Narzedzia / urzadzenia bez nazwy

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Sat Aug 05, 2006 11:45 am

Absurdalny pomysl.
Bziur

Postby Bziur » Tue Aug 08, 2006 9:52 am

No więc i ponieważ, że...

Przeciw. Po pierwsze pojawiły by się jakieś niezwykłe i niespotykane rzeczy, jak właśnie opisany wcześniej laser, a to by całkowicie zepsuło klimat gry, pozatym zgadzam się że nie można zastąpić możliwości twórczych, kreatywności ludzkiej po prostu mechanicznymi ułatwieniami.
Image
ActionMutante

Postby ActionMutante » Tue Aug 08, 2006 10:27 am

Ekhm... A wiec uwazasz, ze laser zepsulby klimat...? Aha... :roll: :!:
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
Bziur

Postby Bziur » Tue Aug 08, 2006 10:37 am

Właśnie dokładnie tak, dotychczas uważałem świat cantr za świat bez indrustializacji, świat w którym nie rozwija się zbytnio nauka, i w którym wszyscy praktycznie są sobie równi. Pozycja laserów superhiperocośtamów by zupełnie zmienił oblicze tej gry, a to by mnie się już nie podobało...
Image
drmartin

Postby drmartin » Tue Aug 08, 2006 10:40 am

Czyli nauka powinna w Cantr stać na etapie kamienia łupanego?
"Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić" Albert Einstein
Zapraszam:
http://tmbg.fizyka.umk.pl/
http://www.lorki.pl
ActionMutante

Postby ActionMutante » Tue Aug 08, 2006 10:40 am

Wiesz wg mnie samochody juz sa przegieciem... a laser pies osral... Jak sa samochody to i bomba atomowa (ktora zreszta chcialem wprowadzic ;) ) by mi nie przeszkadzala...
All my friends are dead.

You got dragged outta bed,

Now they're buried and they're dead.
drmartin

Postby drmartin » Tue Aug 08, 2006 10:53 am

Tą postać co opracowała "Teorie pochodzenia Wyspy *fic" powinni na stosie spalic za herezje...

Widzisz jak ktoś przeciaga naukowca na plac...

Widzisz jak ktoś podpala stos...

Widzisz jak naukowiec płonie na stosie...

Widzisz jak ktoś wrzuca notatki i ksiązki do ognia...

No to po nim... prawie jak w chinach w pewnych zamierzchłych czasach...
"Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić" Albert Einstein

Zapraszam:

http://tmbg.fizyka.umk.pl/

http://www.lorki.pl
robin_waw

Postby robin_waw » Tue Aug 08, 2006 11:33 am

Ja mysle ze mogly by byc takie przedmioty, ale powstawaly by po zaakceptowaniu projektu przez departament nowych przedmiotow,
zakladasz projekt, projekt trafia do kolejki i dopiero kiedy przynajmniej 3 osoby z 5 opinujacych by zaakceptowaly taki projekt moglby on trafic do produkcji, przy czym nie moglo by byc ani jednego glosu sprzeciwu
np: 3 za, 2 sie wstrzymuje projekt przechodzi.
4 za jeden przeciw projekt jest kasowany.
I trzeba by powolac nowy departament.
Takie przedmioty dodaly by kolorytu grze i takie "białe kruki" byly by obiektami porzadania osiagajac wysokie ceny w handlu
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Aug 08, 2006 8:14 pm

Musze was zmartwic ale zdecydowana wiekszosc ludzi z departamentow nie postrzega cantra jako gry rpg, a raczej jako gre ekonomiczna i sa przeciwni wszystkim niepotrzebnym przedmiotom. Ja tak nie uwazam, ale taka jest prawda i chyba szybko nie zmieni sie, takze tego typu pomysly sa z gory skazane na porazke. Nie chce wiec niepotrzebnie drazyc tematu. :(
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka

Return to “Sugestie”