Dynamiczne nazwy broni
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Artur
-
Ja bym się nieprzejmował czy nóż czy topór, gdybym dobierał nazwe 

Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
- Susel
Maestro wrote:Wszystko pięknie, ale z rpgowego punktu widzenia byłoby to dziwne. No bo jak to - widzisz człowieka pierwszy raz, a wiesz jak nazywa się jego broń? W jaki sposób postać się tego dowiedziała? (...) W przypadku statków da się to wytłumaczyć wypisaniem nazwy na burcie...
W przpadku broni wytlumaczylbym to prosciej niz mogloby sie wydawac...
Nazwa jest wyryta na klindze/ostrzu/drzewcu/CoTamJeszczeBronMozeMiec
Proste? Wystarczy czytac wczesniejsze posty dokladnie...
Pozatym...
Maestro wrote:W przypadku statków da się to wytłumaczyć wypisaniem nazwy na burcie...
Myslac w logice nie-Cantrowej...
...nie z takiej odleglosci z jakiej dostrzegasz na poczatku nazwe statku...
- Matix
- ActionMutante
Czemu kasowac bron o nazwie " Plazmowa kusza"?? Przeciez cos takiego jak plazma w cantr nie istnieje wiec rownie dobrze mozna kasoac przedmioty o nazwie "Kusza Abandelska"
Bezsensowny argument przeciw, Bziurze...

All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
- Marcin24
- Loc
- Artur
- magicek
Ale w grze by to tak wygladalo: (czyt. od dolu)
xxxx-0.04 Straznik mowi: Ale tych wariatow ostanio przybylo...
xxxx-0.03 Widzisz jak Straznik przeciaga Maniak kreskowek z Normalne miasto do Szpital Psychiatryczny im. Zygurda
xxxx-0.02 Straznik mowi : Choc tu na chwilke spojrz mam fajny bawelniany kaftan
xxxx-0.01 Maniak kreskowek mowi : Zaraz was wszystkich pojade moja nowa plazmowa kusza*smieje sie*
xxxx-0.04 Straznik mowi: Ale tych wariatow ostanio przybylo...
xxxx-0.03 Widzisz jak Straznik przeciaga Maniak kreskowek z Normalne miasto do Szpital Psychiatryczny im. Zygurda
xxxx-0.02 Straznik mowi : Choc tu na chwilke spojrz mam fajny bawelniany kaftan
xxxx-0.01 Maniak kreskowek mowi : Zaraz was wszystkich pojade moja nowa plazmowa kusza*smieje sie*
- ActionMutante
- Rusalka
Za pomoca tego moznaby fajne motywy robic, no gdyby nie bylo wiki oczywiscie! Wyobrazcie sobie taka scene, ze jakis gracz wyciaga 'swiecacy zielona poswiata pierscien' i mowi:
- To jest potezny magiczny pierscien, ktory dostalem na urodziny od Joneletha! Zrobcie krok do przodu a wasze topory zamienia sie w pyl!
Oczywiscie stu procentowy blef, ale typki moga o tym nie wiedziec.
- To jest potezny magiczny pierscien, ktory dostalem na urodziny od Joneletha! Zrobcie krok do przodu a wasze topory zamienia sie w pyl!

Oczywiscie stu procentowy blef, ale typki moga o tym nie wiedziec.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- CzerwonyMag
- Marcin24
- CzerwonyMag
No a teraz tak serio. Myślę że nazywanie broni to dobry pomysł. Miecz z wyhrawerowanym imieniem właściciela czy laska jakiegoś walniętego proroka łażącego po *fic z wypisanym imieniem swego bóstwa dodałyby grze kolorytu.
Nie widzę problemu z tym że mogłyby się pojawiać takie brednie jak kusza "plazmowa" bo przecież równie dobrze mój domek w grze mogę nazwać jakąs nazwą zaczerpniętą z sf. Zagrożenie głupimi nazwami istnieje od czasu kiedy można było nazywać budynki i pojazdy - od zawsze.
Full support dla Agenta!
Nie widzę problemu z tym że mogłyby się pojawiać takie brednie jak kusza "plazmowa" bo przecież równie dobrze mój domek w grze mogę nazwać jakąs nazwą zaczerpniętą z sf. Zagrożenie głupimi nazwami istnieje od czasu kiedy można było nazywać budynki i pojazdy - od zawsze.
Full support dla Agenta!