Niekopiowalne i nieedytowalne notatki

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Loc

Postby Loc » Sun Jul 30, 2006 8:31 pm

Dlatego Cie szanuje... Moze nie byla ta wypowiedz czysta i super hiper zrozumiala, ale Elm0 sie jakos domyslil...
raist wrote: Jesli nie mowisz po chinsku to nie wypowiadaj sie u nich na forum. Chyba, ze chcesz podzielic los Saszy.

Pozdrawiam,

GyGy 6471298
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Tue Aug 01, 2006 6:42 am

Widział ktoś jak chociaż wygląda notatka zapieczętowana pieczęcią? Ja widziałem :P Można taką notatkę skopiować, ale nie będzie po skopiowaniu widać pieczęci. Chyba, że ktoś pokombinuje z kodem html... Ehh... Gdyby komuś tak się chciało ten napis przenieś pod przycisk cofania strony to było by w dechę :P
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Elkarish

Postby Elkarish » Sat Aug 12, 2006 4:09 pm

co do opcji niemożliwości kopiowania można łatwiej.. napisać wiersz w paincie ładnie oprawić dookoła .. i wrzucić do gry.. nawet jak ktoś przepisze to wiadomo że to nie orginał.. może znajdzie się jakiś napalony właściciel ziemski co będzie zbierał orginały.. kto wie.. ważne by była taka opcja nadało by to mały smaczek grze :)
Bziur

Postby Bziur » Sat Aug 12, 2006 5:11 pm

Sorki, ale muszę tutaj użyć starego Chińskiego przysłowia.

Nie lubię n00bów!!

wystarczy kliknąć kopiuj notatkę. jeśli zaś by nie było kopiuj to można skopiować obrazek i wkleić do własnej notki
Image
Sasza

Postby Sasza » Sat Aug 12, 2006 5:37 pm

Poszukajcie, już była o tym mowa...
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Elkarish

Postby Elkarish » Sat Aug 12, 2006 5:41 pm

można by było chyba że by były zabezpieczenia które uniemożliwiały posiadanie 2 takich samych obrazków na serwerze...

a ja nie lubie zarozumialców i co to ma do rzeczy??
Last edited by Elkarish on Sat Aug 12, 2006 5:42 pm, edited 1 time in total.
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Sat Aug 12, 2006 5:41 pm

Elkarish, nie przejmuj sie. Bziur tez byl noobem :lol: kazdy byl. Jak bylo z pewna reklama... parafrazujac "mam i ja" "bylem i ja" :lol:
ActionMutante

Postby ActionMutante » Sat Aug 12, 2006 9:13 pm

Ja tez nie lubie zarozumialych typow... szczegolnie takich denerwujacych... 8)
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
belin

Postby belin » Sat Aug 12, 2006 9:52 pm

NiKnight wrote:Zawsze można robić notatki w postaci graficznej (vel gazeta Bojvingow), wtedy ctrl+c, ctrl+v nie zadziała. Zadziała kopiowanie notatki poprzez ikonę bądź wyłuskanie ze strony linku do pliku graficznego i wklejeniu go do swojej notatki. Tylko, że drugi sposób to według mnie jest niedozwolony.

A o zrodle strony slyszales? Caly kod skopiuje i wklei w nowa notatke. I do widzenia. Dlatego nieedytowalne notatki sa nieedytowalne tylko w oryginale - zawsze mozesz zrobic kopie kodu i zrobic nowa... juz zmieniona notke. I z tym owszem - cos by nalezalo zrobic. Czyli zeby notatke mozna bylo jakos sygnowac w sposob niekopiowalny. Chyba by sie dalo? (sprawdzanie loginu z jakas pieczecia notki ?)
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Aug 13, 2006 5:04 am

belin wrote:cos by nalezalo zrobic. Czyli zeby notatke mozna bylo jakos sygnowac w sposob niekopiowalny. Chyba by sie dalo? (sprawdzanie loginu z jakas pieczecia notki ?)

KeVes wrote:Widział ktoś jak chociaż wygląda notatka zapieczętowana pieczęcią? Ja widziałem :P Można taką notatkę skopiować, ale nie będzie po skopiowaniu widać pieczęci. Chyba, że ktoś pokombinuje z kodem html... Ehh... Gdyby komuś tak się chciało ten napis przenieś pod przycisk cofania strony to było by w dechę :P
[/quote]

No więc już jest coś takiego, tylko jest niedopracowane, bo można ten napis skopiować ze źródła strony bo jest pod notatką, ale łatwo można zrobić tabelke, że wygląda jakby był pod notaką mimo że jest w notatce ( na placu Vlotryan leży jedna taka notatka to możecie pokombinować :P ). IMO wysyarczyło by napis przenieść pod przycisk cofania strony i tego już nikt nie podrobi i to cała filozofia :P
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Elkarish

Postby Elkarish » Sun Aug 13, 2006 7:24 am

ja was nie rozumiem... są przecież programy kodując kod źródłowy tak by był nieczytelny dla normalnych ludzi..... zresztą jedynym utrudnieniem do wprowadzenia tego jest moim zdaniem to że ekipa poprostu nie ma czasu na to... zresztą można dać taką regółe : kopiowanie niekopiowalnej notki różnymi sposobami grozi usunięciem notatki jak i postaci która ją spożądziła.. i mamy problem z głowy... wystarczy tylko wyraźnie o tym napisać... można co prawda kopiować ale sam tekst.. i tyle.. ja nie widze żadnych problemów... zresztą na myśli mam nie tylko jakieś wiersze czy poezje ale też notatki typu prawa dla danej osady.. które poprostu ktoś przypadkiem może skopiować bo pomylą mu się klawisze... widze że jesteście bardzo negatywnie nastawieni do tego pomysłu.. no ale ok.. wystarczy chwile pogłówkować i można zrobić zabezpieczenia.. takie moje zdanie..
Legalus

Postby Legalus » Sun Aug 13, 2006 10:31 am

tak swoją drogą fałszerstwo istnieje i w realny m świecie więc w Cantr też musi być. Nie ma tak żeby orginał był jeden i nie było żadnej kopii
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...
ActionMutante

Postby ActionMutante » Sun Aug 13, 2006 11:39 am

Tak ale falszerz musi sie sporo nameczyc, a nie nacisnac ctrl+c i tyle... Musi sam zrobic cos, co jest ludzaco podobne... Wtedy falszerstwo moglo by stac sie profesja...
All my friends are dead.

You got dragged outta bed,

Now they're buried and they're dead.
Bziur

Postby Bziur » Sun Aug 13, 2006 12:17 pm

kurcze. nawet jeśli byście zabezpieczylim kod html, to zwykły print screen sobie z tym poradzi.

Ogólnie, uważam że stworzenie niekopiowalnych notek jest niemożliwe. chyba że by komuś się chciało z javą popracować. Ponadto z tego co pamiętam był inny pomysł na zabezpieczenie notek przed kopiowaniem - gabloty.
Image
Rusalka

Postby Rusalka » Mon Aug 14, 2006 1:33 am

Gabloty nie gabloty - printscreen printscreenem :) A ja sobie tak myślę, że jpeg zgrany z printscreena bedzie sie mimo wszystko minimalnie różnić od orginału i to wprawne oko specjalisty będzie potrafiło wyłapać.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka

Return to “Sugestie”