan
Wózek widłowy.
Musiałby mieć możliwość wjeżdzania do pomieszczeń także tych zamkniętych gdy obslugujący ma klucz do drzwi. Materiały: stal, żelazo, guma, magnez, miedź.
Wyładunek materiałów tylko przez osobę obsługującą. Wewnątrz w obiekty ikona "wyładuj" - rozładunek na ziemię, ikona "zaladuj" załadunek z ziemi i ikona "załaduj do" - załadunek do wybranego pojazdu naziemnego lub statku lub pecaka. Na razie nie wiem jak w drugą tronę tzn. z pojazdu do wózka widlowego.
Trzebaby też rozważyć możliwość podróży między lokacjami myślę, że z szybkością pieszego i po lepszych drogach.
Musiałby mieć możliwość wjeżdzania do pomieszczeń także tych zamkniętych gdy obslugujący ma klucz do drzwi. Materiały: stal, żelazo, guma, magnez, miedź.
Wyładunek materiałów tylko przez osobę obsługującą. Wewnątrz w obiekty ikona "wyładuj" - rozładunek na ziemię, ikona "zaladuj" załadunek z ziemi i ikona "załaduj do" - załadunek do wybranego pojazdu naziemnego lub statku lub pecaka. Na razie nie wiem jak w drugą tronę tzn. z pojazdu do wózka widlowego.
Trzebaby też rozważyć możliwość podróży między lokacjami myślę, że z szybkością pieszego i po lepszych drogach.