Smoki i inne
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Elm0
Ludzie.. smoki były jedynie przykładem.. chodziło mi o wprowadzenie niezwykle mocnych zwierząt i smoki najbardziej pasowały tutaj jako przykład, ale mogą to być również dinozaury, mamuty, chodzące głowonogi, ogromne pierwotniaki...
cokolwiek! Nazwa nie jest tutaj najważniejsza... chodzi o ideę... 
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
- Loc
- Rydygier
Loc wrote:Taka, ze nie ma na to miejsca... jak maja byc smoki, to ja chce bron palna ktora zabija za jednym strzalem...
?
Jeśli jajecznica leczy, to ja chcę trucizny, które zabijają momentalnie.
Tak samo sensowne żądanie, jak Twoje. Co ma piernik do wiatraka?
Czyli na cudowny popcorn i jajecznicę miejsce jest, na smoki nie. Ciekawe. Mnie znacznie bardziej irytuje to, co wymieniłem, niż perspektywa smoków. Albo jest miejsce na jedno i drugie, albo na żadne z wymienionych. Może powiedz szczerze, dlaczego tak nienawistna jest Ci idea smoków w CANTR, zamiast zasłaniać się obroną realizmu (gdy jednocześnie podkreślasz, że CANTR to nie RL w dodatku)...
- Rydygier
- Artur
- KVZ
- Players Dept. Member
Elm0 wrote:Ludzie.. smoki były jedynie przykładem.. chodziło mi o wprowadzenie niezwykle mocnych zwierząt i smoki najbardziej pasowały tutaj jako przykład, ale mogą to być również dinozaury, mamuty,
Już troche lepiej. Chociaż mamuty już są podobno. Sztuka polega na tym, że Cantr II opiera się na faunie i florze z realnego świata, więc jakoś nie widzę w tym miejsca dla fantastycznych smoków ziejących ogniem i do tego gadatliwych (tak również były opisywane).
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088

https://x.com/MindKiLLERx2088

- w.w.g.d.w
Smoki w roznych ksiazkach sa opisywane jako odrebna INTELIGENTNA rasa.Zbieraja rozne surowce,mieszkaja w jaskiniach( w realiach Cantra moglyby sobie budowac kamienne domki
) a do tego byly niebagatelnie silne.Tak wiec smoki jako przyklad ideii bardzo silnego zwierzatka sa lekko nie na miejscu chyba ze chcesz wprowadzic powazna konkurencje dla twoich cantryjczykow.
ps.A reszcie sado-maso proponuje poszukac pokaznego stadka slonii
ps.A reszcie sado-maso proponuje poszukac pokaznego stadka slonii
- OktawiaN :)
Jestem za tym by smoki mogly sie przemieszczac do 2-3 lokacji od swojego glownego miejsca. W glownym miejscu znajdowalaby sie jama smoka. Sam bylby jak Cantryjczycy w okienku 20 letni 30 letni, pisaoloby tylko 30letni smok. SMok mialby naprzyklad 500 % zyc
Atak smoka bylby 60 2 razy dziennie, ale nie moze atakowac caly czas tej samej osoby, uniklo by sie pojedynczych wypraw na smoki, i nie mogla by sie przed nim obronic zadna tarcza procz z lusek smoka.
Smok mialby tez gruba luske ktorej obrona wynosilaby 30.
Po zabiciu smoka, wypadalyby luski mieso, oraz jakies inne rzeczy. z ktorych mozna by zrobic prawdziwe magiczne przedmioty. Musi byc ich jednak tyle by mozna bylo zrobic tylko jeden lub dwa przedmioty. Przedmot ten nie musi byc jakis strasznie silny.
Naprzyklad tarcza ze smoczej luski 30-35 obrony. Ktora sie nie niszczy i nie trzeba jej naprawiac
Magiczna kula ktora pozwalalaby slyszec rozmowy z budynkow.
Ciekawym rozwiazaniem byloby ujarzmienie smoka. Do tego potrzeba by naprzyklad specjalnego budynku do ktorego mozna by go przeciagnac w liczbie naprzyklad 25 osob. I musialby byc w tym zamknietym pomieszczeniu przez 2 -5 lat.
Atak smoka bylby 60 2 razy dziennie, ale nie moze atakowac caly czas tej samej osoby, uniklo by sie pojedynczych wypraw na smoki, i nie mogla by sie przed nim obronic zadna tarcza procz z lusek smoka.
Smok mialby tez gruba luske ktorej obrona wynosilaby 30.
Po zabiciu smoka, wypadalyby luski mieso, oraz jakies inne rzeczy. z ktorych mozna by zrobic prawdziwe magiczne przedmioty. Musi byc ich jednak tyle by mozna bylo zrobic tylko jeden lub dwa przedmioty. Przedmot ten nie musi byc jakis strasznie silny.
Naprzyklad tarcza ze smoczej luski 30-35 obrony. Ktora sie nie niszczy i nie trzeba jej naprawiac
Magiczna kula ktora pozwalalaby slyszec rozmowy z budynkow.
Ciekawym rozwiazaniem byloby ujarzmienie smoka. Do tego potrzeba by naprzyklad specjalnego budynku do ktorego mozna by go przeciagnac w liczbie naprzyklad 25 osob. I musialby byc w tym zamknietym pomieszczeniu przez 2 -5 lat.
- Artur
- Elm0
Opowieści dziwnej treści w wykonaniu Oktawiana.. tarczom ze smoczych łusek, magicznym kulom itp. NIE. Chodziło jedynie o nowy gatunek zwierząt, a nie ubieranie Cantra w otoczkę fantasy...
I don't know but I've been told,
- PRUT
-
alek
Jezeli smoka, ktory ma skore pokryta luskami mozna byloby zabic, to cytat powyzej jest nielogiczny. Ale to tak na marginesie...
Mysle, ze nie ma miejsca na fantastyczne zwierzeta w Cantzre, ale czemu nie dinozaury? Wiadomo, ze istnialy kiedys w RL, wiec ich pojawienie mialoby sie do cantryjskiej rzeczywistosci tak samo jak nieubrany koles jadacy sportowym samochodem, czy tez inne sprzecznosci (RL-owe), ktore moga i wystepuja w Cantr.
A wiec jestem za wprowadzeniem gatunkow wymarlych, ale nie fantastycznych.
- Artur